Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4923
View
93
Reply

Sudahlah Mahal, Pelanggan Ini 'Menangis' Dapat Ayam Goreng 'Kurus Kering'

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-7-2019 10:24 AM | Show all posts |Read mode


Makanan segera memang sedap dijamah tambahan ketika sedang lapar yang amat sangat. Tapi kadang-kadang tu bergantung kepada nasib juga dapat makanan yang tepat dengan citarasa. Misalnya, hendak bahagian paha tetapi dapat dada ayam. Kecewa sungguh!


Seorang wanita bernama Ernie Mah telah berkongsi foto memaparkan dua ketul ayam KFC yang kelihatan sungguh sedih sekali keadaannya. Beliau membeli hidangan tersebut yang terdiri daripada dua ketul ayam dan kentang lenyek dengan harga S$7.95 (RM24.40) di Hillion Mall, Singapura.





Menurutnya, ketika melihat saiz dua ketul ayam tersebut yang kelihatan sangat 'kurus', beliau meminta staff KFC cawangan tersebut untuk menukar dengan saiz yang lebih besar.


Ternyata,'posting' tersebut tular di media sosial dan membangkitkan perbincangan dalam kalangan warga net.




"Bayar $7.95 untuk 2 ketul ayam KFC di Hillion Mall"
"Minta Kelvin T, salah seorang staff untuk tukar peha ayam kepada saiz lebih besar tapi tidak boleh"


Namun permintaan Ernie itu ditolak atas dasar polisi syarikat. Polisi restoran berkenaan hanya membenarkan satu ketul ayam saiz besar dan satu lagi bersaiz kecil diberikan kepada pelanggan. Namun, foto yang dimuatnaik menunjukkan dua ketul ayam di mana salah satunya adalah paha ayam yang sangat kecil saiznya.


Malah, staff KFC tersebut lupa pula untuk memberinya sudu untuk hidangan kentang lenyeknya! Boleh cetus kemarahan kalau tengah lapar ni. Anda ada pengalaman macam ini di restoran makanan segera? Kongsikan kepada kami.- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang penting box besar
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu aku bayar utk makanan tu aku ada hak utk pilih ayam mana aku nak.  
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:42 AM | Show all posts
baik makan texas la dr kepsi...texas air dia free refill..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:43 AM | Show all posts
Makan kat sana sekali dan memang ayam dia kecik2 belaka. Paling OK dapat combination of 1 big 1 small. Rasa tak berapa fresh sgt compared dgn kat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:45 AM | Show all posts
sini pun sama..tak fresh dan ayam keding...dah la tgh lapar..sedih rasanya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Paha ank aymm ke tu?
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 19-7-2019 10:40 AM
Yang penting box besar

Iklan kat tv satu paha ayam sebesar pinggan..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 11:02 AM | Show all posts
sepatutnya mana boleh pakai polisi satu ayam besar satu kecik.

kat menu tulis ke ? kalau tulis rasanya orang tak hingin datang makan. pergi texas je ayaam besarr
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Cite recycle...btw kat Singapore.kat meleis ayam gemok gemok
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 11:17 AM | Show all posts
alaaa da lama da isu ayam kepci kecik ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 11:17 AM | Show all posts
nnti kapir2 msuk thread ni nginzal

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 11:19 AM | Show all posts
nak cari paha ayam besar kena cari ayam yg boleh berkata kata...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
tapi kfc sini pun ayam kecik gk..yg besar bahgian byk isi tu..

dh menular ni, ade tak kfc offer mkn free?
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 11:43 AM | Show all posts
azwanaliori replied at 19-7-2019 10:42 AM
Klu aku bayar utk makanan tu aku ada hak utk pilih ayam mana aku nak.

macamana nak buat pilihan? sebab selalunya kena bayar dulu selepas order..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Camne nk wat aym goreng ala kfc ek
Klu i buat guna tepung bestari tu mesti jd ala2 ayam pasar mlm je
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 11:48 AM | Show all posts
Bukan benda baru pun dah pernah ada yang buat aduan dulu sebab tu makin ramai makan di tempat lain
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 11:59 AM | Show all posts
i pegi kfc pun beli nugget je utk anak..nugget kfc lagi sedap dari mcd
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayam serama kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn kan kfc kedai pprt nasik kandar kt port garden jual seketul ayam peha kecik 4 inget. Patutla kalu aku bgkus nasik kuah kari campo2 ayam sayur dkt 9.50. Cekik darah betul la. Baik msk sdri je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
3.480373s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list