Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
10249
View
239
Reply

[Tempatan] Pelajar maut, pisau traktor mesin rumput melayang

[Copy link]

Author: zulka       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-2-2018 03:18 PM | Show all posts |Read mode
TAMPIN: Seorang pelajar perempuan terbunuh, manakala dua rakannya cedera, akibat terkena bilah pisau traktor mesin rumput yang melayang di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tuanku Abd Rahman, Gemas di sini, pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Tampin, Superintendan Hamazah Abd Razak, berkata dalam kejadian jam 10.30 pagi itu, Nur Afini Roslan, 14, mati di lokasi, dipercayai selepas terkena bilah yang melayang.

Beliau berkata, dua pelajar cedera ringan adalah Abdullah Hazlan, 14, dan Mohd Farhan Reza Badrol Hesam, 13.

"Polis masih menjalankan siasatan lanjut bagaimana kejadian itu berlaku.

"Namun, difahamkan ketiga-tiga pelajar itu berada berhampiran traktor berkenaan yang sedang memotong rumput di padang sekolah berkenaan sebelum kejadian itu berlaku.

"Pihak polis menerima panggilan kecemasan sebelum mengerahkan sepasukan anggota ke lokasi dengan segera. Mayat mangsa dibawa ke Hospital Tampin untuk bedah siasat, manakala pelajar yang cedera dibawa ke Klinik Kesihatan Gemas untuk rawatan," katanya.

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampun! Takziah!
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:20 PM | Show all posts
ada pulak yg share gambar ngeri tu. ngok punya admin. Cuba bayangkan jika jadi kat anak anak kita
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2018 03:20 PM | Show all posts
Takziah...sapa yg dpt gambar kat wssap..ngeri siot putus kepala tekeluar otak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2018 03:21 PM | Show all posts
sapp73 replied at 13-2-2018 03:20 PM
ada pulak yg share gambar ngeri tu. ngok punya admin. Cuba bayangkan jika jadi kat anak anak kita

kan...murung aku dpt gambar tu kt wssap
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp guna blade tu lg.....

Skrg kan dah ada tali.....tak bahaya...
Kesiannya....
Aku cukup gerun bila tgok org potong rumput guna blade tu tapi aku terpaksa lalu tepi dorang.....wlupun dlm keta, kecut perut gak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:23 PM | Show all posts
betul betul Final Destination 7
kepala terbelah...otak terburai


tapi pelik cemana bleh ada rambut kat bawah traktor?

adakah org tgh kerja bebudak main kejar kejar lalu melanggar traktor?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 13-2-2018 03:20 PM
Takziah...sapa yg dpt gambar kat wssap..ngeri siot putus kepala tekeluar otak

Astaga, freak accident! Aduih!
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:24 PM | Show all posts
moga di cucuri rahmat..sedih betui
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:26 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 13-2-2018 03:21 PM
Knp guna blade tu lg.....

Skrg kan dah ada tali.....tak bahaya...

ada tali pun masih bahaya
jika terkena batu daya tembakannya seperti peluru

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:28 PM | Show all posts
sedih nya tengok arwah
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
takda pulak gmbar blade yang tercabut tu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Traktor pemotong rumput tu mcmna....aku ingtkn mesin pemotong rumput yg sangkut kt belakng tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:32 PM | Show all posts
mcm mana boleh ada rambut kt mesin tu ye klu kata bilah melayang
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
kat fb pun kemain la share gmbr. Inalilah,  semoga keluarga tabah.. Tapi serious creepy tgk..     katenye yg kat bawah traktor tu bukan rambut,  tapi rumput kering.  Sejauh mane kebenaran tidak la meols tahu..  
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah....
Takziah buat keluarga & moga rohnya dicucuri rahmat serta terampun dosa
moga mangsa yg cedera cepat sembuh & kembali kr sekolah segera
Mohon juga dimasa akan datang, semua kerja penyelengaraan bangunan & kawasan sekitar sekolah dilakukan diluar waktu persekolahan
Amat malang kerana sekolah yg sepatutnya menjadi kawasan paling selamat untuk pelajar & guru2 tapi telah menjadi gawang maut
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:39 PM | Show all posts
actually kene budak lain jugak, kan? cume that girl je yg badly injured smpai terburai kepala
yg sorg lg nmpk mcm kene sipi2. tp still luka.

td ternampak kt sinar harian.


Takziah pada keluarga mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:39 PM | Show all posts
walau tak tgk gambar tp membayangkan yg terjadi mesti ngeri...takziah ..mesti sedih keluarganya kan..pagi anak p sekolah..alih2 ptg terima jenazah ja..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 13-2-2018 03:21 PM
kan...murung aku dpt gambar tu kt wssap

Itulah berderau darah nengok
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 13-2-2018 03:21 PM
Knp guna blade tu lg.....

Skrg kan dah ada tali.....tak bahaya...

Pakai mcm traktor kecik ..bkn mesin biasa tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Al fatihah buat arwah. Takziah buat ahli keluarga.
Allah.. Ai pun dapat gambar. Sedihnya tengok. Sekelip mata aje nyawa melayang.
Ai siap suruh sape yg letak ti delete for everyone.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2018 03:41 PM | Show all posts
sedih la dgn berita2 camni....
tak dpt bygnkan perasaan family budak tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
geenie replied at 13-2-2018 03:39 PM
actually kene budak lain jugak, kan? cume that girl je yg badly injured smpai terburai kepala
yg so ...

Ada Dua org lain kena juga.. but maybe arwah kena directly.. tgk gambar half of her head hilang. Bahagian dahi ke atas putus
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:42 PM | Show all posts
baca tajuk jer dah sedeh ya amatt....takziah buat famili anak malang ini..
semoga roh nya di tempatkan bersama golongan beriman dan para solihin..aminn..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnye Ya Allah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058210s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list