Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11289
View
145
Reply

"Tak Payah Sedih Atau Kesian Pada Orang Bercerai" - Wardina Safiyyah

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-7-2019 11:44 AM | Show all posts |Read mode
Wardina Safiyyah menerusi perkongsian di Instagram meluahkan rasa kagum dengan pasangan yang mampu menjalani proses perceraian dengan tenang.




Kredit foto: IG Wardina Safiyyah



"Macam tak percaya sebab selalu disogok cerai ni macam teruk sangat. Cerita negatif je keluar," tulisnya.


Seperti selebriti lain, Wardina tidak terkecuali mengulas mengenai kes perceraian pelakon Fizo Omar dan Mawar Abdul Karim di IGnya.




Kredit foto: IG Fizo Omar




Wardina memuji pasangan itu kerana memberi contoh baik kepada masyarakat apabila tidak menunjukkan persengketaan antara mereka.

"Bagus, Fizo dan Mawar. Saya suka cara Mawar memberi respons. Tenang dan penuh rasa hormat," katanya.


Bersama postingnya itu, Wardina memuat naik tangkap layar posting peguam Fadhlina Sidek Sidek yang mengulas mengenai isu perceraian.






Kredit foto: IG Wardina Safiyyah




Selain itu, Wardina meninggalkan nasihat supaya tidak menjaga tepi kain orang untuk mengetahui punca pasangan itu bercerai.

"astu kita ni tak payahlah sibok nak tahu kenapa dia bercerai. Mereka tidak perlu menjelaskan apa-apa kepada orang lain," ujarnya.




Kredit foto: IG Wardina Safiyyah




Setuju dengan Wardina? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:16 PM | Show all posts
lagi bagus kalau Mek Dina ni x pyh ulas ape2.

eh naik menyampah masing2 pakat nk interframe diri kes Mawar-Fizo.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau spent duit banyak banyak untuk kahwin pakai taxpayer punya duit tapi lepas setahun cerai, kita boleh tanya tak kenapa wahai kak dina?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau x bahagia cerai jelah.. xkan seumur hidup nak merana tanggung biawak hidup.. nyahhhhh kau dari sini..aku x nak tgk muka ko lagi.. haaa gitewwww
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:23 PM | Show all posts
satu lagi ko x pyh mention suka tgk Abby-Norman-Memey.

yes, ko tgk yg skg. cuba ko tgk balik yg mula2 masa Abby bawak segerombolan wartawan pegi ngn dia mse nk jumpa Norman tu, ko hilang ingatan ke Wardina oi,.... teruks deols bercakaran yach sehinggalan skg ni dh aman2. So, nak aman mcm skg, terlalu byk drama kan?

Dan tak semua org boleh ok-ok mcm Fizo Mawar lps jatuhkan talak, keluar mahkamah muka biasa2 je. Setiap org lain penderitaannya menempuh perceraian.

Cuba kalau perceraian tu disebabkan suami dia ada prmpuan lain, dan dijangkiti HIV dari suami. Korang rasa boleh lagi ke lps keluar mahkamah, nk senyum2 like Mawar?

Bukan semua org boleh kelihatan 'lega' dgn perceraian selepas keluar mahkamah spt Mawar dan Bella Astillah.

Setiap org bercerai, penerimaan dia x sama. Sb dugaan dia x sama. So please la Wardina stop nk nmpk good2 dlm situasi org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:29 PM | Show all posts
Kenape mesti nak bagi komen pasal isu ni.dh berlambak komen psl isu cerai mawar-fizo.baik berdiam, tak perlu buat public menyampah dan condemn unless pihak mawar atau fizo yg minta dia ulas.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
lotionmilo replied at 15-7-2019 12:20 PM
Kalau spent duit banyak banyak untuk kahwin pakai taxpayer punya duit tapi lepas setahun cerai, kita ...

Hahahaha...abe mintok mahap deh pade taxpayer sumo...abe ingat keh ke jannah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
lotionmilo replied at 15-7-2019 12:20 PM
Kalau spent duit banyak banyak untuk kahwin pakai taxpayer punya duit tapi lepas setahun cerai, kita ...

ouch! deep nya soalan chuols! hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:45 PM | Show all posts
wardina ni xyah menangguk kt air keroh lah.. semata nk nmpk diri good2...
xpaham ape releven nyer wardina ni jgk...ade isu sendiri pun kepooo
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Habis yg dia komen ni tak mecapup ke? Suruh org tak pyh mencapup, habis komen dia berkenaan isu ni tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 15-7-2019 12:23 PM
satu lagi ko x pyh mention suka tgk Abby-Norman-Memey.

yes, ko tgk yg skg. cuba ko tgk balik yg m ...

Setuju yach dengan uolls punya statement, setiap orang ujiannya berlainan
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:55 PM | Show all posts
Bungaapi replied at 15-7-2019 12:46 PM
Habis yg dia komen ni tak mecapup ke? Suruh org tak pyh mencapup, habis komen dia berkenaan isu ni t ...

itu jugak yg iols fikirkan.

suruh org lain jgn sibuk, ko sendiri pun sibuk!

jgn sampai org lain plk doakan keruntuhan rumahtangga ko, mcm netizen doakan Yana Samsudin tuhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
ok wardina. In future, jika anak ko sendiri bercerai ko pun takyah sedih dan kesian. walk the talk
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 15-7-2019 12:55 PM
itu jugak yg iols fikirkan.

suruh org lain jgn sibuk, ko sendiri pun sibuk!

Betul tu. Bila dh interframe, benda bukan akan tamat. Lg panjang org nak bercakap. Sbb tu baik diam dari ckp apa2. Ni semua benda nk ulas pastu suruh org stop. Xpaham aku .
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Wardina ni ingatkan dah jadik warga oz dah sibuk la.. tapi gayanya lebih banyak masa senggang dari aku rakyat marhaen surirumah biasa ni haa..

Semua benda dia nak ulas..
Pasal bonda rozita, alip sukri naik gajah, fizo mawar.. yada yada semua nak diulas..

Followers pun ramai benak gi dm dia cerita pasal masalah rumahtangga etc
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 15-7-2019 12:23 PM
satu lagi ko x pyh mention suka tgk Abby-Norman-Memey.

yes, ko tgk yg skg. cuba ko tgk balik yg m ...

tgk ajerlah penceraian ude wahid and intan liana,

dan jujai and nora danish dulu ...

teruk pihak ketiga (konon) di maki caci nista
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:15 PM | Show all posts
btol la tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:15 PM | Show all posts
ko lom kena cerai boleh la cite panjang2
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul la.. Cerai ni bukan pengakhiran hidup seseorg, tapi permulaan kpd kehidupan yg baru. So kalau cerai boleh buat sesorang happy.. Why nak bersedih...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 01:35 PM | Show all posts
betul la tu.. wardina ni nak suruh orang ramai tengok penceraian ni di perspektif yang lain.. yela retis bercerai kan mestila semua kepoh nak tau kenapa bercerai.. bagusnya mawar ni dia tak buruk2kan fizo pun penat wartawan korek2 yach.. gitewwww
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.105531s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list