Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7314
View
169
Reply

"Welcome Back Legend Nazrey Raihan, Tapi Janganlah Bandingkan Dengan Alif Satar"

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-11-2019 04:10 PM | Show all posts |Read mode



Berita baik buat peminat kumpulan Raihan, vokalis asalnya Nazrey Johari kini kembali menyanyi dengan lagu popular mereka, 'Iman Mutiara'.


Ig




Biarpun tampil solo, Nazrey tetap membawa aura Raihan dalam nyanyiannya. Walaupun susunan muzik agak berbeza, namun ia tidak mengurangkan kehebatan lagu ini.





Rata-rata warganet bersetuju dengan kembalinya lagenda ini dalam industri hiburan. Masing-masing mengimbau kenangan di zaman 90an yang penuh memori.


Ig





Bagaimanapun ada pula yang membandingkan  suara Ustaz Nazrey dengan Alif Satar lalu meminta Nazrey mendendangkan kembali lagu 'Sesungguhnya'.






Rasanya tidak perlu banding-membandingkan antara kedua-duanya kerana Nazrey dan Alif adalah dalam generasi berbeza.


Ig



Sementelah masing-masing mempunyai kekuatan suara tersendiri. Jadi, kita 'chill' dan terhibur dengan semua genre lagu okey.- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:20 PM | Show all posts
no need kot nk compare. masing2 ade aura tersendiri
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitorang ada kaset album puji pujian dulu. Memang sedap suara kump raihan ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
so alif satar dah jadi malaysian sweetheart versi lelaki la ni? ahh overatednya
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:31 PM | Show all posts
kenapa orang tergila2 kan sangat Alif Satar nih??? sbb dia tiap2 Jumaat masuk TV kahhh??? kakak meolls cakap takkan kebetulan AS nih ada je walaupun buat live solat Jumaat kat lain2 masjid (which is Masjid Wilayah dia ada, Masjid Negara dia ada, Masjid Putrajaya pun dia menyelit) so kakak meolls speku jangan2 dia kawan (geng) dgn crew RTM yg buat live solat Jumaat yinnih sbb kakak meolls one of the org balik tabir ittew (tapi meolls husnudzon mungkin kebetulan camera shoot ke dia)


pendapat masing2, meolls macam meluat plak tgk dia bila mengingatkan jaman jahilliah beliyau & biniknya yg berkemban berpartay...oppsss
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
lihatlah alam terbentang luas langit cerah memayungi boomi, hati terasa kebesaranNya ucapkan Allahuakhbar
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Netizen ni pun x yah la gedik nau nak compare. Masing2 ada keistimewaan yg tersendiri. Papehal pun meols tetap suka suara Ustaz Nazrey. Very da soothing & mendayu gitchew Excited sgt masa jumpa lagu ni kt youtube a few days ago
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang suruh compare tu mesti BBNU..eh, meluat la!

Hopefully Nazrey ni dah berubah n care about his children yang bertahun ditinggalkan tak bertali tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Alip Ajis x nak compare ke? {:run
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
prizadane replied at 14-11-2019 04:35 PM
Yang suruh compare tu mesti BBNU..eh, meluat la!

Hopefully Nazrey ni dah berubah n care about hi ...

wow..spill the tea sistur
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:40 PM | Show all posts
maintain sedap suara ust nazrey.... arwah mak aku dulu suka sgt lagu2 raihan.... rindu pulak kat mak
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
bondeh replied at 14-11-2019 04:31 PM
kenapa orang tergila2 kan sangat Alif Satar nih??? sbb dia tiap2 Jumaat masuk TV kahhh??? kakak meol ...

Ntah la.. iols tak minat dr awal kmunculan beliau. Mcm bagus je..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 14-11-2019 04:39 PM
wow..spill the tea sistur

Story ni dah lama dah..more than 10yrs kot. Iols menyewa kat shah alam..berjiran dengan ex wife nazrey ni. Anak dia dengan nazrey 2 orang kot if tak silap..lelaki. kecik lagi budak budak tu. A bit daif la. Iols tak tahu tu ex wife nazrey sampai la at one time, jiran kitorang inform. Even anak sulung pun muka nazrey. Kenapa cerai iols tak tahu, tapi memang nazrey takde ambil tahu langsung pasal anak anak dia..nafkah pun jauh sekali. Maybe masa zaman tu pun heols tak lebat..baru keluar raihan. Tapi sekarang kan dah ada pusat tahfiz...maybe dah mampu untuk beri nafkah pada anak anak. Iols pun dah lost contact dengan ex wife heols..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
prizadane replied at 14-11-2019 08:50 AM
Story ni dah lama dah..more than 10yrs kot. Iols menyewa kat shah alam..berjiran dengan ex wife na ...

ye ke... hopefully anak anak dia terbela...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
I don't mind Nazrey want to make a come back, but why solo? I like the group much better than he himself.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 14-11-2019 04:53 PM
ye ke... hopefully anak anak dia terbela...

Tu lah. If not mistaken, akak tu 2nd wife sebab nazrey ada wife lain kat sabah
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
prizadane replied at 14-11-2019 04:55 PM
Tu lah. If not mistaken, akak tu 2nd wife sebab nazrey ada wife lain kat sabah

Ouch!....Ouch!....Ouch!
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
prizadane replied at 14-11-2019 04:50 PM
Story ni dah lama dah..more than 10yrs kot. Iols menyewa kat shah alam..berjiran dengan ex wife na ...

nazrey dengan raihan gaduh ke..apsal raihan tak panggil dia nyanyi sama2..ni pon keluar solo..ingatkan nyanyi ngan raihan jugak
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:58 PM | Show all posts
Bumbu replied at 14-11-2019 04:49 PM
Ntah la.. iols tak minat dr awal kmunculan beliau. Mcm bagus je..

khuenzzzzz masa masuk One In A Million dulu tuh, meolls macam wow bongkaknyahhhh...

sekarang je acah2 nak tunjuk halim
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 05:00 PM | Show all posts
URUHA replied at 14-11-2019 04:33 PM
Netizen ni pun x yah la gedik nau nak compare. Masing2 ada keistimewaan yg tersendiri. Papehal pun m ...

yes bener... kalau dengar lagu Raihan tajuk Senyum, meolls turut tersenyum... cara penyampaian Nazri nih sampai ke dasar hatiiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.142653s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list