Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2576
View
18
Reply

Selepas Zikri Armstrong, Seorang Lagi Warganet Buat Bijak Ulas Kes Nora Anne

[Copy link]

Author: akubujang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-8-2019 09:02 AM | Show all posts |Read mode
Kes kematian gadis Ireland Nora Anne Quoirin di Negeri Sembilan memang menarik minat seluruh dunia. Disebabkan itu, banyaklah pihak membuat pelbagai andaian tentangnya, malah seorang pengguna Twitter Zikri Amrstrong ditahan polis kerana membuat tuduhan melulu.

Tetapi, ia tidak menghalang seorang lagi warganet mengulas isu itu, mendakwa keluarga Nora "tak peduli" kerana tidak menuntut mayat Nora walaupun polis sudah membenarkannya.





Malah, dengan beraninya dia berkata "jangan husnudzon" sangat, silap-silap memang keluarganya hendak "membuang" Nora kerana pelbagai alasan sebab Nora OKU, malas hendak jaga dan sebagainya. Amboi cik kak, sedapnya mulut! Polis pun sudah kata kematian Nora disebabkan kebocoran usus dan stres.







Disebabkan kelantangannya itu, ada warganet mempersoalkan kalau mayat dituntut hendak letak di mana? Kerana keluarga Nora bukan orang sini.




Warganet juga mempertahankan tindakan keluarganya itu, kadang-kadang kerana trauma, keluarga mangsa ambil masa hendak menuntut mayat tersebut, tetapi pengguna Twitter itu masih berdegil mempertahankan pendapatnya.




Ada juga yang bersetuju dengan pandangannya itu, hanya kerana terlalu banyak sangat tengok drama jenayah!




Bagaimanapun,Berita Harian melaporkan mayat Nora sudah dituntut keluarganya tengah malam tadi.

Warganet yang sesuka hati mengulas isu ini memang berlumba-lumba hendak masuk lokap ke? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 09:10 AM | Show all posts
Alasan malas nak jaga sehinggakan parents sanggup membunuh? Itu sudah terlalu gila!

Di uk mahupun di France anak oku tak perlu parents yang menjaga pun kalau mereka tiada masa kerana kerajaan akan tanggung sepenuhnya dan akan sediakan tempat yang paling sesuai mengikut kekurangan daya seseorang.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 17-8-2019 08:33 PM

Bapa Nora tengok cam off vibe sikit

Feeling fishy rn, might tweet something bitchy later idk
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Netizen ni terikut2 dgn drama. Ni realiti la weiii
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Asal nma sofia je mmg suka berspeku halusinasi ke??..nak tunjuk pndai walhal ko pon  follow hasanne brenan je, pastu claim stetment serba yakin..choiii..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 11:47 AM | Show all posts
apasai la malaysia ni penuh dengan mahluk jongos bangang bangsat hina.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Acik forum ke Sofea ni...acik forum ramai spekulasi mcm ni..semua takleh terima kenyataan mati sebab usus bocor. Masing2 expect kena rogol dek bapaknya, kena biar lapar bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
takde sapa report polis ke
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
jangan buat spekulasi  bukan-bukan...biar pihak berkuasa siasat
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Thanatus at 17-8-2019 03:29 PM

Ramai sgt fefeeling detective... lepas tu fakta kes pulak gigih nak ikut narative dia.

Ada yg bingai ckp fingerprints Nora tak ada kat tingkap. Lepas tu tulis kat twitter, kat forum... org lain yg bingai pon terus setuju hangguk hangguk. Padahal polis dah ckp Nora most probably keluar ikut tingkap ground floor... polis nak investigate sample of fingerprints kalu ada fingerprints outsiders. Dia twist ckp fingerprints Nora tak ada kat tingkap pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Sometime i do wonder mcm mnaa all these so called keyboard worrior got the gut to write their points of view in socmed??  Tak takut kna angkut dgn polis ke?... Freedom of speech,  tapi smpai dh mmbuat andaian/tuduhan/fitnah tanpa bukti yg kkuh adalah sgt berat.

Tu smpai mnuduh org asli..bahaya tuu.. Kena saman sia2 je.. Huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo nak buat bodoh macam TT ni pon boleh zugak..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 05:00 PM | Show all posts
Kalau bukan kes polis, setakat berita picisan macam ni tak payah la bukak thread ngekk..
Ingat ni bodgos ke ngekkkk nak amik berita dari twitter je ngekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni tak tutup thread ni? Asal aku setiap kali post kena tutup? Mana si budak tu?
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
@Lalalili66778 you should know already sis, they like to copy you but dont even like you
Cognitive boleh manipulate
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 09:24 PM | Show all posts

tanya sikit, kenapa komen youtube belum ada kena tangkap ?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 03:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Fefeeling detective benson ke dik?
Kalau nk berhassanah pun, jgn bodoh sgt pakai real account.. jom berhassanah di porem cari ok.. kat sini nk fefeeling law and order svu sampai mampus pun ok gitu
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K:    Edited by KIM.K at 17-8-2019 08:33 PM  Bapa Nora tengok cam off vibe sikitFeeling fishy rn, might tweet something bitchy later idk


Menurut adik aku bapa tiri bukan bapa sebenar. So no wonder teori2 ni mungkin betul sebab ada banyak bukti cam tak masuk akal budak tu keluar sendiri. Datuk dia sendiri pun dah marah2.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada terbaca di twitter sorang gadis omputih ni kata keluarga si nora ni hire lawyer melayu suruh bagitau polis jangan soal siasat anak2 dia konon trauma dan budak kecik lagi. Lepas tu dlm twitter lagi dikatakan family si nora ni minta derma di gofund sebanyak 6000dollar lepas tu naik 100K dollar kalau tak silap la. Lebih pelik budak tu oku susah nak berjalan, tidur tingkat atas dengan adik beradik dia. Mustahil mereka tak sedar. Sebab tu teori bapa tiri dia yang bunuh boleh muncul. Muka2 mereka pun nampak cam tak sedih. Mak dia sedih la juga.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.123731s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list