JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
861
View
16
Reply

Tersangkut Antara Tiang Telefon Dan Bumbung Pondok Lepas Dirempuh Kereta

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-2-2019 05:47 PM | Show all posts |Read mode
Seorang pekerja syarikat kutip sampah tersangkut di antara tiang telefon dan bumbung sebuah pondok selepas dirempuh kereta ketika bertugas.


Berita Harian melaporkan, dalam kejadian awal pagi tadi di Jalan Ong Tiang Swee itu, Hamka Suud, 48, dipercayai tercampak selepas dilanggar Proton Waja yang dikatakan dipandu laju.


Ketika itu, mangsa sedang melakukan kerja pengutipan sampah di sepanjang jalan berkenaan.




Kredit foto: BH Online




Sementara itu, Jurucakap Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Sarawak berkata, pihaknya menerima panggilan orang awam pada jam 6.11 pagi, meminta bantuan untuk menurunkan mayat mangsa sebelum sembilan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Batu Lintang dikerahkan ke lokasi.


Difahamkan, mayat mangsa masih tersangkut di tepi jalan itu ketika anggota tiba.

Berdasarkan keadaan mayat, mangsa dipercayai tercampak dari jarak beberapa meter selepas dirempuh kereta, katanya. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Allah. Kesiannya
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk komen bab pekerja kutip sampah ni....ada sesetengahnya memang tak.jaga keselamatan diri.....selamba sapu sampah tempat laluan yang x selamat. ...cth kawasan divider. ...dah lah tak letak kon amaran ada kerja2 pembersihan tepi jalan ....
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun. Takziah buat keluarga.. semoga mendapat pembelaan dan ada socso.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 06:54 PM | Show all posts
Pemandu Waja tak mampos ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai kesian yang anat..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya. Laju sangat Waja tu sampai melambung beberapa meter
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
moonbug: Kesiannya. Laju sangat Waja tu sampai melambung beberapa meter

Memang laju laa tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku syak pemandu waja tu mabok

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirajiun...kesiannya...tgh buat keje tuhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2: Nk komen bab pekerja kutip sampah ni....ada sesetengahnya memang tak.jaga keselamatan diri.....selamba sapu sampah tempat laluan yang x selamat. ...ct ...

Memang. Dkt tepi jalan kereta laju selamba je menyapu. Bahaya kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon reporter cari update cite2 kemalangan jiwa dlm sehari dua ni..byk kot kemalangan maut yg xde kluar ci pun asyik2 kluar benang berita yg bodoh2 je..kes lemas pun ada time2 cuti ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu aku skola kat jalan ong tiang swee ni la..kt blakang skola aku ade kubur cina bsar gila sllu klu nk g surau blkang time kelas agama aku n kengkawan usha kubur btol2 blakang skola..org ckp jalan tu sempena kbur tu xtau la tah ye tah tidak..

**maaf OT teringat zaman kanak2..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 10:52 AM | Show all posts
Allah.. sedihnya. takziah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 04:13 PM | Show all posts
innalillah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 09:24 PM | Show all posts
bukan salah penyapu sampah, tu salah supervisor, atau kontaktor.
dorg yg kene tekankn keselamatan

yg tukang sapu tu bukan ada sijil degree ke, master ke phD, dorg kdg2 blaja skola tak abis,  jadi bab2 cmni, dorg tk teliti

serupa cm kes mesin rumput, terbang bilah ke budak sekolah, cikgu2 kt padang tu la bahlol, bukan reti nk stop dlu org mesin, apa tk pnah mesin rumput ka?, risiko tetap ada skalipun duk tepi pdg.

yg kontraktor lar, ketua dia tu, makan gaji buta, anak buah buat keje bukan nk pikir jauh


harap pihak terlibat kene tindakan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:33 PM | Show all posts
kesiannya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057391s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list