Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1731
View
29
Reply

"Semua Konsep Pedas Sekarang Kan" - Mcshaker Fries Kini Kembali, Hadir Dengan Perisa Pedas!

[Copy link]

Author: hafiz.ahmad       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-9-2019 02:49 PM | Show all posts |Read mode
Jika anda masih ingat pada suatu ketika dahulu, McDonald's pernah hadir dengan menu McShaker Fries yang menjadi kegilaan para pelanggan. Menu ini nampak mudah tapi amat menyelerakan, anda hanya perlu memasukkan kentang goreng dan serbuk perisa ke dalam beg kertas, dan goncangkan beg kertas tersebut sehingga serbuk perisa itu sebati bersama kentang goreng.


Berita baik buat anda, McDonald's kini kembali dengan McShaker Fries yang didatangkan bersama perisa pedas!







Semuanya bermula apabila McDonald's memberi petunjuk di laman Twitter mereka untuk mengembalikan menu 'legend' ini. Tweet ini mendapat reaksi positif pelanggan yang teruja untuk merasa semula menu ini selepas sekian lama tidak dijual di McDonald's.


Okay boss suruh aku tanya korang.
Flavour McShaker apa yang korang paling suka?

Atau korang cadangkan flavour yang patut McD buat
McDonaldsMalaysia (@McDMalaysia) September 4, 2019



Anda hanya perlu menambah seringgit untuk menaik taraf daripada kentang goreng biasa kepada Spicy McShaker. Murahnya!







Bukan itu sahaja, McDonald's juga tampil dengan dua perisa ais krim baru iaitu Salted Caramel Sundae dan Salted Caramel McFlurry, namun dikatakan menu ini hanya dijual dalam masa yang terhad.





Korang tunggu apa lagi? Serbu McDonald's cepat! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:18 PM | Show all posts
kaka dah brhenti makan mcdonald dekat 2 tahun. kaka sekarang makan solid food sebab tengah bina sixpack.

cuma jangan bagi kurex tengok nanti dia melting
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 03:24 PM | Show all posts
da try semlm ..bukak je terbersin bau cam maggi kari, dah makan sedap jerrr tak delah cam maggi
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg salted caramel tu sdp. Tp ada time2 . 2thn ke stahun skali je hadir . Nape tak buat slma nyaaaa je
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 20-9-2019 03:18 PM
kaka dah brhenti makan mcdonald dekat 2 tahun. kaka sekarang makan solid food sebab tengah bina sixp ...

Kaka ni wanite berkerjaya yang berilmu. Mesti thighs lagi hot dari mekdi kek atas ni ken. Kalahlah jejantanz yg duk puji iols cantik bergetah tu. Desi girl sangat nak compare

Serapat2 rahsia negara, rapat lagi simpuhan kaka yeseh
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 05:04 PM | Show all posts
Tak ada yang nak bagi review yang lagi dua tu ke
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm mengidamnya nk makan salted egg fries mcdonald. I know how bad it is for my body tp huhuhu.. seriously sgt sedap for me.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Alaa.. dah lah tgk elak fast food.. tp salted caramel ice-cream tu looks tempting laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
kentang kfc cam lagi sedap aku rasa
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 09:27 PM | Show all posts
salted caramel ice cream je ade ke... salted caramel chocolate pie ade tak?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Yessssss my fav{:love
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Diet start tomorrow (maybe..not) {:run
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 02:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Strawberry and custard pie tu sedap. Fish burger tu, tak payahlah makan. Menyesal tak ambil spicy chicken mcdeluxe. Dah lah my one and only meal for the day!
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam sedap. Nak try lah
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cik_sssara at 21-9-2019 10:13 AM

Sebelum start carbo load & sambung strict diet untuk SCKLM minggu depan (tapi macam akan batal je sebab jerebu) I dah awal-awal pulun menu promo McD ni.
1. McShaker
Kali ni pedas. Yang few years back tu tak pedas. I lagi suka yang dulu, shake dengan rencah dia tambah black pepper powder.

2. Strawberry Custard Pie
Portion strawberry jam lagi banyak dari custard, I lagi suka kalau banyak custard atau balance, taklah manis sangat. Tapi memang sedap makan panas/suam. Crispy crust. Yummm.

3. Salted Caramel Mcflurry
Yangni memang juara. Kalau takeout I biasa sekali beli 2. Kacau rata aiskrim, caramel & crumble tu. Lepastu simpan dalam freezer. Makan 2-3 sudu je sekali lepas workout/lari. Nasib baik iman kuat. Baguslah dia buat seasonal menu, kalau permanent memang tiap-tiap minggu lah angkut. My all time favourite icecream ada 2 je, cookie dough & this one.

Untuk burger sweet chili ke apa tu tak sempatlah pulak nak cuba sebab dia cakap kena tunggu. Hari khamis tu rushing nak balik berbuka.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 20-9-2019 03:18 PM
kaka dah brhenti makan mcdonald dekat 2 tahun. kaka sekarang makan solid food sebab tengah bina sixp ...

Yeke kaka dh berhenti mkn mekdi 2 tahun? Bkn ke dlm pantang haritu kaka tibai big mac
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 03:05 PM | Show all posts
memang rasa macam perencah maggi kari pun kan?
iols lg suka letak serbuk cheese
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 03:16 PM | Show all posts
sedapke mcfries ni?

anything salted caramel i like
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:36 AM | Show all posts
mcm rasa serbuk megi kan hehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.116180s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list