Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3454
View
106
Reply

Misteri Di Sebalik Area 51, Fanatik Teori Konspirasi Mahu Rempuh Pada 20 September

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-9-2019 10:09 AM | Show all posts |Read mode
Misteri Area 51 kembali panas bulan ini apabila sebuah cadangan yang mulanya hanya satu lawak jenaka di Facebook  untuk merempuh kawasan larangan itu beramai-ramai, mendapat sambutan lebih 2 juta sokongan daripada penggemar teori konspirasi.




Kredit foto: vozwire






Rancangan merempuh kawasan larangan misteri di Nevada itu kononnya akan dijalankan pada 20 September ini menyebabkan pasukan pertahanan US Air Force mengetatkan kawalan mereka.





Kredit foto: Inet Detik









Susulan itu, dua orang pelancong Belanda,  Ties Granzier, 20, dan Govert Charles Wilhelmus Jacob Sweep, 21, ditangkap oleh pasukan keselamatan hari ini kerana cuba menyeludup masuk. Mereka bagaimanapun mendakwa hanya teringin untuk melihat-lihat di sekitar kawasan itu.





Kredit foto: CNN







Selama beberapa dekad, pelbagai teori konspirasi aneh berpusat di kawasan larangan ini. Ada yang mendakwa kerajaan Amerika Syarikat (AS) menyimpan sejumlah bukti kewujudan makhluk asing dan UFO di situ.


Selain itu, ada juga yang mendakwa AS sedang merekabentuk teknologi angkasa di situ menggunakan bahan-bahan peninggalan makhluk asing yang ditemui di Roswell.





Kredit foto: Carian Google







Kerana tahap keselamatan yang tinggi, Area 51 selama ini menjadi pangkalan rahsia AS dan hanya diakui kewujudannya oleh CIA pada 25 Jun 2013. Terletak di Nevada, 134 Km dari Las Vegas, kini bandar itu menjadi destinasi pelancong popular di kalangan penggemar teori konspirasi dan makhluk asing.





Kredit foto: Wikipedia









Menjawab rancangan jutaan penggemar teori misteri untuk merempuh kawasan larangan itu pada 20 September ini, jurucakap kerajaan US, Laura McAndrews memberitahu The Washington Post bahawa mereka tidak teragak-agak untuk menggunakan kekerasan bagi menghalang mereka.



Persoalannya, apakah sebenarnya misteri di sebalik Area 51? Mengapa AS merahsiakan kewujudannya selama ini? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Area 51 ni diorg buat meme je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 10:14 AM | Show all posts
Kenapa ramai percaya Area 51 ni kerajaan US simpan alien? Ada bukti kukuh?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Teingat ms sekolah dulu tngk citer roswell kt tv2..
Liz Parker+ Max Evans
Maria Deluca + Michael
Isabel Evans

Motip iolss still ingt lg nama dorg...lolz

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 10:26 AM | Show all posts
Lelli replied at 20-9-2019 10:20 AM
Teingat ms sekolah dulu tngk citer roswell kt tv2..
Liz Parker+ Max Evans
Maria Deluca + Michael
...

X-Files pun diinspirasi dari Roswell kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 10:28 AM | Show all posts
https://nationalpost.com/news/wo ... s-search-for-aliens

Two million people could storm Area 51 this week.

This Friday is the day we find out if two million people are really going to storm one of the worlds most famous military bases to try and get a glimpse of aliens and UFOs. Even if just one per cent of the people who signed up for the joke event show up at Area 51, that would be 20,000 people. The U.S. Air Force has said its ready to protect America and its assets, while the Facebook event post boasts that we can move faster than their bullets. Lets see them aliens. No one really knows whats going to happen. In the meantime, the National Posts Bobby Hristova has taken a look at the history of mans interest in the search for alien life. Watch the video above or read the transcript below.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Lelli: Teingat ms sekolah dulu tngk citer roswell kt tv2..Liz Parker+ Max EvansMaria Deluca + Michael Isabel EvansMotip iolss still ingt lg nama dorg...lolz


Suka lagu Dido, Here With Me @Lelli
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:31 AM | Show all posts
Lelli replied at 20-9-2019 10:20 AM
Teingat ms sekolah dulu tngk citer roswell kt tv2..
Liz Parker+ Max Evans
Maria Deluca + Michael
...

kan... citer ni ada sebab kononnya alien pertama ditemui kat kawasan nih.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:32 AM | Show all posts
kenapa alien turun kat us je?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha.. Aku gelak tgk meme kat ug..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:34 AM | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 20-9-2019 10:26 AM
X-Files pun diinspirasi dari Roswell kan?

X files pasal unsolved cases involving paranormal phenomena.... inspired dari The Twilight Zone, Night Gallery, Tales from the Darkside, Twin Peaks, and especially Kolchak: The Night Stalker.

Kecik sangat saya masa ni..tapi memang minat tengok x files, roswell, twilight zone ( seram sikit yang nih )

sampai sekarang saya memang minat cerita-cerita macam nih

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:35 AM | Show all posts
kucingitam replied at 20-9-2019 10:32 AM
kenapa alien turun kat us je?

Malaysia takde kawasan padang pasir luas kot..rosswell tu ada kawasan macam tu senang nak landing UFO hehhee
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 20-9-2019 10:26 AM
X-Files pun diinspirasi dari Roswell kan?

Rsnya kebanyakkn drama n movie dorg yg bersangkutan dgn mahluk asing,diinpirasikn dari area 'ROSWELL' ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 10:38 AM | Show all posts
natrahn replied at 20-9-2019 10:34 AM
X files pasal unsolved cases involving paranormal phenomena.... inspired dari  The Twilight Zone,  ...

Oh ya ke

I cuma ingat Mulder selalu cari adik dia ke apa yg konon kena culik alien??

Ingat2 lupa

Tak berapa suka cerita alien ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:39 AM | Show all posts
natrahn replied at 20-9-2019 10:35 AM
Malaysia takde kawasan padang pasir luas kot..rosswell tu ada kawasan macam tu senang nak landing  ...

mungkin juga sebab jerebu..alien takut mata pedih..mata demer kan besor2..

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:40 AM | Show all posts
muka sedeh aja pelancong belanda tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:40 AM | Show all posts
kelibat ufo penah kelihatan di banting
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 10:42 AM | Show all posts
c===8 replied at 20-9-2019 10:40 AM
kelibat ufo penah kelihatan di banting

Betul ke? Tahun bila bang?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:42 AM | Show all posts
kucingitam replied at 20-9-2019 10:39 AM
mungkin juga sebab jerebu..alien takut mata pedih..mata demer kan besor2..

hahahaha logik2
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:43 AM | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 20-9-2019 10:38 AM
Oh ya ke

I cuma ingat Mulder selalu cari adik dia ke apa yg konon kena culik alien??

aah...citer alien termasuk sekali... Scully pulak tak percaya benda2 macam tu sebab dia doktor - percaya sains + logik..

Mulder dia percaya la benda2 ghaib,mistik + alien
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.100174s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list