JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1856
View
19
Reply

JT610: Suara Teriakan Memanggil-Manggil Di Dasar Lautan

[Copy link]

Author: sakurabanira       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-11-2018 11:07 AM | Show all posts |Read mode

Kredit foto: Google




Gangguan makhluk halus bukan hanya terjadi di tengah hutan belantara sahaja, tetapi ia turut berlaku di lautan yang berkedalaman puluhan meter.



Ini dilaporkan seorang penyelam yang terlibat dalam misi mencari dan menyelamat mangsa tragedi pesawat Lion Air JT610. Menurutnya, dia terdengar ada suara yang memanggilnya di dasar lautan.


Kejadian yang sama turut diakui oleh seorang anggota TNI yang mendengar suara teriakan, jeritan wanita yang memanggilnya. Namun, dia mengabaikan suara itu kerana harus fokus terhadap misi dan mengganggap itu hanya halusinasi.


Operasi pencarian mangsa ternyata tidaklah semudah yang disangkakan kerana harus berhadapan dengan situasi mistik seperti ini.

Sememangnya benarlah firman Allah SWT yang bermaksud, "Tidaklah Aku ciptakan jin dan manusia itu melainkan untuk beribadat kepada Ku".


Foto: Reuters



Dari sini, tidak dinafikan lagi bahawa bangsa jin itu wujud, cuma dunia kita hanya terbatas sekadar pandangan mata zahir.



Sehingga kini, menurut laporan Utusan Malaysia, 125 mangsa tragedi pesawat Lion Air JT610 telah dikenalpasti.



Semoga semua mangsa nahas berjaya ditemui. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 11:12 AM | Show all posts
seramnya gambaq hiasan...meremang !!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 11:20 AM | Show all posts
aku tertunggu tunggu kisah mcmni...dah agak dah mesti ada kesian roh2 dorang...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 11:29 AM | Show all posts
bukan orang kata lautan tu lubuk segala jin/syaitan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 11:40 AM | Show all posts
kat dasar lautan tu mcm2 benda ada..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
On another note, di kedalaman macam tu memang senang berhalusinasi sebab breathing gas mix & tekanan juga
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 01:16 PM | Show all posts
apa apa pun semoga semua mangsa JT610 sentiasa dibawah rahmatnya dan dikurangkan azab..

share la lagi kejadian dasar laut ni, seronok baca.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 02:26 PM | Show all posts
meklalala replied at 28-11-2018 01:16 PM
apa apa pun semoga semua mangsa JT610 sentiasa dibawah rahmatnya dan dikurangkan azab..

share la  ...

https://mforum.cari.com.my/forum ... &extra=page%3D2

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 02:27 PM | Show all posts
billionman78 replied at 28-11-2018 02:26 PM
https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1006096&extra=page%3D2

thank you!
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
suka benar baca yang reddit tu..sangat2 menarik sbb matsalleh diver tu penyelam laut dalam.
masa kecik slalu terpikir mesti laut dalam mcm atlantik pasifik tu binatang pelik2 dlm tu yang xterjangkau dek akal kita..n gelap hitam macam citer pirate of the carribean

baru2 ni baca pasal kerajaan air atlantis yang dikatakan cuma myths dan bermuda triangle...which is kerajaan jin..

supaya x o.t percaya je kedengaran bunyi suara2 tu..mungkin usaha setan nk mengganggu konsentrasi manusia yg buat SAR tu..or halusinasi bak kata one of the forummer...disebabkan pressure air laut yang makin dalam..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 04:28 PM | Show all posts
Tapi operasi SAR Lion Air ni dah dihentikan oleh kerajaan Indonesia kan?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Logik jugak kejadian mistik seumpama ini berlaku apabila melihatkan keadaan tubuh manusia yang hancur berkecai tu.

Lagipun laut ni kan tempat orang buang botol 'berisi' dsb .
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar hiasan pompuan berkerusi roda tu dari filem mana uols @sakurabanira ?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cHimo at 6-12-2018 01:01 PM

Dengar cerita masa kes Gunung Kinabalu tuh pun penduduk kampung berdekatan dengar suara menjerit2 minta tolong juga waktu malam.. berlaku lepas operasi dah selesai maksudnya mangsa2 terkorban sudah dikeluarkan.. betul atau tidak saya tidak pastilah..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
gambar hiasan lagi menarik perhatian {:childlike
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 10:39 AM | Show all posts
Klu ku dlm keadaan ini, lebih suka pegang pd 'itu halusinasi'.
Walau ku percaya ada jin dll.

Bukan apa nak counter mind supaya tk takut sgt.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2018 04:41 PM | Show all posts
Shirley23 replied at 28-11-2018 05:44 PM
Gambar hiasan pompuan berkerusi roda tu dari filem mana uols @sakurabanira ?

Tak pasti pula dari filem mana, Shirley. Ada sesiapa yang tahu ke? Do tell us, please. ^_^

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
sakurabanira replied at 2-12-2018 04:41 PM
Tak pasti pula dari filem mana, Shirley. Ada sesiapa yang tahu ke? Do tell us, please. ^_^

https://youtu.be/PCWIGN3181U bukan filem tapi ini kot
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:16 AM | Show all posts
Petikan firman tu macam takde kaitan aje.
Hahaha.

Haish pape la.
Asal ade bunyi je.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 10:35 PM | Show all posts
Camana menjerit dalam air? Caman jeritan dalam air tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061813s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list