Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2093
View
29
Reply

Dari Makhluk Tuhan Paling Seksi, Kini Mulan Jameela Berhijab Litup Sepenuhnya

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-12-2019 10:17 AM | Show all posts |Read mode
Jika di zaman kegemilangannya, Mulan Jameela sering tampil menggoda dan seksi apabila mengalunkan lagu popular 'Makhluk Tuhan Paling Seksi' ketika menganggotai kumpulan Ratu bersama Maya.




Mulan dan Maya


Namun, sejak April tahun lalu, Mulan dilihat tampil sopan dengan berhijab sepenuhnya dan memilih untuk berpakaian longgar. Sangat berbeza dengan gaya busana yang ditampilkannya sebelum ini.


Keputusan itu diambil kerana Mulan ingin berhijrah. Perubahan tersebut telah mengubah persepsi masyarakat yang seringkali menganggap artis yang 'tidak cukup kain' ini kurang imannya tanpa mengetahui sesungguhnya manusia itu boleh berubah dengan izin tuhan.



a





Kisah penghijrahan itu sebenarnya telah dibongkarkan dan memberi inspirasi kepada mereka di luar sana. Seorang pengguna Facebook bernama Avana Fatni mengatakan, banyak pengajaran boleh diperolehi dan dijadikan iktibar melalui kisah penghijrahan Mulan ini.






Semoga penghijrahan Mulan Jameela dapat dijadikan inspirasi kepada mereka yang masih mencari makna kehidupan di dunia yang fana ini. - CARI

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu natasha hudson pun pakai khimar macam ni kannnn tengok la sekarang camane..

Moral value nya hati manusia sentiasa berbolak balik. Sederhana lagi bagus
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:48 AM | Show all posts
pompuan bertudung kemas, cantik je tgok nye.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
cantiknyaaa... bila la nk dressing gini eh... bila dah kawen la.. hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 10:54 AM | Show all posts
setakat ni aku cuma salute kat mizz nina sorang je..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Lawanya mulan...terdedah pun cantik berhijab pun cantik.semoga sentiasa istiqamah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:05 AM | Show all posts
barfi replied at 6-12-2019 02:35 AM
Dulu natasha hudson pun pakai khimar macam ni kannnn tengok la sekarang camane..

Moral value nya  ...

Siap berniqab... sekarang dah berjambul rambut keluar
Istiqamah adalah cabaran yang paling besar. Lagi-lagi orang cantik dan life pun bergaul dengan orang yg macam dia dulu.

Anyway, moga terus berubah kepada yg lebih baik.




Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 11:31 AM | Show all posts
Alhamdulillah....
semoga istiqamah
respek dia sejak baca kisah dia yg usaha habis mungkin nk jumpe anak dia masa dia dihalang dari ex dia
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya mbakk
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 12:20 PM | Show all posts
bila dah berhijab, make up pon tak mcm free hair. tp suka tengok dia mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 12:22 PM | Show all posts
barfi replied at 6-12-2019 10:35 AM
Dulu natasha hudson pun pakai khimar macam ni kannnn tengok la sekarang camane..

Moral value nya  ...

nk buat apa pun..benda paling sukar istiqomah..
takat nk pakai tudung..jlo pun bole pakai..

Daripada Aisyah RA dia berkata, Rasulullah SAW bersabda: Amalan yang paling dicintai oleh Allah Taala adalah amalan yang berterusan walaupun jumlahnya sedikit. (HR. Bukhari, no. 6465) Status: Hadis Sahih

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
thread ni boleh buat asdan panas tanpa perlu kita baca ayat ruqyah
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Berhijab tapi kain meleret sapu tahi kucing.. Dia ni yg rampas suami rakan duet dia kan?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 04:18 PM | Show all posts
Dia ni memang cantik, dah berhijab ni nampak low profile je
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 04:25 PM | Show all posts
dia pakai tudung gitu pun lawa, takde nak muncung2 kelepek2. aku pakai gini harus nampak mcm maid
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada iras kak lina pom pom pulak
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cikkittydiva at 8-12-2019 08:01 PM

Eventho aku team bunda maia ex bini dhani 1st.. tp aku sukak ajah mulan terus istiqamah berhijrah gini... Keren buanget.. kesian tok laki kene jail sbb tu menjadikan dia rasa insaf kot.. dgr citer nk kene bebaskn ujung bulan ni. mulan ni kadang mcm wonder woman..  kdg mcm elly Mazlein...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2019 10:56 AM | Show all posts
cikkittydiva replied at 8-12-2019 07:58 PM
Eventho aku team bunda maia ex bini dhani 1st.. tp aku sukak ajah mulan terus istiqamah berhijrah gi ...

elly muka lebar sikit.Tapi sekilas tengok sama.Kenapa kena penjara? Mulan dgn Maia sampai ke sudah tak baik ke?

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cikkittydiva at 10-12-2019 12:03 PM
YPM_Addora replied at 9-12-2019 10:56 AM
elly muka lebar sikit.Tapi sekilas tengok sama.Kenapa kena penjara? Mulan dgn Maia sampai ke sudah ...


https://www.google.com/amp/s/www.hmetro.com.my/node/417131/amp
Skrg maia pun dah kawin lain. Cuma syg la maia dulu sama susah dgn dhani masa dewa 19 tgh up.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2019 02:02 PM | Show all posts
maybe kifarah utk mereka brdua kot sbb mnganiayai maia...aku tabik ngn maia xpnh putus asa, akhirnya dia kecapi bahagia, ahmad dhani tkejut bila maia brkahwin ngn lelaki jutawan...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107341s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list