Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
3291
View
52
Reply

Saya Tak Baca Komen Netizen Untuk Terus Kekal Positif - Mawar Karim

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-10-2019 10:51 AM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: Instagram Mawar Karim




Mawar Karim kini lebih positif dan memilih untuk tidak membaca komen netizen di media sosial selepas mahligai perkahwinan yang dibina selama enam tahun bersama pelakon dan pengacara Fizo Omar gagal diselamatkan setelah disahkan bercerai pada 10 Julai lalu.



Usai perceraian tersebut, Mawar Karim dilihat terus 'move on' menghadapi fasa baru di dalam kehidupannya untuk terus ke hadapan bersama anak perempuan tercinta.




Kredit foto: Majalah Nona : Inspirasi Bersama Kiffy Razak



"Sejujurnya, saya tidak berani baca komen-komen sebab takut emosi terganggu, tak boleh kerja. Jadi untuk saya move on, saya pilih untuk tidak baca.

"Apa yang saya lalui saya kena positif, bahkan saya ada minta rujukan daripada Prof Muhaya, Ustazah Siti Nor Bahyah dan Datuk Mashitah.

"Macam saya, kekuatan tu saya dapat melalui Allah. Saya kena minta dan mohon dengan Allah. Saya tahu saya ada kelemahan," ujar Mawar kepada Majalah Nona.




Kredit foto: Instagram Mawar Karim



Akui masih bersedih di atas apa yang berlaku, Mawar selaku usahawan tudung Fareeda berkata dia tidak mahu menunjukkan kesedihan itu pada orang sekelilingnya.


"Sebagai orang berniaga, saya tak boleh tunjuk wajah sedih. Kita kena pandai ke hadapan dan hadapi semua ini," katanya.


Kasih sayang Mawar dan Fizo sebagai bapa dan mak kepada Maryam tidak pernah berkurang walaupun kini mereka telah berpisah. Kebahagiaan Maryam adalah keutamaan Mawar buat masa ini.


Setiap yang terjadi ada hikmahnya. Sama-samalah kita doakan agar Mawar dan Fizo dapat terus mengekalkan hubungan baik demi kebahagiaan anak mereka. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 11:05 AM | Show all posts
go mawar!never look back!
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
go mawar !!
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Hanesya sila belajar
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 11:22 AM | Show all posts
ex tok laki dia je yang dok up kat ig lagi pasal move on la..dok sebut2 lagi nama ex wife nya..

nampak sngat dok gila talak
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
You go girl
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Good mawar
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 11:35 AM | Show all posts
don't worry mawar..most of caritizen support u..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 11:50 AM | Show all posts
Alhamdulillah. Kekalkan positif, InsyaAllah semuanya akan berjalan dengan baik.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la macam tu, stay positive okay
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
jijilaaa: ex tok laki dia je yang dok up kat ig lagi pasal move on la..dok sebut2 lagi nama ex wife nya..nampak sngat dok gila talak

Dah takde org tanggung. Haruslah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni belajar dari kesilapan dulu jugak kot. Waktu orang kutuk tudung Fareeda dulu dia agak lantang menjawab. Waktu tu orang ramai hentam dia balik. Sekarang dah matang. Very good. Suka tengok dia.

Baca pasal waktu susah nak dapatkan Maryam tu. Memang besar pengorbanan seorang perempuan lagi2 bila jadi macam ni. Mesti sangat sedih.  
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 12:28 PM | Show all posts
jijilaaa replied at 15-10-2019 11:22 AM
ex tok laki dia je yang dok up kat ig lagi pasal move on la..dok sebut2 lagi nama ex wife nya..

n ...

Ada few times baca pasal reaction lepas break off
Lelaki biasanya immediately after break off mmg akan breakdown dan macam gila talak, whilst ppuan lebih relax dan cepat move on
Tapi after sometimes, lelaki dah mula heal....ppuan pulak meroyan dok terkenang kenangan2 manis dgn ex
Gitu lah....
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 12:41 PM | Show all posts
jangan risau hakak mawar

komen untuk hakak mawar just yang morni morni je

yang tak berapa morni kita lambak pada sskjp
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 12:47 PM | Show all posts
napa pemakaian tudung dia ke arah neelofa lak sekang ni??? nak cetus kontroversi lewtu
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 12:57 PM | Show all posts
go mawar...go mawar..go mawar !!
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 01:59 PM | Show all posts
alhamdulillah bagus mawar..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:03 PM | Show all posts
bagus mawar.. teruskan hidup dgn keadaan ceria sentiasa
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la tu mawar. Jgn jd macam yg sorang tu. Search nama sendiri ujung2 depresen katanyeee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.119826s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list