Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2685
View
28
Reply

"Rasakan Katanya!" - Jong-un Campak Jeneral Dalam Kolam Piranha

[Copy link]

Author: akulans       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-6-2019 03:53 PM | Show all posts |Read mode

Kredit Foto :AFP



Hukuman paling sadis abad ke-21. Persis zaman beraja Dinasti Joseon Korea. Dikatakan Kim Jong-un, pemimpin tertinggi Korea Utara mengenakan hukuman mati paling kejam kepada seorang jeneralnya yang dipercayai belot terhadap pemerintahannya.


Apa yang dilakukannya?


Beliau mencampakkan orang kanannya ke dalam sebuah akuarium yang dibina khas dipenuhi ratusan ikan piranha. Cukup ngeri. Cuba anda bayangkan bagaimana ikan-ikan tersebut meratah mangsa hidup-hidup.





Kredti Foto : Rakyatkunews




Namun demikian, tidak dapat dipastikan ketika jeneral itu dicampakkan ke dalam akuarium dia telah mati akibat kecederaan di perut dan tangan selepas dikelar tentera upahan Kim Jong-Un atau masih hidup.


Spekulasi tersebar luas mengatakan Kim Jong-Un mendapat idea menggunakan ikan piranha sebagai senjata untuk membunuh mangsa  selepas menonton filem James Bond 1977 'The Spy Who Loved Me'.


Dalam adegan filem tersebut, seorang penjahat Karl Stromberg membunuh musuhnya dengan melempar mereka ke dalam akuarium yang dipenuhi ikan jerung.


Kita berada di abad Millenium, tetapi masih ada yang mengamalkan adat rimba seolah-olah masih berada di zaman purba. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 03:58 PM | Show all posts
bagi dia borang PKR     
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau pun sama bengong
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Belum tentu betul lagi,  barat suka reka cerita kekejaman jong un walau hakikatnya dia memang kejam.. Tapi barat melebih perisa..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:13 PM | Show all posts

ya bagi borang PeeH
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:19 PM | Show all posts
dodifarid replied at 14-6-2019 04:07 PM
Belum tentu betul lagi,  barat suka reka cerita kekejaman jong un walau hakikatnya dia memang kejam. ...

Khen.. what's new about the western media.. Kalau dah berkurun orang2 kat North Korea dok mendewakan Family Kim ni, tulis la cerita apa pun dia org buat derk ajer..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:25 PM | Show all posts
kat malaysia ni pun bole jadi gitu kalu malaysia bkn negara demokrasi......ingat dulu kes kayu golf....kes ustad ke mufti kena tampar sbb tegur pakai emas....itu malaysia negara demokrasi tau
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 04:31 PM | Show all posts

nanti dia semburit .....

Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 05:40 PM | Show all posts
Dah banyak citer mengenai hukuman pelik yang dikenakan olehnya kalau ada yang belot sebelum ni jadi tak hairan kali ni guna piranha pula
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Hukuman ni elok untuk perogol peliwat pendera kanak2 dan juga peragut penyamun perompak
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 14-6-2019 05:51 PM
Hukuman ni elok untuk perogol peliwat pendera kanak2 dan juga peragut penyamun perompak

Penonggang agama pun patut ditelan dek piranha
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kejam betul! Gila
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 10:15 PM | Show all posts
muka piranha itu pun sebiji mcm rupa dia.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 12:01 AM | Show all posts
clarizsa replied at 14-6-2019 05:51 PM
Hukuman ni elok untuk perogol peliwat pendera kanak2 dan juga peragut penyamun perompak

kat Brazil dah dibuat. kepala pedo jah dimasukkan ke dlm sungai, tinggal tengkorak abis dimakan piranha.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 12:03 AM | Show all posts
teringat komen kat bideo yt ai tengok skjp tadi... kalau difikirkan, Kim Jong Un satu2nya manusia gemok di Korea Utara katanya
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Brutal hukuman dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak berdepan dgn si Jong-Un dah bergegor kaki seram dengan kekejamannya
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 02:21 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 15-6-2019 12:01 AM
kat Brazil dah dibuat. kepala pedo jah dimasukkan ke dlm sungai, tinggal tengkorak abis dimakan pi ...

Kalau untuk perogol atau pesalah brutal mmg sesuai sgt laa dibuat mcmtu
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 06:30 AM From the mobile phone | Show all posts
fun fact: piranha tak devour manusia macam dalam movie. some are vegetarian. piranha juga bukan apex predator, banyak hewan lain buru piranha. kalaupun piranha dapat makan lembu/manusia biasanya yang dah mati/nyawa2ikan sahaja. kalau nak langsaikan seorang manusia dalam 5 minit perlu dalam 500 ekor bergantung pada species piranha
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
dodifarid replied at 14-6-2019 04:07 PM
Belum tentu betul lagi,  barat suka reka cerita kekejaman jong un walau hakikatnya dia memang kejam. ...

Kalau Reuters AFP ok kot
Kalau American fox cnn tu semua hampeh
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.105188s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list