Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12625
View
205
Reply

Isteri Kedua Rahim Sepahtu Dikecam Buat Program Diet Berbayar Walhal Banyak Apps Free

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-11-2019 09:05 AM | Show all posts |Read mode



Sekarang ni bukan artis sahaja yang popular, keluarga artis pun kalau pandai cari publisiti memang boleh jana pendapatan. Alkisah isteri seorang pelawak tanah air menggunakan populariti suaminya dengan menjadi 'coach' kepada pengikutnya untuk program diet. Maka, berduyun-duyun yang membuat pembayaran untuk kurus dalam program 'Intermitent Fasting!


Walhal, semua info dan maklumat tersebut boleh didapati percuma menerusi pelbagai sumber internet jika lebih rajin dan tidak terlalu taksub kepada isteri pelawak tersebut!



Kredit foto: Twitter



IG




Orang yang dimaksudkan ialah isteri kedua Rahim Sepahtu iaitu Lily Khay yang menegaskan dia memerah otak untuk membuat eksperimen 'Intermitent Fasting' (IF) itu. Hanya dengan RM50 sahaja, dia akan memberi tunjuk ajar kepada peserta untuk mendapatkan 'body goals'. Disertakan juga deretan bayaran masuk ke dalam akaunnya yang membuktikan ramai mahu menjadi sepertinya.





IG






Warganet di Twitter merasakan ianya satu program yang membazir serta perniagaan berbentuk 'yahudi' kerana mengenakan harga sedangkan ia boleh didapati percuma asalkan ada usaha dari orang itu sendiri.



IG




Malahan, Lily juga turut menggunakan modus operandi bahawa hanya IF yang berjaya menguruskannya. Jika benar, mengapa Rahim sendiri membuat pembedahan Bariatric Surgery atau pintasan gastrik dan madunya sendiri berbadan gempal. Mengapa bukannya IF?







Selain itu, turut dikritik juga sikap peminat yang terlalu mengidolakan golongan popular ini sekaligus mengkayakan mereka. Sedangkan dalam masa sama sama, jika peminat ini berfikir dan menggunakan kerajinan, pastinya tidak membuang masa dengan benda sebegini, walaupun kata mereka hanyalah RM50 sahaja.







Begitulah, macam-macam cara yang digunakan saudara mara artis untuk mendapatkan pengikut seterusnya menjana pendapatan. Jadi, dalam hal ini mereka beruntung kerana mempunyai pengikut yang sanggup mengikut. Tapi, apa yang diperolehi pengikut ini? Kurus? Pujian dari saudara artis? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon terkena dengan sorang seller femes ni. Ingatkan ada rahsia khas dia boleh kurus. Rupanya diet kaw kaw+ dia juai appetite suppressant. Bila aku tanya macam2 benda2 sains sebab aku background sains, dia boleh cakap" jangan risau la xde ape2. Boleh rujuk testimoni2 yang berjaya kurus sebelum2 ni. " tu je cara explanation nya?

Thank you. Next. Next.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:28 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:29 AM | Show all posts
buat apa2 tetng kurus..memang laku punya..
padahal sendiri malas..malas senam malas diet..dia ingt makan benda2 yg dijual tu terus kurus..xpayah diet xpayah pantang makan, jaga tidur etc
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada kenal seseorang mcm ni. Samalah dia charge rm50/person. Dia akan coach menu, senaman etc..
Bezanya, dia ajar customers dia dgn pengalaman dia yg selalu ulang alik dgn pakar dietician hospital kerajaan. Dia kata modal dia byr rm5 setiap kali ke hospital masuk semua belanja minyak transport semua. Aku mcm...waddeheck??
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
ersazain77 replied at 3-11-2019 09:28 AM
@TravellingBear

Paling epik... acik sains tulen ALL IN bermodalkan gambar edit ig je kekekeke kurusnya 1cm tapi edit nya ber cmcm bila nengok kat ig org lain mak datoooook sebesar gajah
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
53E95202-01FB-4DDA-9D02-E743213786C7.png
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 3-11-2019 09:32 AM


Kurus amendenya ni, lengan dah mcm betis jer. Pakai baju longgar warna hitam memang tak nampak sangat, cer bagi swimming suit tengok cemana bonjol2 lemak dia terjuih2. Wallaweh!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Ye betul! Buat sessi meet n greet kat public swimming pool... Pakai la swimsuit . Swimsuit syariah compliance pon adaaaa tapi kau takkan pakai sbb lemak2 terbonjol kannnn kannnn elehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 09:51 AM | Show all posts
gemuknya                        
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn memain.... dia show off kat igstory scroll laju2 rm50


Aku rasa marketing strategy sama jijangsemang je. Nak nampak gah pakat2 adik bradik dan diri sendiri tolong bank in sama. Org pon macam ... cepat nnt dah penuh gitewww
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku baca repurts cari punya tulisan.. Sebijik2 cedok komen para forumer.. Bagi kredit la wei..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear:   477209

Ya ampunnnnnn... Kurusnyaaaa {:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Ehcop. Aku baru perasan kat ig dia ada sebut IF IKUT SUNAH

Wadehek. Penonggang agama jugak acik ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Lakinya xjoin ke...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 3-11-2019 09:32 AM

laki bini mcm sama besar je dalam gambar ni. musykillll
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 3-11-2019 10:43 AM

Ramai tul sekarang ni wat IF la omad la mcm2.
Iols penah dengar istilah ni dulu2 masa iols nk kuruskan badan tp tak terjebak sbb bagi iols bukan jenis diet jangka panjang.
Better makan ikut saranan KKM ja, tak perlu nak berlapar bagai.ko nak posa buatla posa sunat.
Yang penting sesuai diamalkan mengikut semua keadaan cthnya bila ngndung igt sesuai ke nak IF? Omad bagai tu kalau eat clean dan mkn ikut suku2 separuh takde hal sesuai je masa ngandung.
Agak2 mampu ke nk IF sampai umur warga emas?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
katak hijau replied at 3-11-2019 09:31 AM
Aku ada kenal seseorang mcm ni. Samalah dia charge rm50/person. Dia akan coach menu, senaman etc..
...

Baik g jumpa dietician sepital tu terus jaa hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 3-11-2019 09:32 AM

Baik acik sebelah tu jadi coach
Dah tentu dia kurus dan comey
Lily 2 kali ganda dari acik ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 3-11-2019 10:28 AM
Lakinya xjoin ke...

Laki nya dah kurus sikit buat bariatric surgery
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106686s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list