Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1202
View
22
Reply

"Boleh Kena Heart Attack Kalau Jumpa Malam,"- Terkejut 'Penampakan' Valak Dalam Kereta

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-11-2019 01:48 PM | Show all posts |Read mode
Watak hantu biarawati Valak sudah tidak asing lagi di kalangan peminat filem bergenre seram popular iaitu The Conjuring sebelum dipaparkan pula di dalam filem The Nun.





Melihat sahaja kemunculan Valak di dalam filem sudah cukup membuatkan kita merasa seram dan meremang, apatah lagi sekiranya melihat hantu tersebut di depan mata!


Baru-baru ini seorang warganegara Singapura berkongsi momen mencemaskan di dalam hidupnya apabila dia terserempak dengan Valak di tempat letak kereta di negara jiran itu.


Kredit foto : Facebook





Tidak gentar, lelaki yang dikenali sebagai Shah Ismail itu bertindak merakam momen tersebut dan menghampiri hantu tersebut dengan lebih dekat sebelum memuat naik video itu ke akaun Facebook miliknya.


Rupanya cuma 'car seat cover'!


Apabila menghampiri hantu tersebut, Shah Ismail sedar yang rupa-rupanya 'hantu' tersebut hanyalah 'seat cover' yang berunsurkan watak seram yang ditakuti oleh orang ramai.





"Jika sesiap nampak wanita ini di dalam kereta pada waktu malam, jangan takut. Saya sudah tahu kebenaran disebaliknya. Ianya bukan Valak yang sebenar," tulis Shah di ruangan kapsyen video tersebut.


"Kalau nampak dia selepas ini, ingat video ini dan anda akan okay. Cuma buat 'bodoh' dan balik (berlari/langkah besar)," tambahnya lagi secara berseloroh.



Kredit foto : Facebook




Perkongsian tersebut mendapat perhatian ramai dan telah dikongsi semula lebih dari 3 ribu kali oleh pengguna Facebook.

Ada yang mengakui mereka mungkin akan terkena sakit jantung sekiranya terserempak dengan Valak, dan ada juga yang merasakan tindakan pemilik kereta terbabit sebagai bijak bagi mengelakkan kes kecurian kereta.



Kredit foto : Facebook





Kalau penulis maunya baling batu dekat valak tersebut. haha! Korang pula mesti lari tak cukup tanah kan? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:52 PM | Show all posts
Klu aku bukan jantung jer.. hati limpa buah pinggang semua jamm....
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 02:55 PM | Show all posts
cam hamlau cver seat cmtu..kalu aku mau moncicit lari tgok benda alah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 03:15 PM | Show all posts
hanat btull seat cover dia... bahaya ni... boleh accident sbb terkejut..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
minahmanja: hanat btull seat cover dia... bahaya ni... boleh accident sbb terkejut..


Mata dia bergerak!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:08 PM | Show all posts
Mesti topeng sambutan Halloween aritu dah beli mahal2 tak kan simpan lemari je elok sangkut kat seat jadi hiasan
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:12 PM | Show all posts
harap hantu betul2 dtg visit dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:22 PM | Show all posts
scary kot hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
masalahnya kalau aku pasang, aku sendiri yg takut huhh
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:31 PM | Show all posts
Bongoknyaaaa! Mau terkencing2 aku nmpk Valak dlm kereta
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 05:43 PM | Show all posts
mmg bab! la sapa yg buh benda ni kat keta. kalau aku jumpa  kat Malaysia ni aku sumpah tuan keta tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Agak2 laa tuan kete punn ciskek betol
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Nth2 tuan punye kete pn terkejut tengok kete sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 14-11-2019 04:29 PM
masalahnya kalau aku pasang, aku sendiri yg takut huhh

Hhahahahahaha sama la kite
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ehh?? Mata dia bergerak kah?? Meols dah ulang byk2 kali video tu
Masalahnya kalau meols yg beli, meols sundirik yg takut. Acanerrrr
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 09:26 AM | Show all posts
ohmygoddd.. mesti kete tu attract setan2 dah pegi pakai seat cover camtu.

hantu nun /valak nie paling seram n ngeri!! klu nak banding kunti or pocong.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Lemah jantung kalau tengok malam2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 10:00 AM | Show all posts
Serammm...punca semua ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 11:35 AM | Show all posts
Apa punya vongok  


siap panjang plak hidung tu selesa ke masa tgh drive hidung tu kena kepala?
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
klau tpndang mlm2 ni mau xnya lari xckup tanah. klau omputeh punya hntu valak la yg mmg i rsa seram hantu lain biasa2 je. sbb lg rsa seram hntu ponti, pocong, balan2 tu semua mebi sbb mmg ad kt tmpt kita. antara nmpak xnmpak je la. hrap xkn nmpak yg real smpai bila2.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103670s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list