Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
480
View
9
Reply

TELEFILEM : DEMI TUHAN AKU BERSAKSI

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-8-2019 09:33 AM | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 14-8-2019 01:25 PM



Demi Tuhan Aku Bersaksi Penuh Pengajaran



Sebagai sebahagian usaha 'meluruskan' dan mengurangkan mudarat pada tahap minimum usai kontroversi telefilem Demi Tuhan Aku Bersaksi yang kononnya memburukkan institusi tahfiz, telemovie ini dipertontonkan kepada Mufti Wilayah Persekutuan Sahibus Samahah Datuk Seri Dr Zulkifli al-Bakri, PU Hafiz (Pengerusi Institusi Tahfiz Selangor), Ustaz Ahmad Shukri (CEO PPZ MAIWP) dan Ustaz Dailami (Pengerusi Persatuan Institusi Tahfiz Kebangsaan) yang disertai wakil produksi dan RTM.




Kredit Foto - Instagram Fadzil Zahari




Menerusi hantaran Facebook Dr Kamilin Jamilin, sarjana hadis itu menyimpulkan telefilem ini penuh pengajaran dan tiada sedikitpun babak yang menjolok mata dan tidak menutup aurat.








"Namun, cerita Demi Tuhan Aku Bersaksi ini saya dapati sangat banyak nilai positif dan pengajarannya dan langsung tidak kelihatan menjatuhkan imej institusi tahfiz. Bahkan, tiada pendedahan aurat langsung atau pergaulan bebas seingat saya.




"Seandainya masyarakat Malaysia perlu menonton cerita, cerita yang penuh pengajaran sebeginilah yang diperlukan. Bukan cerita cinta bunga, kahwin pengarah syarikat atau rapu-rapu bagai."






Menurut Dr Kamilin lagi, Yana Shamsuddin selaku sebahagian daripada penerbit telemovie Demi Tuhan Aku Bersaksi yang hangat dikritik dan menjadi mangsa sikap melatah melulu segelintir masyarakat kelihatan sebak ketika menonton telelefilem tersebut.


Siapa tahu, mungkin mengenangkan tohmahan yang menimpanya.









Semoga dengan ulasan positif Dr Kamilin Jamilin dan lain-lain agamawan tadi memberikan sinar harapan agar telefilem ini dapat ditayangkan seperti dijadualkan.  


Sama-samalah kita tunggu hari tayangannya. Semoga kita semua mendapat pengajaran dari telefilem ini kelak. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak habis2 lagi pasal drama ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama selepas drama ? Hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni drama sebelum drama. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2019 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Marketingggg
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 10:32 AM | Show all posts
belum tgk lg. nanti dah ade kat youtube tolong bg link
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2019 10:38 AM | Show all posts
awanysss replied at 13-8-2019 10:32 AM
belum tgk lg. nanti dah ade kat youtube tolong bg link

ni tayangan rtm awak
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 10:42 AM | Show all posts

kalau kat rtm takde yg upload kat youtube ke? dorang block eh?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2019 10:44 AM | Show all posts
awanysss replied at 13-8-2019 10:42 AM
kalau kat rtm takde yg upload kat youtube ke? dorang block eh?

tak sure pulak... sooner or later ada la nanti tu upload.. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:08 AM | Show all posts
MAAF, saya move thread nih ke bod drama
sbb ini telemovie yaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.101071s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list