Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8010
View
249
Reply

"Perarakan Berhala Di Arab Saudi, Nak Jadi Masyarakat Jahiliah Balik Ke?"

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-11-2019 12:17 PM | Show all posts |Read mode




Mengejutkan!


Apabila Negara Arab Saudi yang terletaknya pusat ibadat terbesar di dunia mengagungkan perayaan hantu (Halloween).


Lebih teruk ialah perarakan patung atau berhala berwarna hijau, siap dengan tengkorak dalam saiz yang sangat besar! Ianya dipertunjukkan pada orang ramai seminggu sebelum halloween.





Bagaimanapun mengikut laporan France24, semua statue tersebut sebenarnya bersempena sambutan 'Riyadh Season Festival' untuk meraikan kepelbagaian budaya bagi menarik kedatangan pelancong asing ke negara itu.





Kredit foto: Twitter




Susulan kontroversi itu, kesemua 'demonic creatures' telah diarah agar dimusnahkan segera kerana ianya dianggap menggadai nilai keagamaan demi mencapai matlamat keduniaan.


Tidak hanya umat Islam di seluruh dunia, sebenarnya ramai rakyat Arab Saudi sendiri hairan dengan 'peralihan' kemodenan negara itu.


Twitter





Malahan warganet di Malaysia turut berkongsi rasa dukacita atas penganjuran yang sebenarnya boleh dielakkan jika memahami ajaran Islam sebenarnya.





Seram pula bila melihat deretan 'statue' yang menyerupai berhala. Ia seolah-olah mengimbau kembali amalan jahilliah masyarakat Arab sebelum kelahiran Rasulullah SAW. Mujurlah ia sudah dimusnahkan. Akan adakah lagi siri yang seterusnya? Minta dijauhkan ya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelik lah nye
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Nauzubillah. Makin jelas tanda2 nk kiamat. Yg kt Mesia ni pon geleng pala aku tgk anak2 kawan aku pakai costume halloween in the name of fun & socializing/interaction with communities.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa dah jadi? Harap bukan kisah sebenar.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:32 PM | Show all posts
kat serambi mekah pun byak berhala besar2 dekkkkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:52 PM | Show all posts
they even have the biggest concert hall in the world. takut nya nak akhir zaman skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 12:58 PM | Show all posts
bila bangsa yahudi dibenarkan berleluasa.  serupa dengan yahudi asia di negara aku ni.  melampau2.  jahanam betul perangai..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:01 PM | Show all posts
Orix replied at 4-11-2019 12:32 PM
kat serambi mekah pun byak berhala besar2 dekkkkkkkkk

serambi moscow ada baby leon omei2
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tanda2 dajal akan keluar
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:09 PM | Show all posts
djzara81 replied at 4-11-2019 12:26 PM
Nauzubillah. Makin jelas tanda2 nk kiamat. Yg kt Mesia ni pon geleng pala aku tgk anak2 kawan aku pa ...

org kat england eropah pun sederhana je sambut bukan mcm kat US..die org hardcore
kite yg ASIAN melayu muslim ni pulak nak over ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:13 PM | Show all posts

The truth about Halloween...stay away from these pagan rituals...the devil has westernized his sins into modern day celebrations...may Allah keep us all away from the wrong path..and protect us inshallah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:24 PM | Show all posts
Makin dah menyimpang Arab Saudi ni
Kawasan tanah Haram pun kafir dah boleh jejak
Semua atas alasan nak invite ramai pelancong datang ke Arab
Hingga mengenepikan nilai2 Islam
Nauzubillah...
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:24 PM | Show all posts
sesuatu yang sangat menakutkan datang dari negara arab
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:31 PM | Show all posts
Memang tak patut lah nak buat besar-besaran.

Bulan Halloween Paz enjoy tengok citer seram aja.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:32 PM | Show all posts
pelan2 masuk
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nobito at 4-11-2019 01:35 PM
zorrro_03 replied at 4-11-2019 12:58 PM
bila bangsa yahudi dibenarkan berleluasa.  serupa dengan yahudi asia di negara aku ni.  melampau2.   ...


Takda kaitan dengan Agama Yahudi.... Halloween Ada kaitan dengan Paganism di Eropah di Mana tabir dunia Manusia dan Dunia Jin, Setan dan Roh menjadi nipis.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
orang kita pun sambut..  
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 01:59 PM | Show all posts
kesian tgk org2 kita yg sama sibuk nak sambut halloween nie. did they know that halloween tu hari di mana setan2 & iblis2 jadi paling kuat energy dorg lagi2 bila disambut walau dengan apa niat sekali pun, tetap menyumbang tenaga tu kt iblis?? sama la jadiknya macam bersekongkol or menyembah iblis laknatullah.

even ada rumah  yg siap carve and letak halloween pumpkin kat rumah lagi kt M'sia nie, did they know it's a symbol that you welcome the demons to come inside??

nauzubillah.. semoga kte semua beroleh hidayah sebelum kembali.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 02:03 PM | Show all posts
when you learn and understand about the akhir zaman events, you won't be shocked seeing all these happening in Tanah Arab.. kedatangan dajjal dah terasa sgt2 makin dekat. nervous jugak nak hadap tahun 2020 ke depan nie.. coz para ulama' pun dah start bersuara pasal thn 2020 ke depan sbg titik2 event besar kiamat akan bermula
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 02:08 PM | Show all posts
agak dahsyat gak la..

Dalam masyarakat barat sendiri-terutama dalam konteks agama xtian, all saints day ini sebagai hari vs kepada hari hantu-hantu pagan ini...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106782s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list