Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
3549
View
75
Reply

Apa Gabungan Artis Yang Peminat Nak Tengok? Ini List Yang Rare Dan Di Luar Kotak!

[Copy link]

Author: akubujang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-6-2019 04:10 PM | Show all posts |Read mode
Tak dinafikan di Malaysia memang banyak bakat, cuma banyak juga geng. Geng orang bandar tak kawan dengan geng orang kampung, atau geng artis BBNU asyik berduet dengan artis BBNU juga.

Cuba bayangkan kalau mereka bercampur dan hasilkan lagu, filem atau drama ke, agak-agak rare tak jadinya dan terus meletop? Korea sekarang pun dah mula bergabung projek dengan artis Amerika, Sepanyol dan macam-macam lagi. Mungkinlah, industri kita tak sampai tahap macam tu lagi, so mulakan dengan gabungan dalam negara yang pelik-pelik sedikit?

1- Suhaimi Sufian dan Dayang Nurfaizah


Bayangkan suara Suhaimi Sufian yang lemah gemalai tu digabungkan dengan suara syahdu Dayang Nurfaizah? Gabungan dia power macam Di matamu Di Pintu Syurga tak agak-agak?




2- Ayda Jebat dan KRU


Lagu-lagu rancak Ayda Jebat disuntik dengan elemen rap KRU. Pergh!







3- Fatah Amin dan Nora Danish


Lama tak nampak Nora Danish berlakon, agak-agaknya kalau dipadankan dengan hero Malaya Fatah Amin menjadi tak?









4- Sharifah Sakinah dan Zizan



Takda orang nak pasangkan Sharifah Sakinah dan Zizan berlakon ke? Dua-dua pandai buat lawak pecah perut wei!










5- Bernard Chauly dan Osman Ali


Siapa tak kenal Bernard Chauly? Dia ni pengarah power yang arahkan filem-filem cinta ala hipster macam Gol & Gincu, Pisau Cukur dan Manisnya Cinta di Cappadocia. Osman Ali pulak filem dia biasalah filem sendu sendan macam Ombak Rindu, Langit Cinta dan Pinjamkan Hatiku.


Agak-agak meletop tak kalau mereka bergabung buat filem, Bernard yang faham kehendak cinta cintun orang bandar, trend viral dan hipster dan Osman Ali dengan cerita yang sendu sendan? Filem cinta yang semua orang suka?




     



Agak-agak gabungan diorang dapat tak filem macam filem sedap macam Ada Apa Dengan Cinta ni?











6- U-Wei Haji Saari dan Syafiq Yusof


Filem-filem U-Wei Haji Shari tak ramai orang boleh masuk, sebab kadang-kadang deep sangat, kalau tak kena citarasa boleh tertidur dalam wayang. Tapi, filem dia power maksudnya dapat banyak anugerah. Filem macam Perempuan, Isteri......, Jogho dan Hanyut. Syafiq Yusof pulak siapa tak kenal, pengarah muda yang berbakat besar, yang boleh tahan kreatif.


Sekarang bayangkan dua nama ni bergabung buat filem...belajar antara satu sama lain untuk penuhi kehendak penonton. Best tak? Abang Long Fadil tapi 'deep' macam Jogho. Tidak ke kita dapat paling lekeh pun macam No Country For Old Men?




Agak-agak dapat tak filem sejarah tp sedap macam ni?









Ini semua cadangan sahaja, tapi bayangkan orang seni kita ni selalu buat kolabarasi luar biasa, taklah asyik pasangan sama muncul kat TV, pasangan duet sama menyanyi lagu yang lebih kurang sama!



Tak boleh buat? Kalau Dato' Siti Nurhaliza boleh bergabung buat lagu dengan Too Phat takkanlah orang lain tak boleh kan. Yang untung peminat seni negara juga yang ada pilihan lain dari yang lain.



Jadi, siapa yang korang rasa kalau bergabung? - CARI



Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Gabungan Aimy Emas dan Mawi Gangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 07:38 PM | Show all posts
I is tersakit hati pulak bile title dgn gmbr x seiring.
Nama kanan, gmbr kiri.
Haish.

Kalau gandingan paling i nk.....
Sohai dgn Nasir BIlal Khan
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
nak tengok gandingan duet anuar zain dengan ifa raziah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 07:56 PM | Show all posts
tok ti dan to ki
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 08:05 PM | Show all posts
stupid article...sorry but it's true. banyak lagi citer di luar sana dari main gabung2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
aku bk tgok azizah mhzan ngn nasir bilal khan pastu nk tgok dato rahim razali ngn rosnah mat aris. bole x?
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 14-6-2019 07:56 PM
tok ti dan to ki

Aiyooooo... seram gituhh
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
nasib baik Fatah Amin ngan Nora yg dah jadi binik orang.. kalau awek awek single', I bimbangi kalau kalau fatah amin jatuh cinta nanti.. hobi beliau kan cinta lokasi
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Wani syaz artis nasyid dengan rappers dj fuzz waris dll.dah lama dah buat.. urban n mualimah
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tgk Scha alyahya berlakon ngan fazura maybe as BFF ke. Scha as the selamba girl and Faz as gedik manja girl. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 12:26 AM | Show all posts
friedfishsoup replied at 14-6-2019 05:19 PM
Gabungan Aimy Emas dan Mawi Gangsa.

Kepam ngan wangi, xngam.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
ira_sindarella replied at 14-6-2019 09:13 PM
nasib baik Fatah Amin ngan Nora yg dah jadi binik orang.. kalau awek awek single', I bimbangi kalau  ...

Fattah pn laki org dh skrg..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 15-6-2019 09:30 AM

Tingin tengok Fattah dan Nora buat method acting berlakon dalam cerita serius sebagai adik beradik. Atau filem thriller.

Akak yaqin if berlakon under direktor bagus yang boleh gali bakat deyols, deyols can give their best.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 09:38 AM | Show all posts
friedfishsoup replied at 14-6-2019 05:19 PM
Gabungan Aimy Emas dan Mawi Gangsa.
Fuh!yg 'dinanti2'...hahaha!
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Wishlist

1) Tokti featuring tushee
2) sufian suhaimi ft suhaimi saad
3) Aman Shah ft Aman Aziz & Aman RA
4) Ifa Raziah & Safura

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ira_sindarella replied at 14-6-2019 09:13 PM
nasib baik Fatah Amin ngan Nora yg dah jadi binik orang.. kalau awek awek single', I bimbangi kalau  ...

Dah 2 drama Fattah lakonkan sejak jadi suami orang dgn heroin2 yg masih bujang, takde cinlok pun. Dia bergandingan dgn Tiz Zaqyah dlm Isteri Bukan Untuk Disewa dan yg terbaru, heroin Azar Azmi dlm Cetera Hati Diya.

Saksikan Cetera Hati Diya di TV3 mulai Isnin ini 17 Jun di slot Samarinda, Isnin hingga Khamis, 10.00 PM - 11.00 PM ya.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya its not about "The Combination" yg buatkan sesuatu produk atau karya tu meletop. Its "The Karya" itself. Kualiti n content produk or karya tu yg org akan apprieciate. Gabungan2 tu just bonus.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp iols lg tetingin nk tengok combination yg ini :

Siti Nurhaliza & Zamani

Sayang dulu2 masa muda2 suara tgh hot xde 1 projek. Kalau tak mmg meletop2.

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
hijjaz & dik qieqie
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.101533s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list