Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
7983
View
59
Reply


"Dah Kotor, Hina, Jijik!" - Tetap Tabah Walau Dihina Suami Sendiri Setelah Cacat

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-4-2019 10:32 AM | Show all posts |Read mode
Kehidupan berumah tangga pasti ada pasang surut. Bak kata pepatah, sedangkan lidah lagi tergigit apatah lagi hubungan suami isteri.

Namun, jika hingga ke tahap menghina dan dibuang suami sendiri, pasti ada cara lain untuk mengecap kehidupan bahagia walaupun tanpanyai di sisi.


Begitulah yang terjadi kepada seorang pengguna Twitter yang dilihat masih bertahan dan berharap untuk sang suami berubah walaupun telah dihina selepas menjadi cacat akibat terbabit kemalangan yang berpunca dari ulah suami sendiri.

Menurut perkongsian saudari Azreena Natasha, kehidupan beliau telah berubah, malah anak dibawa pergi suaminya setelah terlibat dalam kemalangan. Beliau yang kini berada dalam fasa pemulihan sedang mengumpul semangat dan kekuatan untuk meneruskan hidup dan berkongsi pengalamannya itu di Twitter.









Anak dibawa lari..





Rupanya curang dengan perempuan lain





Sampai sanggup 'check-in'dengan perempuan lain..







Hanya mampu berdoa kepada Allah S.W.T








Sanggup hina keadaan diri ketika sakit











Seolah sengaja menghantar mesej 'check-in' dengan perempuan lain








Menurut ibu dua anak ini, beliau hanya mampu berdoa kerana masih terlantar di atas katil. 'Hanya kuat demi anak-anak', menurutnya lagi.















Macam-macam betul sekarang ini. Jika anda belum bersedia dan masih ingin berfoya-foya seperti waktu bujang, usahlah berkahwin dan menyusahkan orang lain. Bekalkan diri dengan ilmu agama kerana jika berkahwin sebab paras rupa dan kehendak batin, pasti tidak akan kekal lama sesebuah perkahwinan itu. - CARI



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Hassanah.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Lahanat punya jantan. Dah knp ko je x mati ms eksiden tu? Sakit pulak ati ni....geram betulllll....siap cek in bagai. Ank dia amik bg mak dia jaga, dia sibuk gatal tuttttt cek in hotel dgn betina lain.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
So better cerai la kalau macam ni... watpe nak harapkan lelaki macam tu lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
mcm tu pon boleh... percayala sngt check in xde buat ape
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Nama kt setting tu boleh tukar dh dr husbaby ke BABI
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 11:01 AM | Show all posts
cibai gila orang macam ni. kenapa la tak mampos aje masa accident tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Pening perangai suami yg mcm ni. Bersabarlah je la dik. Bala akan datang tak lama lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 11:51 AM | Show all posts
masalah rumah tangga settle je la diam-diam..
nak bawak ke public buat apa..
kang terbongkar semua baru tau malu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 12:17 PM | Show all posts
kenapa ada rasa macam something wrong somewhere ni

suspicious baca
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Is it their do that? Tulis jelah bahasa melayu!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki tu dah check in dia boleh suruh janji suruh jaga anu pulak. Lawak ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 12:36 PM | Show all posts
wow. i nak speku yg laki dia mmg dah memang buaya dr dulu so dah sakit2 gini mula la tunjuk perangai.  Tp tengok cara penulisan macam sesuatu je. Yang pasti I harap dia cepat sembuh dan teruskan move on dari lelaki durjana ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 12:47 PM | Show all posts
jahanam punya laki... dah la ko yang bawak motor cam haram... ujung ujung ko sihat je... harap kene gilis dengan kenderaan berat kat bahagian kaki hancur biar tinggal atas je... baru padan muka hang...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 01:13 PM | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2019 12:36 PM
Laki tu dah check in dia boleh suruh janji suruh jaga anu pulak. Lawak ke apa

ada masuk portal mana entah..
lakinya tuduh bini pi check in dengan jantan etc..
pastu netizen bash la kata ye la dengan bertongkat tu cam mana nak pi check in..
laki dia cakap sebelum accident tu jadi..
and bini pun ada ngaku dia ada salah and dia dah taubat bla bla bla..
i guess lakinya balas dendam la kot..

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nmpk elok je pompuan tu...laki dia yg cacat ke..rujuk je g pejabat ugama.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 18-4-2019 01:13 PM
ada masuk portal mana entah..
lakinya tuduh bini pi check in dengan jantan etc..
pastu netizen b ...

Kan..bole je selak2 twitter dorg..both same je ke laut so elok tayah amek tau....
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 01:37 PM | Show all posts
mh17 replied at 18-4-2019 01:35 PM
Kan..bole je selak2 twitter dorg..both same je ke laut so elok tayah amek tau....

kan.. sekufu la.. dua-dua sama perangai..

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 02:20 PM | Show all posts
check in lexis pastu tengok citer katun
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 03:22 PM | Show all posts
laki dah terang2 ngaku check in ngan pompuan lain.. lagi nak suruh janji jaga diri  macam tu? REALLY???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.299756s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list