Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7867
View
111
Reply

"Kami Tak Mahu Umat Kami Rosak,"-PU Amin Minta Orang Ramai Doakan Kak KM..

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-11-2019 11:01 AM | Show all posts |Read mode
Siapa yang tidak mengenali anak kepada pelakon Normah Damanhuri yang penuh kontroversi iaitu Liana Rosli atau lebih dikenali sebagai Kak Km. Usahawan produk penjagaan diri itu seringkali menimbulkan perasaan kurang senang terutama dikalangan wanita kerana gemar memuat naik aksi yang kurang sopan di media sebagai salah satu cara untuk mempromosikan produknya.





Ramai yang cuba menegur perbuatannya itu namun ianya bagaikan sekadar mencurah air di daun keladi kerana masih ramai yang menyokong perbuatannya itu.


Terbaru, pencetus ummah (PU) Amin di akaun Instagram miliknya, meminta agar orang ramai sama-sama mendoakan agar Kak Km diberi petunjuk dan hidayah. Dia turut menyertakan paparan skrin video Kak Km yang beraksi kurang sopan berserta kapsyen berbaur lucah.


"Ya Allah kau berilah petunjuk dan hidayah pada insan ini! Ya Allah kau berikan jalan kebaikan pada insan ini," tulis PU Amin.



Sumber : Ig PU Amin




Menegur, bukan mahu merosakkan rezeki..


PU Amin turut menyatakan perasaan kesal kerana niat baiknya untuk menegur Kak Km sebelum ini telah disalah ertikan sebagai mahu menutup periuk nasi usahawan itu.



Sumber : Ig PU Amin




Harap para pembeli tidak lagi mengikuti perkembangan usahawan ini di media sosial..


PU Amin berharap agar para pengikut Kak Km untuk berhenti memberi sokongan kepada Kak Km kerana cara yang digunakannya untuk mempromosikan produk adalah tidak sejajar dengan ajaran agama.





Sumber : Ig PU Amin




Dalam pada itu, ramai yang menyokong PU Amin dan berharap agar Kak Km diberi hidayah dan sedar atas kesilapan yang dilakukan olehnya.








Sumber : Ig PU Amin




Apa pun, tidak salah untuk mempromosikan produk masing-masing tetapi biarlah mengikut etika yang betul. Diharap Kak Km mengambil teguran yang diberikan dengan hati yang terbuka dan cuba memperbaiki kesilapan diri. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:20 AM | Show all posts
sape jer folo dia ntah.. koser iols nk folo ppuan ni.
terlalu -ve vibes.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:24 AM | Show all posts
Dorang ni mendonia ibarat tak ingat esok tu belum tentu hidup atau tak.. Aduhhh. Moga diberikan keinsofannn...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:28 AM | Show all posts
follower2 dia ngan suppoter2 dia pun perlu didoakan.. mendonia tak hengatt..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Sesungguhnya kematian itu datang dengan mengejut..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:30 AM | Show all posts
dia ni tak lut teguran weh. tunggu je la jap g mesti dia buat vid balas balik ke PU ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:34 AM | Show all posts
i block dia, tak rasa nak tengok benda2 mengarut dia buat
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:34 AM | Show all posts
nek mah manhuri tak reti didik anak ke
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
minguk: i block dia, tak rasa nak tengok benda2 mengarut dia buat


Samalah ai pun block. Tak sanggup tgk benda2 gitu nelintas2 kat explore
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenape tak ada org report pada instagram?? Kalau ramai yg report...pasti IG nya akan di bungkus.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Syukurlah ada juga agamawan yg menegur...harap lebih ramai asatizah beri teguran..dh melampau sgt..emak dia tak takut ker anak dia kena azab Allah kalau tak bertaubat...kalau sayang anak kena fikirkan nasib dia di dunia dan akhirat..bukan di dunia sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:59 AM | Show all posts
meh le kita reramai report account dia.. bukan nk sekat rezki dia, tp me memang xleh terima marketing content dia. merosakkan sungguh. sian laki,anak2, mak, n sedara mara dia..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 12:00 PM | Show all posts
tagas replied at 5-11-2019 11:34 AM
nek mah manhuri tak reti didik anak ke

eh helooooo!!
makmah kabo anak2 heshe anak soleh solehah ok..
kehkehkeh...

Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Gumball at 5-11-2019 12:57 PM

Allahu..
Aku sokong apa yang PU Amin niy buat..
Untuk kebaikan pompuan tuh jugak..
Mana la tau umur pompuan tuh xpanjang, cemana nak tutup segala aib yang dia sendiri buat..bertebaran kat socmed..
Tegur tuh bukan sebab benci..
Aku memang sah-sah block IG pompuan tuh..dah macam pelakon porno jer..
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 12:01 PM | Show all posts
marketing low classssss sgat kak km ni...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 12:02 PM | Show all posts
SeriBunga replied at 5-11-2019 11:59 AM
meh le kita reramai report account dia.. bukan nk sekat rezki dia, tp me memang xleh terima marketin ...

i dh penah report.. ig kata account tu takde breach any t&c.. maksudnya postings takde apa apa kesalahan..ngok betoi
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
miemiecha replied at 5-11-2019 12:00 PM
eh helooooo!!
makmah kabo anak2 heshe anak soleh solehah ok..
kehkehkeh...


hawait lagu tu

depa punya tafsiran solehah

akhir zaman
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 12:04 PM | Show all posts
tagas replied at 5-11-2019 12:02 PM
hawait lagu tu

depa punya tafsiran solehah

hahahaha, mak nya kabo gtu sisturrr..
mek gelak baca..

aak soleh mama
anak soleh mama
ah gituewwww
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 12:31 PM | Show all posts

"Sapa Kat Sini Penah Amik Bau Kote Sendiri???"

  


Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 5-11-2019 11:34 AM
nek mah manhuri tak reti didik anak ke

Nk didik apanya klu mak pun sama..kan ke ada dia repost blk apa yg km tu post...semua fmly cr mkn mcm ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.120108s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list