Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
378
View
26
Reply

Brand laptop apa yang korang recommend?

[Copy link]

Author: carriefire       Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-10-2019 02:47 PM | Show all posts |Read mode
Aku ni student selalu buat kerja yang agak heavy kena buat graphic design bagai. Laptop apa eh specs yang sesuai and also harga murah lah hehe aku ni student. Pls korang suggest kan ya
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2019 03:29 PM | Show all posts
personally aku puas hati dgn kualiti dell dan toshiba
lenovo acer hp agak kureng sikit
cuba tgk dell workstation
harga mungkin dlm 3K ke atas

aku suggest spec yg ok utk grafik:
saiz 15.6 senang ada numpad
minimum i5 better i7
ram 8gb
ada grafik cip with latest openGL version (4.6)
SSD yg saiz besar

bawah dari spec ni aku rasa sesuai utk buat document je


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 07:52 PM | Show all posts
Kalau sebagai student aku pakai Lenovo je ha okay lah sikit harga murah spec pun dah bagus. Nak beli Dell and HP mahal pula hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 07:58 PM | Show all posts
mdhelmi replied at 31-10-2019 03:29 PM
personally aku puas hati dgn kualiti dell dan toshiba
lenovo acer hp agak kureng sikit
cuba tgk de ...

Toshiba? rasanya member aku semua takda yg pakai brand ni haha maybe toshiba tak famous sangat en. Kalau mcm lenovo tu ramai ah juga sbb dia selalu buat sale wei lagi lagi year end sales mmg letop!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 03:40 AM | Show all posts
berapa anggaran modal TT ?


Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 07:44 PM | Show all posts
Saya pakai laptop acer beli mahal tapi specs biasa biasa je. Saya tgk levono murah lagi specs pun tinggi hmm nyesal beli hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2019 07:46 PM | Show all posts
fidra replied at 1-11-2019 07:58 PM
Toshiba? rasanya member aku semua takda yg pakai brand ni haha maybe toshiba tak famous sangat en. ...

Uish ada sale ke? Mesti best tu en. Selalunya online sale 11.11 en ramailah org nak beli laptop time tu haha
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 01:54 AM | Show all posts
fai00 replied at 2-11-2019 07:44 PM
Saya pakai laptop acer beli mahal tapi specs biasa biasa je. Saya tgk levono murah lagi specs pun ti ...

Kawan saya dia pakai lenovo dari diploma sampai degree elok je wei gaming buat kerja semua laju mmg tahan lama ah kalau nak cite en. Saya pakai asus tak sempat habis warranty dah hantar kedai sbb laptop asyik terpadam sendiri je huhu sedih...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 01:56 AM | Show all posts
fai00 replied at 2-11-2019 07:46 PM
Uish ada sale ke? Mesti best tu en. Selalunya online sale 11.11 en ramailah org nak beli laptop ti ...

Kawan saya ada cakap gak suruh beli dekat website www.lenovo.com.my sbb sana lagi murah lagi lagi time year end sales
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 10:37 PM | Show all posts
aku dah 3 tahun pakai laptop lenovo. alhamdulillah takde masalah. kira quality dorang ok jugak la
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 12:31 PM | Show all posts
aku suggest tt fokus pada spec
spec yg ok utk graphic design harus harga 3K ke atas
termasuk brand kesukaan student = lenovo



Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 04:13 PM | Show all posts
kalau benda2 yang heavy better ambil specs yang dapat tampung power requirements certain2 software tu  sebab kalau bab graphic ni biasa sangkut kat rendering.  processor dengan ram kena power.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 04:15 PM | Show all posts
ah lupa kalau untuk student, based on experince saya masa belajar dulu, ramai pakai brand asus dari lenovo sebab lenovo kadang cepat "hang"
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 10:47 PM | Show all posts
fidra replied at 3-11-2019 01:56 AM
Kawan saya ada cakap gak suruh beli dekat website www.lenovo.com.my sbb sana lagi murah lagi lagi  ...

dah la laju gila shipping dia less than 5 days dah sampai
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 10:54 PM | Show all posts
Edited by waciko at 8-11-2019 04:29 PM
YanaIsya19 replied at 5-11-2019 04:15 PM
ah lupa kalau untuk student, based on experince saya masa belajar dulu, ramai pakai brand asus dari  ...

eh aku pakai dah bertahun ok je takde problem. aku pakai yg thinkpad tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:17 PM | Show all posts
Kalau kaya. Macbook. Mmg tahan dan best.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:49 AM | Show all posts
Sebab nak buat graphics, pastikan laptop SSD. RAM takpe, kawtim je masa beli nak tambah RAM jugak. Pastikan 8GB sebab loading pun RAM spike sampai 5GB jugak untuk adobe. Tapi kalo dapat 16GB tu heaven sangat taraf company designer antarabangsa dah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 10:32 PM | Show all posts
Lagubestbest replied at 6-11-2019 12:49 AM
Sebab nak buat graphics, pastikan laptop SSD. RAM takpe, kawtim je masa beli nak tambah RAM jugak. P ...

aku pakai laptop lenovo SSD. takdela mahal sangat harga mampu milik. lagi lagi sekarang tengah sale tu dekat website lenovo
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 10:01 AM | Show all posts
hazael123 replied at 1-11-2019 07:52 PM
Kalau sebagai student aku pakai Lenovo je ha okay lah sikit harga murah spec pun dah bagus. Nak beli ...

murah 2 mmg murah. tapi bile dah lama2 pakai mula la mcm2 problem nya. hahaha .. kdng2 tu sampai satu tahap nk on pn kena tunggu setengah jam.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 10:04 AM | Show all posts
ladygoosebump replied at 4-11-2019 10:37 PM
aku dah 3 tahun pakai laptop lenovo. alhamdulillah takde masalah. kira quality dorang ok jugak la

serious la? pakai lenovo spec ape?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117164s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list