Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2349
View
23
Reply

"Letihlah Banyak Masalah Lain Filem Tempatan"- Isu Netflix, Sharifah Amani 'Sound' Ahmad Idham?

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-11-2019 05:37 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon Sharifah Amani binti Syed Zainal Rashid Al-Yahya, atau lebih dikenali sebagai Amani sememangnya terkenal dengan kelantangannya bersuara.





Terbaru, Amani ketika ditanya oleh Berita Harian dilihat kurang bersetuju dengan saranan Ketua Pegawai Operasi, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (FINAS) iaitu Ahmad Idham Ahmad Nadzri untuk mengawal selia kandungan digital, termasuk Netflix.


Ujar Amani, sebagai orang yang sudah lama berada dalam industri perfileman, Ahmad Idham sepatutnya lebih fokus kepada masalah dalam industri perfileman negara yang lebih butuhkan perhatian.


"Letihlah. Banyak lagi masalah industri perfileman yg perlu diberi perhatian dan dicari jalan penyelesaian," ujar Amani memetik daripada laporan Berita Harian.


"Netflix sudah mempunyai tetapan untuk mengawal sendiri isi kandungan yang mahu ditonton. Jadi, kita mempunyai kuasa memilih program yang bersesuaian untuk tontonan."


  



Tambah pelakon yang terkenal dengan watak Orked itu, segalanya bergantung kepada individu itu sendiri untuk memilih filem yang mahu ditonton dan masih banyak platform penstriman yang lain yang mungkin lebih sesuai untuk tontonan sekiranya merasa tidak selesa dengan Netflix.


Bagi Amani sebaiknya FINAS menumpukan perhatian pada masalah industri yang berkaitan dengan royalti, bajet dan sebaginya.


"Saya buntu dan risau, apa akan jadi jika kita terus berada di takuk lama. Negara lain sudah maju, tetapi kita masih bercakap mengenai isu yang pada saya remeh dan boleh diselesaikan sendiri masyarakat," kata Amani lagi.


Terdahulu, ramai yang membidas dan mempertikaikan usul daripada Ahmad Idham yang menggesa supaya kerajaan mengawal selia kandungan digital, termasuk Netflix. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols ni cantik. Apsal tak keluar tv lagi
Sekala sekala terima jelah skrip Tamil. Nak jg tengok kuar tv
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
takkan la nak kena tengok filem amad deham..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu la rengsek la{:question
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Boringlah Mr bean nih.. Mr bean sendu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Daripa filem ko yang ntah pape tu baik la aku tengok netflix
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kali ni i sokong Amani!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Amani ni aku rasa dia boleh jadi model. Mmg berbakat. Lakonan hmmm. Mungkin boleh jadi org belakang tabir
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 21-11-2019 09:59 PM
Amani ni aku rasa dia boleh jadi model. Mmg berbakat. Lakonan hmmm. Mungkin boleh jadi org belakang  ...

Kecik haluihh sgt dia ni u..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 21-11-2019 09:59 PM
Amani ni aku rasa dia boleh jadi model. Mmg berbakat. Lakonan hmmm. Mungkin boleh jadi org belakang  ...

Sora dia jenis chipmunk mcm nabila razali
Bezanye heshe reti la belakon banding kan si nabila tuh
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 21-11-2019 10:31 PM
Kecik haluihh sgt dia ni u..

Bukan cat walk model.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Adoiiii nyampah ya dgn Ahmad ni....
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Abih.. Nak org tgk movie ko ngan david teoh ke? Cukup laa.. Org pon dah muak tgk movie dan drama melayu sekarang.. Cliche sgt.. Kat netflix tu mcm2 genre movie ade.. Tpulang pada individu yg tengok.. Kalau xsuka boleh pilih citer lain.. Netflix utk child pon ade.. Baik ko fikir camne nak suruh pengarah wat movie luar dr kisah org kaya ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
dekat ig Aflix tu dah berbakul kena maki memang bungkus la jawabnya aflix kejadah tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 04:59 AM From the mobile phone | Show all posts
kakyungpilah85 replied at 22-11-2019 01:38 AM
Abih.. Nak org tgk movie ko ngan david teoh ke? Cukup laa.. Org pon dah muak tgk movie dan drama mel ...

astagfirullahalazim. kita speed read terbaca child pon as child porn wakkkkkkk. hahahahhahahahah. matilanak
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 08:35 AM | Show all posts
cikX87 replied at 22-11-2019 04:59 AM
astagfirullahalazim. kita speed read terbaca child pon as child porn wakkkkkkk. hahahahhahahahah.  ...

haha..huihhhh...kelain poie eh tu wakkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 09:06 AM | Show all posts
teringat scene heols dlm cinderella dulu. zmn iols kanak2 tu pun iols dah rasa daring dah tu. dgn heroin gebus yg beria dipeluk time tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 03:12 PM | Show all posts
kenapa iolls tengok Ahmad macam greasy
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 03:22 PM | Show all posts
Dia nak jugakkkk tapi okayla betul tu pendapat cik  pelakon gred A kihkih
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 04:39 PM | Show all posts
BoongaKertas replied at 22-11-2019 09:06 AM
teringat scene heols dlm cinderella dulu. zmn iols kanak2 tu pun iols dah rasa daring dah tu. dgn he ...

iols paling takleh lupa scene dia ngan heroin keluar bilik berpelukan dengan muka kepenatan..
memang hansap betul..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.536998s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list