Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
3461
View
65
Reply

"Takkan Bayar Orang Baru Lagi Tinggi Dari Orang Lama?" - Wan Hanafi Su Dihina Letak Harga Tinggi

[Copy link]

Author: ameenarara       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-11-2019 10:13 AM | Show all posts |Read mode
Situasi seperti ini sering kali berlaku dalam industri hingga pelakon senior dalam industri mula berkecil hati dengan sikap produksi.


Pelakon Wan Hanafi Su telah terkena tempias tersebut akibat sesetengah produksi langsung tidak bertanya bayarannya terlebih dulu. Mereka sekadar meletakkan harga andaian sahaja terhadap pelakon lama.




Foto: Star Online




Dia dituduh meletakkan harga tinggi yang tidak setimpal selepas filem lakonannya Apprentice ditayangkan pada 2016 di Cannes, Perancis.


Dia sendiri tidak pernah memberitahu pada sesiapa nilai harga lakonannya kerana itu adalah privasi. Namun, tidak perlu untuk menghina seseorang pelakon itu dengan bayaran yang rendah.




  



Penerbit patut disalahkan dalam hal ini kerana mereka patutnya menilai terlebih dahulu. Tidak adil jika pelakon baru mendapat bayaran tinggi berbanding pelakon lama.


Dia ditemui mStar Online ketika majlis pelancaran filem Garang di Petaling Jaya. Dia juga melihat potensi pelakon baru yang boleh pergi jauh dalam industri asalkan mereka tidak terlibat dengan perkara negatif.




  



Tambahnya lagi, dia menasihati mereka tidak merasa terlalu selesa apabila sudah bergelar 'bintang' dan sentiasa memajukan diri dengan menuntut ilmu dalam lakonan.


Masalah sama yang berulang kali selalu terjadi kepada artis senior. Pengalaman mereka tinggi, sepatutnya nilai yang diletakkan pun perlu setimpal. Bukan tangkap muat saja harga seakan-akan mereka ini picisan. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:14 AM | Show all posts
Dia ni antara pelakon yg i look forward setiap lakonan dia
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:15 AM | Show all posts
berapa kali nak cakap

payment untuk artis kat malaysia bergantung kepada populariti

makin ko pemes lagi tinggi ko punya bayaran

mohon celik ya
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
entah apa hiburan trend kat malaysia ni.. penerbit pikir untung and komersial value dgn artist make up tebal 5inci je. And yg lelaki pulak hmm krik krik
... wartawan pun sama... tgk rancangan hiburan rasa malu nk tgk... mentaliti and thinking masih low.. citer and highlight kan topik x menjana minda.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:21 AM | Show all posts
nasib korang la retis msia...

nak mengharapkan persatuan pun mcm hidup segan mati tak mau, entah ape yg diperjuangkan pun tak tau

diharapkan bintang sebenar cam Wan Hanafi Su ni janganlah merajuk sbb takde sape nak pujuk

teruskan berkarya, hokay!
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Mereka ni kena educate org2 dikalangan mereka. Kita netizen ni hnya menonton
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Elok tu bila ramai2 demand jaga pricing penerbit kena bayar juga
Penerbit bukan tak tau bayar ikut experience
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:46 AM | Show all posts
kat holiwud makin tua makin mahal..siap jadi superhero lagi..
kat malaysia tua2 jadi drebar x pn tukang kebun jela..
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Mfzg89 replied at 13-11-2019 10:46 AM
kat holiwud makin tua makin mahal..siap jadi superhero lagi..
kat malaysia tua2 jadi drebar x pn t ...

Bukan dekat hollywood..dkt korea pun.makin tua mkin mahal..
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila terlalu byk kes mcm ni buat i fikir, apa yg ada pd hollywood senior actor tp xde pd senior actor malaysia?

Ko sembang2 nk byran tggi ikut pengalaman (xnk ikut populariti) konon nk ikut style retis holiwud. Tp ko ada xbuat benda2 ni?

1) jaga bdn. Ko tgk x bdn robert downey jr tu mcm mana? Ko penah tgk the rock train mcm mana? Bruce wilis
2) filem ko ada sama byk mcm filem bruce wilis berlakon x?
3) ko aktif x dkt soc med dan usaha dptkan follower atau marketkan diri ko supaya sentiasa relevan? Ada x ko update something yg org boleh share mcm the rock?
4) ko join x apa2 event? Event mcm ABP, juara lagu? Hadir x? Sbb aku tgk retis senior holiwud mmg hadir ke event2 ni. Tp ASK aritu aku tgk xpenuh pon. Pejal husin yg bising byran sama dgn capiq kyle, masa last time tercalon xde pon ko hadir.

So ko jgn slhkan penerbit je pakcik. Sblm ni aku sokong artis veteren ni tp bila timbang tara mcm xperlu kot byran mahal kalau umur tu je jd tanda aras
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:53 AM | Show all posts
fushimi replied at 13-11-2019 10:15 AM
berapa kali nak cakap

payment untuk artis kat malaysia bergantung kepada populariti

realiti industri sekarang.

tapi mentaliti ni harus ditukar kalau nak industri berkembang majulah.. kalau x mmg duk takuk tu je laa..
kayu kayan, drama bosan xde kualiti, just tangkap muat sekadar memenuhi kehendak nafsu acik2 ovari bergetar dgn limpahan drama sampah!


Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini malaysia .. lain dari hollywood
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 13-11-2019 10:14 AM
Dia ni antara pelakon yg i look forward setiap lakonan dia

Ya me too
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 11:06 AM | Show all posts
Jamil_Abu replied at 13-11-2019 10:53 AM
realiti industri sekarang.

tapi mentaliti ni harus ditukar kalau nak industri berkembang majula ...

kalau rasa takde kualiti tak payah la tengok
buat apa merempan sana sini drama takde kualitilah pelakon kayulah

kalau rasa tak capai stardard ko yang tinggi tu tak payah tengok banyak lagi channel lain

tak paham dengan penonton sekarang

bila buat yang kualiti takde orang pulak pergi tengok

kalau tayang kat tv rating pun kurang

hiburan pun business lol

kalau takde untung buat apa keluarkan produk










Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-11-2019 10:52 AM
Bila terlalu byk kes mcm ni buat i fikir, apa yg ada pd hollywood senior actor tp xde pd senior acto ...

Nti 10 thun akan dtg syafiq kyle pon meroyan. Ulang skrip sama smpi abg jamil mmpus. Satu lg retis malaysia ingt level lakonan dorg sama standard ke ngn hollywood?? Phuih
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
I rasd lakonan dia dlm polis evo sgt iconic. With his expression. Wow sgt.

Sy sll cari kt YouTube drama2 lakonan beliau. X jemu menonton.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 13-11-2019 10:52 AM
Bila terlalu byk kes mcm ni buat i fikir, apa yg ada pd hollywood senior actor tp xde pd senior acto ...

I think wan hanafisu x diambil berlakon because of his look.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Org x ambik keje kata tak ambik kalau ambik kan bising pasal sama dgn org muda
Macam lah sebelum tua xpenah muda
Buka kampeni sendiri Dan bayar lah sendiri dgn harga mahal
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 11:13 AM | Show all posts
jgn la compare kn dgn Hollywood..
nk compare pelakon2 tua di Hollywood..
alnord,sylvister,harrison ford...
dorg tu dr muda ade filem sekuel sndiri..
so selayaknye byrn pn mahal..
ko sapooo time muda2??
belakon cite ape? program perdana ria?

Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 11:52 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 13-11-2019 03:07 AM
I rasd lakonan dia dlm polis evo sgt iconic. With his expression. Wow sgt.

Sy sll cari kt YouTube ...

tengok drama ripin mugha batu sis..sangat best lakonan WHS dgn pelakon2 yg lain..1st time saya tengok drama dialek kelantan & suka, sbelum2 ni menyampah dgr drama dialek sskjp ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103518s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list