Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11545
View
163
Reply

Tenanglah Kau Disana One2, Ahli Kumpulan 4U2C Meninggal Dunia

[Copy link]

Author: Modngengade       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-10-2019 03:49 PM | Show all posts |Read mode






Salah seorang ahli kumpulan 4U2C, Nirwan Irwan baru sahaja meninggal dunia sebentar tadi. Perkara itu disahkan sahabat yang juga sama-sama menganggotai kumpulan rap itu, Dato AC Mizal.

Dalam muatnaik terbaru AC Mizal menerusi Instagram, beliau meluahkan rasa sedih. Allah lebih menyayangi kau.

Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat Allahyarham Nirwan dan semoga Allah tempatkannya dalam kalangan orang beriman.

Berikut adalah kenyataan dari instagram AC Mizal:

Salam semua , baru dapat berita bahawa sahabat saya , ahli kump saya 4U2C baru jer meninggal dunia, sedih teramat aku bro , dgn pemergian kau, teringat aku zaman kita dulu 4u2C. Allah lebih menyayangi kau semuga kau di tempatkan bersama2 org yg beriman, saya mohon pada semua sama2 la kita Sedekahkan Alfatihah buat Arwah , tenangla kau disana One2 ( NIRWAN IRWAN)  love u buddiess

Sumber: Dato AC Mizal
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 03:53 PM | Show all posts
Innalillahiwainnailahirojiun.
tak ingat yang mana.

4u2c batch asal ke atau batch baru?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 03:53 PM | Show all posts
sakit mende...bukan mendadih kan?...
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 03:59 PM | Show all posts
Oooo 4U2C pun ada batch one and two yer. Baru tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
potsshine replied at 22-10-2019 03:53 PM
sakit mende...bukan mendadih kan?...

Sure ke? Takut jatuh fitnah jer nanti
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:08 PM | Show all posts
2nd batch nih

br je watchin reunion @HMI tv2 sabtu lepas ngan kumpulan ruffedge
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:09 PM | Show all posts
Al fatihah
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:11 PM | Show all posts
lejen nih

first rapper group in mesia
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:13 PM | Show all posts
salah satu dr grp tu ada masalah penafasan kan..

salah takziah dari kami utk kluarga arwah
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Sakit ape..?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
alfatihah utk arwah.
semoga roh nya dikalangan org soleh & beriman.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbaca komen sorang kawan dekat fb..

"nanti kalau aku mati, jangan korang post nukilan2. Penat je jari kau menaip. Sebab aku tak boleh baca dalam kubur. Korang sedekahkan aku A-Fatihah atau wakaf atas nama aku, sekurangnya pahala aku terus mengalir masuk"..

Lebih kurang macam ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:19 PM | Show all posts
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..
AlFatihah      
. بِسْمِ  ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞
مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين😭
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:21 PM | Show all posts
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:26 PM | Show all posts
ni bukan kumpulan asal ni..

yang asal AC, joe, lanz, yanz, azam, rin, adik.

motif aku ingat..hmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
tagas replied at 22-10-2019 04:11 PM
lejen nih

first rapper group in mesia

Bukan KRUtu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:33 PM | Show all posts

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:39 PM | Show all posts


إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:39 PM | Show all posts

Kru 2nd
then baru la nico

kool bagai  

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalilah...Al - Fatihah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107949s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list