Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9357
View
110
Reply

Kecoh Baju Wann Di GV6 Tiru Rekaan Hatta Dolmat?

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-11-2019 03:12 PM | Show all posts |Read mode




Persembahan minggu keempat Gegar Vaganza musim keenam (GV6) malam tadi menyaksikan Wann berduet bersama penyanyi lagenda, Aris Ariwatan menyanyikan lagu Engkau Laksana Bulan.


Persembahan itu menjadi bualan hangat peminat malah busana yang dipakai Wann turut mendapat pujian kerana kelihatan begitu cantik apatah lagi mengangkat elemen melayu klasik.



Kredit foto: Arma Couture




Usai persembahan tersebut muncul pula dakwaan kononnya baju yang ditaja oleh Arma Couture itu telah meniru rekaan pereka fesyen terkenal, Hatta Dolmat.


Spekulasi tersebut mula hangat diperkatakan di media setelah Hatta turut memuat naik semula gambar dan video baju yang direkanya sebelum ini buat pernikahan pereka dan penasihat fesyen, Tym Fatimah.


  



"@tymfatimah tak bagi tau pun masuk gv 😂 @hattadolmatofficial " tulis Hatta secara seloroh di entri tersebut.


Menyedari rekaan itu hampir sama, warganet mula membanjiri ruangan komen Instagram Arma dan Hatta dengan membuat perbandingan kepada kedua-dua rekaan tersebut.








Kredit foto: Instagram Hatta Dolmat









Kredit foto: Instagram Arma Couture




Sehingga kini, tiada penjelasan lanjut dari pihak Arma Couture mengenai persamaan baju yang digayakan oleh Wann dalam persembahan malam tadi.


Semoga kedua pereka ini dapat menyelesaikan isu ini secara baik. - CARI  
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa nyampah pulak dgn hattadolmat ni. Dah design ni mmg busana Melayu klasik, celah mananya meniru.

Oklah.....tiru kaler. Tiru cara selit selendang kat pinggang.

Kau tak malu plak nk claim busana klasik mcm la kau yg reka from scratch?

Bluergh
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:17 PM | Show all posts
habislah..perang dlm ig pasni..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 4-11-2019 03:17 PM
Rasa nyampah pulak dgn hattadolmat ni. Dah design ni mmg busana Melayu klasik, celah mananya meniru. ...

Corak bunga pun sama la u... Tu yg dia cakap tiru
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
baguslah.. dua2 feeling couture
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Obvious sangat pun
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap.. Aku nampak tu baju kurung cekak musang.. Jadi celah bedah mana meniru?
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:34 PM | Show all posts
masalahnye sama sangat tirunya...atleast tukar laa warna ke..corak ke...selendang tu letak sanggul ke...haihhhh...ingat org xtengok tv ke cik kak oiii...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ejas la sket jangan bg nampak sgt meniru..
Ni btol btol inspired
Kalau ikut pesen klasik..mmg iye la semua orang layak reka
Tapi korang tengok ni sebijik sejibun kan...
At least kasi twist sket la tang corak baju..kasi corak lain ...
Selendang tu boleh aje kasi letak atas kepala ke
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawa sungguh la Kak Wann mlm tadi. Ada gaya tersendiri. Cuma mekap haukk
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:54 PM | Show all posts
yang tak nampak sama tu, camne mata korang tgk ek? ahaahah.. tgk skali imbas je dah sama. klu tgk corak2 bunga pun sama. selit tu pun sama..warna sama..

mmg la busana tradisional bkn dia yg cipta, but the konsep susun atur tu mesti dia pikirkan special.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:58 PM | Show all posts
busana klasik selalu cmtu kot.. cuma bab selendang jer.. patut ubah sikit
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:00 PM | Show all posts
Dengan warna sekali sama
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:01 PM | Show all posts
inspired... hatta dolmat pun bukan design from scratch... kebetulan warna sama...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba kalau org kondem buruk..xde kot hatta claim cam tu... ala.. lawa per dua2 baju tu... 2-2org yg pakai tu pun sama2 lawa..lawa klasik
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay,  gaduh baju pulak * top up popcorn
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Penyanyi bertanding, designer yg panas!
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang sebijik pun..style selendang pun sama, color pun sama, bunga pun sama...ubahla color atau style selendang tu, ni nampak sgt sama..agak2la..bukan masalah sensitive or ape kalau sama baju jer mungkin boleh maap ni style tu sama..selendang tu boleh digayakan mcm2 pesen kot...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kot ya pon meniru.. punyalah byk warna dlm dunia ni..

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 04:17 PM | Show all posts
aku terus gi kat ig sbb nak tgk hatta punya.. Cantik tymfatimah pakai. tp mmg ye pun.. dgn kedudukan bunga, selendang, talipinggang.. haiii klu nak meniru pun, ubah ler sikit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.618521s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list