Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
872
View
9
Reply

Rugi RM161,000 Lepas Diugut Kurung Dalam Bilik Gelap 45 Hari Tanpa Makan Dan Minum

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-5-2019 12:59 PM | Show all posts |Read mode
Panik selepas diugut akan ditangkap dan dikurung di dalam bilik gelap selama 45 hari tanpa makanan dan minuman, pesara kerajaan berputih mata kerugian RM161,000 ditipu 'Inspektor Kumar Singh'.


Memetik Harian Metro, wanita berusia 60 tahun dan tinggal di Beserah, Kuantan itu menerima panggilan daripada individu menyamar sebagai pegawai Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) pada 21 April lalu.




Gambar Hiasan




Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Pahang, Superintendan Mohd Wazir Mohd Yusof, mangsa didakwa kononnya terbabit kes dadah dan diminta membayar 'cukai pendapatan' sebanyak RM20,000.


Mangsa bagaimanapun menafikan dakwaan berkenaan sebelum talian disambungkan kepada individu menyamar polis dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kota Kinabalu, Sabah.

Suspek yang menyamar sebagai Sarjan Zul Hamizul Abas memaklumkan kepada mangsa bahawa kes itu sangat berat dan memindahkan panggilan kepada pegawai dikenali sebagai Inspektor Kumar Singh bagi menyelesaikan kes itu, katanya.


Mangsa kemudian diugut akan ditahan dan dikurung dalam bilik gelap selama 45 hari tanpa makan dan minum.


Panik dengan ugutan itu, mangsa bersetuju membuat pemindahan wang melalui tujuh transaksi ke lima akaun berbeza berjumlah RM161,000.


Malangnya, wanita berkenaan hanya menyedari ditipu selepas selesai membuat pemindahan tersebut sebelum membuat laporan polis.


Kes disiasat mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan kerana menipu. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 01:28 PM | Show all posts
Skrip lakunan macam dalam pilem tamil
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
I sekarang ni jawab call garang2 je dr nombor yg tak dikenali... nasib la labu
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 03:00 PM | Show all posts
hrp scammer tak call aku la bulan2 pose yg mulia nih

konfem maki sumpah seranah sume kluor nnti
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Menanges wehhh duit banyak tu lebur.. Huhuhu.. {:freak
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 04:39 PM | Show all posts
skrg mmg selalu lah scammer ni dok call. even ofis iols pun ada. kadang no international lagi. bila jawab kuar suara rekod mcm perempuan india. dah dgr cenggitu matikan je lah call tu, xyah la gi connect call dgn pegawai sana pegawai sini yg konfem2 menipu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 05:00 PM | Show all posts
zmn skrg, step pertama utk guna telefon

kene kenal pasti scammer dlu
barula bole pakai tepon..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 05:07 PM | Show all posts
aktif betul scammers nie skarang eh. dh byk kali call pastu dah block no2 dorg ada jugak lagi yg call guna no. baru. yg latest i dapat konon2 dr SPRM..tapi macam machine yg cakap. ada ke call org, pastu suruh 'tekan 1 untuk bercakap dengan pegawai kami..tekan 2..bla bla bla'.. dia call org, dia lak kasi option kt org. mmg block je terus.

modus dorg bodoh2 je sebenarnya.. dari cara cakap pun tau dah scammer. tapi kesian kt org2 yg terpercaya and terpedaya.. even yg professionals pun boleh sangkut..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 08:46 PM | Show all posts
Skg kalau aku dapat call scam, aku bagi nasihat.......... Tak abis lagi nasihat, talian terputus...........
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2019 08:30 AM | Show all posts
kuantan, pahang lagiiiiiiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.138413s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list