Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
5643
View
72
Reply

"Sayang Kau Ada Bakat Tetapi Kerana Dadah.." - Ajai Harap Mamat Exist Berubah

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-9-2019 04:04 PM | Show all posts |Read mode
Kisah penangkapan bekas vokalis Exist, Mamat kerana penyalahgunaan dadah menjadi isu hangat di kalangan para peminat.


Ramai yang mahu Mamat berubah ke arah lebih baik, apatah lagi dia bakal terlibat dengan konsert bersama Exist tidak lama lagi. Sayang, kan?


Menurut penyanyi dan komposer Ajai yang juga salah seorang ahli kumpulan tersebut, dia menganggap ada hikmah di sebalik isu ini.






"Apa yang berlaku ini ada hikmah di sebaliknya dan disebabkan itu kami tahu dirinya yang sebenar.

"Sebagai 'brotherhood' kami akan memberinya peluang terakhir dan membantu Mamat untuk dia berubah.


"Mamat perlu bersyukur kerana masih ada orang sayangkan dia dan ambil berat pasalnya dan saya berharap agar dia boleh berubah," katanya kepada Astro Gempak.


Ajai juga beranggapan bakat yang ada ini akan sia-sia jika dibiarkan rosak dek kerana dadah.


  



"Sayang kau ada bakat, bagus dalam nyanyian tetapi kerana dadah kau rosak," katanya lagi.


Mamat, 41 sebelum ini dilaporkan ditahan atas kesalahan berkaitan dadah jenis syabu di Johor Bahru pada Ahad lalu.


Manakala, konsert reunion Exist bakal dilangsungkan pada 28 September ini di Stadium Melawati Shah Alam dan 5 Oktober di Singapura. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 04:14 PM | Show all posts
heols ni addicted tahap kalau tak dapat dadah macam tak dapat makan,
tak consume mampus, consume pun mampus juga?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 04:28 PM | Show all posts
dadah boleh buat suara sedap ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 04:34 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 13-9-2019 08:28 AM
dadah boleh buat suara sedap ke?

mitos je tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 04:35 PM | Show all posts
dia isap dadah..bkn niaga dadah..dia mangsa...bkn pemangsa...mne positif vibe korang? kalau fazura neelofa positif cam bongok sekor2 aku tngok...ngok
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 04:37 PM | Show all posts
ader terbaca exists reunion ni diorg ucap time kasih sgt kat ajai sbb sudi join
same dgn konsert rtm tu

cara cakap tu mcm ajai mmg dah bpatah arang nak join exists tp join gak utk reunion ni
tp tu la....mamat lak buat hal
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 13-9-2019 08:28 AM
dadah boleh buat suara sedap ke?

Xde maknanya

Tapi mungkin boleh bagi feel lebih laa
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 04:46 PM | Show all posts
hopefully ahli2 exist yg lain boleh bantu mamat ni..mmg problematic la..dedulu ingat lagi kes rogol pun pernah dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Cable replied at 13-9-2019 03:35 PM
dia isap dadah..bkn niaga dadah..dia mangsa...bkn pemangsa...mne positif vibe korang? kalau fazura n ...

Mangsa? Choiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 13-9-2019 03:46 PM
hopefully ahli2 exist yg lain boleh bantu mamat ni..mmg problematic la..dedulu ingat lagi kes rogol  ...


Bacalah statement diorang. Diorang pun dah give up.
Sampai nak buat konsert ni pon semua awal2 dah cakap tak nak bertanggungjawab jaga mamat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 05:02 PM | Show all posts
MadameOnion replied at 13-9-2019 04:46 PM
hopefully ahli2 exist yg lain boleh bantu mamat ni..mmg problematic la..dedulu ingat lagi kes rogol  ...

kose org nk tolong lebih2... peluang da bg pandai2 la rebut mcm ezad tuh... tp dia yg sia2kan
tp x tau la klu dia dianiaya... kannn

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 05:25 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 13-9-2019 04:28 PM
dadah boleh buat suara sedap ke?

boleh hilangkan stage fright, kurangkan stress, dan bantu fokus dalam keje...
ehhh ni 420
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 05:48 PM | Show all posts
Pernah dengan interview dorg dekat Sinar - Ajai cakap dia cuma concern dengan org yang dekat Johor which is Mamat.

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus exist masih nak membantu mamat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadik ke x konsert ni?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap satu hari dia betul2 berubah
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 06:11 PM | Show all posts
mamat ni peluangnye terlalu byk kot.. tp slalu dirugikan.. memanjang je kantoii

mcm tu pun peminat still terima lg..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 06:26 PM | Show all posts
aku menyampah penyanyi yg berdadah ,bg peluang buat lagi dan lagi dan lagi
mereput tunggu mampus tepi jalan jerlah.
muka serupa perangai
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Org sayang pon tak hargai....
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 07:09 PM | Show all posts
Kalau dah sangkut sekali, payah dah nak stop.
Tengok jela yasin, apek.

Bape kali insap tapi ulang balik.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.104919s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list