Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
20237
View
452
Reply

"Kata Susu Pisang Tapi Sebenarnya Tak Ada Pisang Pun!"- Netizen Kecam Produk Nilofa Over Claim?

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-11-2019 10:26 AM | Show all posts |Read mode
Idola para wanita dan juga artis, Neelofa baru-baru ini telah mengeluarkan produk terbaru, iaitu produk minuman susu pisang yang diberi nama 'Nilofa'.


Neelofa yang memang sudah lama berkecimpung dalam dunia perniagaan  dan memiliki barisan produk hijab di bawah jenamanya sendiri iaitu 'Naelofar' sudah dikenali ramai oleh rakyat Malaysia malah di luar negara!






Jika sebelum ini susu pisang sangat terkenal di Korea dan walaupun boleh didapati di Malaysia, Neelofa memulakan langkah baru memperkenalkan susu pisang jenamanya sendiri, malah harganya juga sangat berpatutan. Rasa lemak-lemak manis itu memang menjadi igauan.




Maka berbondong-bondonglah rakyat Malaysia terutamanya peminat Neelofa mendaftar untuk menjadi agen dan stokis susu pisang tersebut. Dikatakan susu pisang tersebut kaya dengan nutrien seperti vitamin, dietary fibre, mineral. Selain itu, produk minuman ini juga dikatakan dapat meningkatkan kadar metabolisma, mengurangkan tekanan darah tinggi, mengawal selia pengeluaran insulin dan pergerakan oksigen serta mengurangkan masalah obesiti. Wah, banyaknya khasiat susu pisang Neelofa ni ya!


Namun, semalam kecoh pula di media sosial Twitter apabila seorang individu mengatakan produk Nilofa ini sebenarnya 'over claim'. Eh pulak?





Rupanya, dalam senarai bahan pembuatan susu tersebut, sebenarnya satu biji pisang pun tak ada. Malah, kandungan gula dalam minuman tersebut juga sangat tinggi dan sangat 'contradict' dengan kelebihan khasiat susu tersebut.


Warga net mula menyedari malah ada yang sudah lama sedar mengenai tersebut tetapi menghiraukan isu tersebut kerana takut dikecam peminat Neelofa.







Rasanya, tak perlu 'over claim' sesuatu produk jika hanya sekadar untuk melariskan produk. Kalau dah artis jual, sudah pasti akan laku juga barang itu. Betul tak? - CARI


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
I idaklah gemor susu pisang ni even ms pgi korea mmber borong bwk balik berkodi kodi.
Tp packaging lofa ni cntik nmpak exclusive. Sbb dia pn modal byk trus boleh buat nmpak mnarik.
Mkn pisang emas atau montel aje la. Sdap je mnis mnis buah telan seketul seketul.  
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:37 AM | Show all posts
timbang kati.cian korng kena kencing.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Letak esen pisang aje kot??
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:46 AM | Show all posts
makan pisang jer la.. pisang emas ada,cavendish ada..  gagah nak makan pisang dlm susu.. teringin sgt blend jer pisang ngan susu.. jadi banana milkshake lagi sodap.. sebagai org obesiti, aku pantang produk overclaim ni.. sbb sukrosa main ingredient.. kesian org obesiti yg dok berjuang nak kecikkan badan terpengaruh dgn dakyah susu propa ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:48 AM | Show all posts
baru perasan ingredient dia.. permitted flavoring.. hahaha.. adoi.. my friend pun  tegedik gedik nk try susu ni.. padan muka.. susu berperisa ja
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
fibre dtg dr husnuzon tu lawakkkk
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:56 AM | Show all posts
konsep sama macam cucur badak kot.. nama je cucur badak, badak nya takde
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:58 AM | Show all posts
hahahaahhahaha fibre husnuzon...lawak dol
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 10:59 AM | Show all posts
blend aja sendiri...i kalau malas makan...sebiji pisang delmonte..plus 7 biji kurma rendam smlm...blend bersama susu segar...kenyang! kalau puasa time sahur sehari rasa segar..nak lagi bertenaga letak 2 sudu besar instant oats..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat masa ni lofa belum ada pisang lg..dh ada nti baru letak..pisang+susu mmg sdp angat2..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 11:01 AM | Show all posts
false marketing ler tu, overclaim
jual je la as susu "berperisa pisang" instead of susu pisang
tak faham aku artis kalau meniaga mesti overclaim, tak boleh jujur ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Plis la... Jgn la kayakan manusia yg jual produk sampah mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Senang jadi artis,  asal ada duit boleh buat produk sendiri. Overclaim,  ingat netizen semua buta dengan title artis dia kot.

Orng yg betul2 biz,  jatuh terduduk buka kilang susu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 11:08 AM | Show all posts
market je la sebagai penghilang dahaga..dengan khasiat susu.. kowser overclaim ada khasiat pisang pelbagai
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Nah gelakkan jer boleh
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
natrahn replied at 29-11-2019 10:56 AM
konsep sama macam cucur badak kot.. nama je cucur badak, badak nya takde

Kemain contoh. Hahahhahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 11:10 AM | Show all posts
kalau malas buat susu pisang sendiri..beli kat juiceworks atau boost aje.. ada pisang segar blend ngan strawberry + yoghurt, chocolate, oat dan macam2 lagi.. sedap dan berkhasiat..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Banana flavoured milk je ni.. Bukan banana milk. Nama produk pun dh tipu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2019 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ker susu pisang ni menggemukkan badan?  Memang tak sesuai la kalau untuk diet kuruskan badan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110503s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list