Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5666
View
110
Reply

"T*hi Udang Tak Buang Ke ?"- Cleopatra Mahu Jamu Pelajar Tahfiz Char Kuew Teow Dihencap Pula

[Copy link]

Author: natrahn    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-12-2019 10:12 AM | Show all posts |Read mode
Rasanya wanita ini tidak perlu diperkenalkan lagi. Dulu beliau pernah tular sebab didakwa berkerja sebagai PA Syed Saddiq. Kemudian tular pula  kisah rumahtangga beliau bersama bekas suami.







Terkini, beliau jadi 'terkenal' sekali lagi gara-gara menunjuk bakat memasak di dapur pula. Melalui tweet menerusi Twitter, wanita yang dikenali dengan nama Cleopatra ini berkongsi satu video  cara memasak char kuey teow.



Tak lokek langsung beliau menunjukkan langkah demi langkah cara-cara memasak char kuey teow tersebut. Malah menurutnya beliau berniat untuk memasak untuk menjamu anak-anak tahfiz. Bagus niatnya.


Saya berniat untuk memasak bagi anak-anak tahfiz. Tahfiz mana yang dicadangkan untuk saya? kata wanita nama sebenar Nur Fathiah Syazwana Shaharuddin.





Sebaliknya, hasratnya dikecam warga maya. Rata-rata warga maya mempertikaikan kaedah usahawan itu memasak tanpa mengikut keutamaan.








Ada juga yang menegur pakaian dan personaliti beliau






Ada juga warga maya yang meminta Cleopatra supaya menggunakan perkhimatan katering sahaja.






Akan tetapi dalam banyak-banyak komen yang agak negatif, ada hamba Allah ni meminta supaya Cleopatra berlatih memasak untuk rakan-rakan beliau dahulu sebelum jamu anak-anak tahfiz.






Bertabahlah Cleopatra. Bak kata orang-orang tua, kalau kena tegur tu tandanya orang sayang. Mana yang baik tu ambil lah buat teladan, dan yang buruk tu jadikan sempadan. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Who r yus? Artis ke ni?
Klon sajat?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Lembutnya tgok cara sheols masak mcm tu. Kalau iols xde masa nknlemah gemalai mc tu kat dapur... song seng song seng.. dh siap..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa ni Cleopatra? Retis ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 10:26 AM | Show all posts
hehehe pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 10:27 AM | Show all posts
takperlu nak bercleopatra sangat boleh..nama dia Fathiah Syazwana..guna je nama bm dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu mmg muka real dia ke? Dh mcm karton anime jepun jer
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 10:37 AM | Show all posts
sorry.. aku nampak boobs je.. tak nmpak yg dia masak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 10:38 AM | Show all posts
orang tak guna dry kitchen nak masak tumis-tumis..
sapa la masak kat rumah siap masuk sos minyak segala dalam mangkuk..
and tak pernah dibuat orang kuey teow letak atas chopping board..
conclusion, hang memang pompuan tak masuk dapur
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2019 10:39 AM | Show all posts
kawaiichicken replied at 12-12-2019 10:27 AM
takperlu nak bercleopatra sangat boleh..nama dia Fathiah Syazwana..guna je nama bm dia

lawak bila netizen panggil patra tu hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 10:44 AM | Show all posts
1st picture tu menakutkan..cam antooo
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Pompuan asli ni..ponen biasanya wholesome skills pandai masak

Ayo cili boh tu tak masak betul2 pedas gile
Garlic tak sempat garing dah kena air udang
For viral purpose je kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 10:49 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 12-12-2019 10:38 AM
orang tak guna dry kitchen nak masak tumis-tumis..
sapa la masak kat rumah siap masuk sos minyak se ...

iols setuju nampak kekok benar, mcm anak dara iols yg x biasa memasak je nampaknya. kelakar so akward.kita tuang aje dr botol kicap tak kuasa nk membasuh byk2 bowl ke hapa...and normally kuayteow basuh sikit dulu bawah air dalam tapis buang minyaknya. sapa derrr letak ataas chopping board. iols sambil2 nk tunggu naik minyak, basuh jugak alat-alatan kat sink...tak kuasa mennunggu mengacau kuali x berenti2. serba x kena makcik ni memasak


Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
natrahn replied at 12-12-2019 10:39 AM
lawak bila netizen panggil patra tu hehehe

Terhibur iolsbaca tang patra tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
boojaat replied at 12-12-2019 02:30 AM
Tu mmg muka real dia ke? Dh mcm karton anime jepun jer

Takut tgk muka sekarang..

Ni sebelum buat major renovation
BD9932FE-B52E-4A70-8A36-20094FD96AA5.png
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Engkau call catering ajela patra oi senang. Nak masak bg 40 org mkn mcm gitu gaya dapur nya, baik tak payah. Nak masak pancake feeling2 boleh la kitchen camni. Dahla masak pun fail. Kekdahnya iols nampak boobs dulu baru nampak udang hahahhahahahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:16 AM | Show all posts
Kesian tengok dia ni. Penat dia nak menjustify dia bukan nyah. Pastu penat nak melawan berbagai hencapan netizen. Girl, you tak payah layan la semua tu. Makin u layan, makin menjadi. Just concentrate on your kids and business.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
nampak ponen
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:26 AM | Show all posts
aiyo...kau masak apa ni patra.. mana togeh kau? mana kucai kau? mana? mana?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2019 11:31 AM | Show all posts
baru plan nak bagi makan budak tahfiz dah canang.....asal viral je le ye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.120051s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list