Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
785
View
36
Reply

Saintis Sweden Cadang Makan Daging Manusia Atasi Isu Kekurangan Makanan Seluruh Dunia

[Copy link]

Author: hussaini4675       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-9-2019 10:44 AM | Show all posts |Read mode
Amalan kanibalisme dikatakan pernah berlaku pada Zaman Pertengahan di Eropah
Kredit foto: Carian Google




Seorang saintis Sweden mencetuskan kontroversi apabila mencadangkan agar amalan memakan daging manusia atau kanibalisme dipertimbangkan sebagai salah satu cara menangani isu kekurangan makanan akibat perubahan iklim dunia.



Memetik laporan Big Think pada 8 September lalu, saintis tingkah laku dari Stockholm School of Economics, Magnus Soderlund membuat cadangan itu ketika ditemu bual sebuah stesen televisyen di negara berkenaan.


Dalam temu bual tersebut, Soderlund membentangkan topik bertajuk "Bolehkah Anda Bayangkan Makan Daging Manusia?" yang mengandungi tajuk-tajuk kecil seperti "Adakah Kanibalisme satu penyelesaian terhadap kemapanan makanan pada masa hadapan?" dan "Adakah kita manusia terlalu mementingkan diri sendiri untuk hidup secara mapan?"


Magnus Soderlund
Kredit foto: Big Think




Dakwanya, pantang-larang "konservatif" yang wujud sejak zaman purba merupakan penghalang utama terhadap idea memakan daging manusia.


Katanya, memandangkan sumber makanan semakin berkurangan, manusia perlu mencari jalan penyelesaian dengan berfikir di luar kotak.


Soderlund mencadangkan daging manusia, haiwan peliharaan, cacing dan serangga seperti belalang dijadikan sumber makanan baharu.


Dia berpandangan, orang ramai akan menerima idea kanibalisme sekiranya mereka diperkenalkan dengan amalan tersebut sedikit demi sedikit.


Walaupun sikap mementingkan diri sendiri dikatakan sebagai menghalang manusia daripada memakan daging manusia lain, Soderlund percaya mereka boleh "diperdayakan untuk mengambil keputusan yang betul".


10 pempunuh paling kejam yang mengamalkan kanibalisme dengan memakan daging mangsa-mangsa mereka
Kredit foto: Carian Google




Agak mengerikan apabila lapan peratus daripada penonton rancangan temu bual itu menyatakan mereka bersedia untuk mencuba idea memakan daging manusia. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 10:49 AM | Show all posts
idea ini boleh dilaksanakan oleh negara China dan India shj...mungkin Indonesia mampu
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:03 AM | Show all posts
aku tunggu kapir bongok fother aurora tu graviti sembang pnjang2 ngn sam ngn redskin.....apa pnye bongok la aurora tu graviti
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:04 AM | Show all posts
ifanonline replied at 11-9-2019 02:49 AM
idea ini boleh dilaksanakan oleh negara China dan India shj...mungkin Indonesia mampu

kan ipan kan?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:18 AM | Show all posts
amboi lain mcm sangat ni......
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Gila..depa lupa ttg kes Russia yg rakyat kebuluran sanggup makan daging saudara sendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana activist vegans?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:32 AM | Show all posts

spe? asdan cina bongok tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tergamak ke nak makan daging manusia? Tak sanggup rasanya. In desperation maybe some people would, contohnya survivors of air crash di Pergunungan Andes dulu. Itupun dia makan mayat kawan2 dan rasa bersalah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 11-9-2019 10:49 AM
idea ini boleh dilaksanakan oleh negara China dan India shj...mungkin Indonesia mampu

tak mampu tunggu ada mentri indon yg jadi pensemburit dulu
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:07 PM | Show all posts
Boleh dipraktiskan dan pasti berjaya di negara indognesial...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak muntah baca tajuk, asdan pemakan sayur dan telur mana tak menentang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:08 PM | Show all posts
terlebih makan ada lah..kalau kat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:08 PM | Show all posts
hoztu replied at 11-9-2019 04:07 AM
tak mampu tunggu ada mentri indon yg jadi pensemburit dulu

PancaSIAL indogneSIAL garuduburku...

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat tolol goblok anjing kurap ummah gagal total keturunan babu pelacur henjutan Belanda...

Kehkehkeh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:15 PM | Show all posts
kapir2 bongok x nk msuk ke? aku tau la kapir2 bongok ni on9 je...aurora tu graviti katanya
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
EJALTI replied at 11-9-2019 12:07 PM
Boleh dipraktiskan dan pasti berjaya di negara indognesial...

negare maling budaye jekes je
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:22 PM | Show all posts
Lebih baik fikirkan macam mana nak pastikan belakan makanan sentiasa mencukupi bukan solusi singkat dengan makan manusia lain.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:33 PM | Show all posts
boleh dimulakan dengan makan daging dia dulu..kot?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
hoztu replied at 11-9-2019 04:17 AM
negare maling budaye jekes je

PancaSIAL indogneSIAL garuduburku...

Indon jongos sampah sial lahanat bangsat keparat tolol goblok anjing kurap ummah gagal total keturunan babu pelacur henjutan Belanda..

Kehkehkeh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 11-9-2019 02:49 AM
idea ini boleh dilaksanakan oleh negara China dan India shj...mungkin Indonesia mampu

Yup....setuju

Negara gagal total indognesial mampu melakukannya.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.108290s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list