Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
4480
View
46
Reply

Menjawab Tok Ti, Santesh Bagi Alasan Tak Cukup Masa? Hanbyul Rilek Je Gelek Lagu Dangdut!

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-9-2019 11:53 AM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG




"Dah mula menyampah dengan perangai Santesh!"


Dah, kenapa pula nama Santesh teruk dihentam di media sosial sejak Minggu kelima program realiti Big Stage 2019, baru-baru ini?


Rupanya, ramai yang tidak senang dengan sikap Santesh yang menjawab ketika dikritik juri.


Pada minggu kelima program itu, Santesh membawakan lagu dari Korea 'Gangnam Style'.




  



Bagaimanapun, persembahannya dikatakan biasa saja. Salah seorang juri tetap Big Stage 2019, Datuk Seri Siti Nurhaliza akui persembahan Santesh pada malam itu menghiburkan.


Namun, Siti ingin penyanyi itu membawa lagu berkenaan dalam versinya sendiri, sesuai dengan tema lagu minggu kelima, Cannot Brain.




  



Santesh bagaimanapun disifatkan biadab apabila menjawab komen Siti dengan mendakwa tidak mempunyai masa yang cukup.


Menurut Hangat.com, Santesh mendakwa sudah mempunyai perancangan untuk membawakan lagu tersebut dengan versinya tersendiri namun terpaksa melupakan hasrat tersebut kerana kekangan masa.


Dek kerana sikapnya itu, ramai warganet meluahkan rasa menyampah terhadapnya kerana dilihat semakin besar kepala dan telalu 'over' dalam persembahannya.




Kredit foto: Twitter/IG




Pun begitu, ramai juga membela penyanyi berkenaan. Malah, Santesh dilihat tetap dengan pendiriannya untuk 'menggunakan hak bersuara'.


Berikutan kedegilannya itu, segelintir pihak membandingkan dirinya dengan peserta dari Korea, Hanbyul yang bergelek menyanyikan lagu dangdut 'Yang Sedang Sedang Saja'.




Kredit foto: Twitter/IG




Patut atau tidak Santesh menerima kecaman berjemaah warganet? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sebenarnya suka je ada sesi soal jawab dua hala bila sesi komentar juri tu. Baru dpt dengar reasoning from both sides. Tapi kena jawab soalan dgn cara yg bijak la, dan takde soalan bodoh juri "awak tak sihat ke hari ni?".
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:07 PM | Show all posts
Edited by BicaraHatiku at 17-9-2019 12:21 PM

Apa kaitan komen Tok Tie dengan alasan tak cukup masa itew?

Tok Tie tak berkenan ikut sejibik original singer tu je kot. Yang si kicap alagapas ni defensive sangat dah kenapa? Memang tak pergi jauh la dalam industri kalau camni. Awal2 dah nampak ada sejenis unsur kepoyoan disitu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 17-9-2019 11:07 AM
Apa kaitan komen Tok Tie dengan alasan tak cukup masa itew?

Tok Tie tak berkenan ikut sejibik or ...

Setujoooooo. Klau dia nk menjawab pun kena bijak bsradab dn relevan. Tp dia jawab mcam nak salahkn orng lain dn juga sbb alasan xmunasabah
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan ada sesi PC. Soal jawab kat situ je lah... hila juri bg ktitikan. Dengar dan hadam. X payah nk justifikasi sangat...
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:22 PM | Show all posts
tak silap i ada dengar 'santes' kata dia ada try buat arrangement lain tapi mcm tak buleh lawan arrangement asal..pastu baru dia cakap nak buat lain tak cukup masa 5 hari tu
#bukan teamsantes
#alhamdulillahcadarterkeluar
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:23 PM | Show all posts
nak ubah persembahan pun ko kata x cukup masa... si hanbyul tu elok je hapal bahasa plus ada taranum lagi...adoiii ada ke dia tiru sebijik2 mcm vc iwan dulu santesh oiii

alasan ko tak leh diterima sbb ada contestant lain y mampu perform well without copy penyanyi asal
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye la
Masa dia bagi alasan xcukup masa, ada 5 hari je, eh! Bleh plak camtu
Abis peserta2 lain tu ada 5 bulan ke nak prepare utk konsert?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:26 PM | Show all posts
acah bagus santesh ni, cepat la terkeluar, nyampah dah tengok
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 17-9-2019 12:13 PM
Setujoooooo. Klau dia nk menjawab pun kena bijak bsradab dn relevan. Tp dia jawab mcam nak salahkn ...

to be fair, kenapa tok ti tak ckp peserta lain yg pun never change arrangent utk lagu dorang persembahkan. ada aku tgk dari mula big stage, mmg takde effort to make the song different pun. cuma setakat vokal peserta tu sedap. tak pulak tok ti tegur. at least suntest ni ada jugak dalam minggu minggu lepas cuba tukar arrangment.
i think dia bukan marah suka suka nak menjawap. he is just saying, he wants to do more tapi masa takde. kalau aku contestant pun aku bingit. ada tu yg langsung takde effort buat any perubahan to tge original song tapi ttp juri puji.
not fairlah
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 12:48 PM | Show all posts
minime88 replied at 17-9-2019 12:29 PM
to be fair, kenapa tok ti tak ckp peserta lain yg pun never change arrangent utk lagu dorang perse ...

i think i have to agree on this. I bukan peminat Santesh and I pun tak tahu kenapa I tgk BS dari season 1&2. tp pilih kasih have to seriously stop. kalau x sampai bila la agaknya. jury put so much hope kat certain peserta sampai pressure. tp yang lain drg diamkan. macam han byul pun drg kasi pressure sebenarnya. tp tgk yang sesendu macam irfan macam chaleeda tu... nyanyi mendatar pun markah kemain tinggi. rasanya markah juri jemputan setiap minggu lagi telus.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
minime88 replied at 17-9-2019 11:29 AM
to be fair, kenapa tok ti tak ckp peserta lain yg pun never change arrangent utk lagu dorang perse ...

Hehehe isunya dh lari. Ni psl santesh menjawab dgn alasan merepek

Tp iols tetap rasa semua juri bagus tetap atau undangan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 01:21 PM | Show all posts
santesh tu memang jadi diri dia sendiri... cakap lepas main bedal je..
iols dah agak dah akan ramai yang annoying nanti..
iols okey je heols jawab balik.. bukannya heols jawab kasar ke apa..

kalau dalam kelas kuliah ke apa mesti heols ni yg jenis banyak tanya soalan kat lecturer while yang lain bisu jah... pastu nanti adalah yg annoying... typical
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 02:17 PM | Show all posts
santesh chuols kena tone down sikit, sbb dah ramai nitizen2 yg meluat yahhh. nampak over confident di situ
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
rose_weedy replied at 17-9-2019 12:48 PM
i think i have to agree on this. I bukan peminat Santesh and I pun tak tahu kenapa I tgk BS dari s ...

dek Ipang tu mmg vokal haus tp dr segi persembahan dan kreativiti dia mmg tip top. Tiap2 minggu konsep dia lain2.. menari la, rap la. Kalau cik Edah tu ye sama dari week 1 sampai la terkeluar duk tahap tu je
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 02:54 PM | Show all posts
alasan tak cukup masa tu mmg tak perlu mention pun..
nama pun pertandingan..
take it as a challenge la santesss
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 02:54 PM | Show all posts
Alamak dia ni, annoying lah
Banyak je alasan dia
Acah2 jawapan dia bagus
Benci laaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 02:55 PM | Show all posts
wordlife replied at 17-9-2019 02:42 PM
dek Ipang tu mmg vokal haus tp dr segi persembahan dan kreativiti dia mmg tip top. Tiap2 minggu ko ...

Cik Edah tu i nak tunggu persembahan dia habis punya lah lama Ya ampun
Boring gilaaa

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 03:03 PM | Show all posts
minime88 replied at 17-9-2019 12:29 PM
to be fair, kenapa tok ti tak ckp peserta lain yg pun never change arrangent utk lagu dorang perse ...

itulah sis..tokti pun demand lelebih pulak kat 'santes'
nak kelainan la..itu la..ini la..masa adzrin ke laut tu elok je dipujinya

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Try hard sgt santeh ni.... cepat sikit keluaq
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.110050s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list