Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
9895
View
77
Reply

BCL Dihentam Peminat Indonesia Gara-Gara Berkebaya Malaysia

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-6-2019 11:34 AM | Show all posts |Read mode
Masih lagi dengan mood raya dan rumah terbuka yang banyak dianjurkan. Jadi, masih ramailah yang menggayakan busana raya dan berkongsi di laman IG masing-masing.

Namun, yang peliknya apabila pelakon dan penyanyi Indonesia, Bunga Citra Lestari berkongsi gambarnya dengan busana baju kebaya, ada pula peminat dari seberang yang tidak berpuas hati.


  


Katanya, isteri kepada Ashraf Sinclair itu seakan melupakan budaya negara asalnya Indonesia kerana tidak mengenakan busana kebangsaan, sebaliknya menyarung kebaya Malaysia.




Kredit foto: IG




Aduhai, sampai macam tu sekali ya peminat? Pun begitu, komen tersebut mendapat tentangan daripada ramai pihak termasuk rakan senegaranya.

Asalkan sopan dan tidak berlebihan, itu sudah cukup!



Kredit foto: IG



Benar juga katanya, takkanlah sepanjang masa mahu menyarungkan pakaian kebangsaan. Sesekali bertukar citarasa fesyen apa salahnya.
Bukankah suami Bunga itu orang Malaysia?



Kredit foto: IG




Tak perlulah rasanya bertelagah mengenai hal sebegini. Kita berikan komen-komen yang manis kan lebih elok. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 11:37 AM | Show all posts
Baju raya pun kecoh, nasib baik xde helang-pipit-garuda gitu
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 11:41 AM | Show all posts
ni pon nak kecoh? dia berlakikan org malaysia kot. takkan takleh nak pakai baju asal dari malaysia. kebaya indon bukan dia tak penah pakai kot. saja je nak cari gadoh org indon nih
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 12:04 PM | Show all posts
selalunya indon yg suka buat kecoh pasal ni bangsa jawa.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat baju raya pun nk kecoh...pe saje la dorang nie
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau tak komen berbaur kenegaraan dan mengclaim sana sini, bukan indon namanye
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 12:15 PM | Show all posts
pakai baju malaysia marah,,,makan sambal goreng  tempe dia marah, masak rendang claim dia punya,  tah hapa2 la dia orang ni...dah nama serumpun mestilah lebih kurang sama....cetek betul otaknya...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduhai makin bosan masuk forum...nextttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp burok naw jahitan baju kebaya bcl tu? Mcm nk tetas benangnya.m
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94: Knp burok naw jahitan baju kebaya bcl tu? Mcm nk tetas benangnya.m


kalau macam ni, rasanya salah benang atas.. Bukan salah benang bawah
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Mati pun pakai kain kapan yg sama..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
{:smile {:smile {:smile {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Rsanya kain tu silk.. sb tu nmpk jahitan mcmtu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Nmpk murah baju tu. Mgkn jenis kain x sesuai utk kebaya. Tgk mcm melendut bdn bcl
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
nh83: Mati pun pakai kain kapan yg sama..

Kau patut reply ni kat komen bdk indon tu {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 01:25 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 11-6-2019 12:17 PM
Knp burok naw jahitan baju kebaya bcl tu? Mcm nk tetas benangnya.m

Tailor dia  org Indonesia marah kot

Tak cantik langsung baju kebaya ni sbb jahitan dan kain tak sesuai

Seb baik BCL cantik
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 02:06 PM | Show all posts
panas punggung ke BCL pakai baju kebaya malaysia hahaha
awat buruk naw kain dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Diorang ni asyik nak create isu je
Relax2 udah la
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 02:13 PM | Show all posts
ala baju je pon kecoh btol
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 02:14 PM | Show all posts
netizen indon lg teruk dr netizen malaysia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.118580s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list