Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8125
View
89
Reply

"Pandai Cover!"- Ayda Jebat Jatuh Semasa Persembahan ASK 2019, Netizen Puji Profesional

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-11-2019 09:13 AM | Show all posts |Read mode
Anugerah Skrin 2019 baru sahaja melabuhkan tirainya. Macam-macam cerita yang jadi buah mulut netizen mengenai anugerah itu. Ada yang kata pengacara tak best lah, ada yang kata tetamu yang hadir pun semua nampak bosan dan tak supportive langsung.


Tapi insiden yang paling diiingati oleh orang ramai ialah apabila Ayda Jebat yang jatuh tersebam semasa sedang sakan menarikan lagu Temberang bersama Santesh pada persembahan penutup di anugerah itu.


  



Pun begitu, artis merangkap pelakon itu juga tidak melatah dan terus bangun bagi meneruskan persembahannya seperti tiada apa-apa yang berlaku. Menurut entrinya itu, Ayda turut menyatakan bahawa kakinya lebam dan bengkak kerana kejadian itu.


Rata-rata netizen yang menyaksikan kejadian ini telah memuji tindakan pantas Ayda yang tidak menggelabah dan terus bersikap profesional. Walaupun tular di media sosial, semua netizen membanjiri sedutan video tersebut degan pujian melimpah.



Kredit foto: Instagram



Menurut Harian Metro, Ayda berkata disebabkan insiden itu berlaku dengan pantas, dia sedaya upaya cuba meneruskan persembahan walaupun terpaksa menahan kesakitan.

"Ketika sedang menyanyikan lagu Temberang dan menari, saya gagal mengimbangkan badan kerana menggunakan kasut tumit tinggi hingga menyebabkan saya tergelincir dan terjatuh.

"Barangkali terlalu teruja juga antara faktor saya gagal mengawal diri. Saya sedaya upaya ingin memberikan persembahan terbaik. Tambahan pula, ini adalah anugerah berprestij .


"Saya mohon maaf jika kesilapan itu mencacatkan persembahan, tapi bersyukur tidak mengalami kecederaan yang teruk cuma lebam. Terima kasih kerana mendoakan kesihatan dan menyukai persembahan saya semalam.

"Bagi saya dalam setiap persembahan pasti ada kesilapan kecil, tapi sebagai penghibur kita perlu bijak mengawal diri dan situasi," katanya.



Betul-betul "Aduh abang" semasa persembahan itu -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Comel pulak dia mlm tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Adoi..nasib dah nak habis perform
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin lawa ayda ni.. Dh x nampak rosnah mat aris nya
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
TerataiMelur02: Makin lawa ayda ni.. Dh x nampak rosnah mat aris nya


tulaa korg..asyik samakn dia ngn rosnah mat aris..kan dah lain rupa tu..{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:26 AM | Show all posts
sian dia...tapi ok la..selamba jer bangun balik terus kan persembahan..sib baik lirik tak bertukar jadi.. duh..aduh..aduh...ADOIIIII!!!!!...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
rengsa la tgk si santesh tu. perlu kee
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Tersembam bukan jatuh muka ke tanah/bawah ka? Blur jap
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Kuang asam si santesh leh gelakkan dlu
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
dia ni talented sbb bukan je bleh menyannyi menari tp bleh main instrument mcm piano
ni la baru betul2 talented retisss
bukan stok bodoh2 jd penyanyi sbb nk glemer jah
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Sapa gelak ketiak dia berdaki!
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik jatuh reverse, kalau jatuh forward.. Susah nak cover up
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
ni nyanyi live ke?dgr mcm live,tp ms jatuh tu macam
btw,tajuk jgn nak hype sgt..iols ingat muke dia cium pentas tu..takat jatuh terduduk tu biasela as performer..legendary britney pun byk kali tergolek
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
apa yg jatuh tsembamnya? stakat jatuh tduduk adelaa, lutut tkena lantai.
tsembam tu jatuh menerap muka kena lantai. tajuk misleading.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-11-2019 09:30 AM
Tersembam bukan jatuh muka ke tanah/bawah ka? Blur jap

Hahaha.. Kannn.. Kalau trsembam tu jatuh yg mlibatkan muka.. Ni jatuh terduduk.. Hehehe.. Malam tu masa kat tv, tetiba tengok dia hilang pastu dengar bunyi suara dia gelak.. Ni confirm jatuh.. Betul rupanya.. Hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
olezzeli17 replied at 3-11-2019 10:28 AM
Hahaha.. Kannn.. Kalau trsembam tu jatuh yg mlibatkan muka.. Ni jatuh terduduk.. Hehehe.. Malam tu ...

Hahaha.. Tu la.. Ingatkan selama ni sy salah faham maksud tersembam.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Org lain kalau jatuh dah melatah teruk.. AJ dah jatuh nyanyi pun mcm biasa jer. Mcm nothing happened! Ni baru betul2 professional.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka gak aida j ni, bersungguh2 nampak menyanyi berlakon, comel gak. Boleh kekal lama la nampak dalam industri
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape klo gelak ketiak berdaki. Meols xgelak tp nk jgk check ketiak fuh nasib baik dh sental mandi td. Klo gelak tu mksdnya tetiba buleh berdaki semula ke guane
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Xde tersembam pon.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.108372s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list