CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7687|Reply: 27

"Tak Perlu Lapor Polis" - Haqiem Rusli Ikut Nasihat Ibu Isu Foto 'Tidu

[Copy link]
Post time 19-3-2019 02:43 PM | Show all posts |Read mode
"Kenapa nak takut kalau tak bersalah?"


Haqiem Rusli mendedahkan tidak akan melaporkan kepada polis mengenai foto individu miripnya tidur bersama seorang wanita tular di laman sosial baru-baru ini.





Kredit foto: IG Haqiem Rusli



Penyanyi berusia 21 tahun itu menegaskan bahawa foto berkenaan hasil suntingan pihak tidak bertanggungjawab dipercayai cuba menjatuhkan imejnya.

"Itu hasil suntingan. Pada mulanya, saya mahu membuat laporan polis, tetapi ibu menasihatkan agar saya biarkan saja.


Kredit foto: Twitter



"Ibu nasihatkan saya kenapa nak takut kalau sayat idak bersalah dalam hal itu. Lama-lama perkara ini akan lenyap," katanya seperti dipetik dari mStar Online.


Menurut Haqiem, dia tidak tahu siapa yang ingin menganiaya dirinya dengan menyebarkan fitnah itu.




Kredit foto: IG Haqiem Rusli



"Apa yang saya buat salah, saya sentiasa meminta maaf," katanya yang menegaskan kehadirannya dalam industri hanyalah untuk menghiburkan orang saja. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2019 02:45 PM | Show all posts
gigih la orang yang edit tu cari gambar dik qiqim tengah tido, then tepek gambar pompuan kat sebelah..

mengaku je la yiiihhh....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Polis pun banyak keja lain nak buat {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2019 03:04 PM | Show all posts
awat aku rasa mamat ni bakalan sendu dlm mse terdekat ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Dik ni bukan zaman linda rafar n edry yah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2019 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
fake nya gigi ko dik.. mcm gigi Sharulezad pengarah drama Nur tu.. dari jauh pn nmpak putih sebaris fake.. patt la heols skrg nmpak lebih berkeyakinan dan selalu senyum2 kambing.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
budak ijat pengarah nur tu bukan saja gigi tersusun sebaris nampak pelik, hidung pun macam hidung buatan. tapi dia nampak muda la...tak sangka dah 40an
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2019 03:58 PM | Show all posts
selalunya org kata kalau tak nak report tu sebenarnya takut kantoi ... bila report, polis akan siasat dan cari bukti, betul ke tidak gambar tu fake. Mereka ada unit forensik. Boleh trace gambar2 tu ori ke tidak.  Kalau saya, saya report je. Dah melibatkan maruah diri kan?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2019 04:02 PM | Show all posts
Report je dik. Bukan kena bayar pun Untung2 benda lain pun boleh terdedah sekali
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2019 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
bnde dh basi dik.. ko sibuk2 plak nk mjwb skrg nie.. dok diam2 sudh n baikilah sikap ko dlu ya dik..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2019 04:43 PM | Show all posts
abbyhoney replied at 19-3-2019 03:58 PM
selalunya org kata kalau tak nak report tu sebenarnya takut kantoi ... bila report, polis akan siasa ...

yihhhhh btl sgt


mak dia pun takut sbnrnya tu.. takut timbul kebenaran perangai anak. kan depress kali kedua lak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2019 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Fitnah apenyer dik.. kau ingat kau siapa? Kalau buat report pun nanti kau malu sendiri je..jangan risau dik kat malaysia ni aman2 je nak tayang itu ini..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2019 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg bideo dlm kreta tu heol jgk ke? I pening n confuse. Takat ni ank ikan i-asad motawh masih clear
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Kuat ngentot ke dekk qiqi...tp biasalah kan umur2 remaja ni...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Elok2 aku xtau cite ni, dah kena amik tau lak
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2019 11:34 AM | Show all posts
ada aku kesah klu betul gmbar tu...pprt kepam so yesterday perasan top artis. mau dia depresi lg klu tgk komen2 kat cari ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-3-2019 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
abbyhoney: selalunya org kata kalau tak nak report tu sebenarnya takut kantoi ... bila report, polis akan siasat dan cari bukti, betul ke tidak gambar tu fake. M ...



Sngat sngat setuju! Dia ni takot kantoi.
Samacam che ta xreport gmbar & video ammar.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2019 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
giyomi replied at 20-3-2019 11:34 AM
ada aku kesah klu betul gmbar tu...pprt kepam so yesterday perasan top artis. mau dia depresi lg klu ...

Bagi ah dia link.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
abbyhoney replied at 19-3-2019 03:58 PM
selalunya org kata kalau tak nak report tu sebenarnya takut kantoi ... bila report, polis akan siasa ...

Betul. Kalau berada di pihak benar la kita report. Biar je forensic PdRM tentukan kesahihan gambar tu. Maruah diri kot..
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 21-3-2019 02:05 AM
Sngat sngat setuju! Dia ni takot kantoi.
Samacam che ta xreport gmbar & video ammar.

Pasal ex driver gagah pi saman bagai kan.. Maruah anak x nak pertahankan ke?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 10:43 PM GMT+8 , Processed in 0.212776 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list