Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12984
View
197
Reply

"Public Figure Pun Post Bukan-Bukan,"-Awal Ashaari Perli Siapa Tu?

[Copy link]

Author: Cari-Amirah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-2-2018 01:42 PM | Show all posts |Read mode
Memang betul apa yang dikatakan Awal Ashaari tentang sesetengah public figure yang adakalanya bersikap menjengkelkan di media sosial.

Foto: IG Awal Ashaari


Awal telah memberi teguran kepada mereka yang bergelar public figure dengan meluahkannya di laman Twitter akan kebimbangannya dengan generasi masa depan negara.



Tidak pasti status yang dimuat naik itu ditujukan untuk siapa namun dia menentang sikap tidak sensitif oleh sesetengah public figure yang suka memuat naik apa sahaja bahan tanpa memikirkan langsung kesannya pada masyarakat.

Foto: IG Awal Ashaari


Jika mereka yang berpengaruh ini berterusan menyebarkan perkara yang kurang baik di media sosial apa pula yang akan terjadi pada anak-anak muda yang sentiasa mengikuti perkembangan mereka, bukan?


Foto: IG Awal Ashaari


Sepatutnya, public figure perlu menunjukkan contoh yang baik dan Awal sendiri memohon agar ada pihak memantau kegiatan yang tidak baik ini supaya tidak tular dan menyalahgunakan ruang media sosial.


Foto: IG Awal Ashaari


Sebelum memuat naik sesuatu bahan itu ada baiknya memastikan kandungannya juga tidak membawa kesan yang negatif pada mana-mana pihak tidak mengiralah gambar, status mahupun ruang komen di media sosial.


Jika mereka yang berpengaruh ini boleh berbuat demikian secara tidak langsung dapat mengelak daripada menerima kecaman atau menimbulkan pergaduhan sesama netizen yang sesetengahnya suka mengambil peluang ini untuk memburukkan orang lain.


Setuju dengan kenyataan Awal! Sepatutnya bila sudah makin popular makin banyaklah berkongsi tentang kebaikan dan menyebarkan perkara positif. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Motif I terus trigt Princhqy ? Ttbe trigt gosip Awal n Princhqy suatu ketika dahulu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:47 PM | Show all posts

Senang Je Awal

Depe akan jatuh taraf public figure itu dengan sendirinye atas kata2 niste dorang tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:47 PM | Show all posts
iols pulak terpikir dia cakap pasal queen wannabe
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:47 PM | Show all posts
kenapa i terfikir KJ letak gambar staf dia tidur
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:49 PM | Show all posts
awal,  kawan baik kau post baby boleh makan supplement, kau tak nasihatkan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
taksukapeanut replied at 12-2-2018 01:47 PM
iols pulak terpikir dia cakap pasal queen wannabe

Hahahahaha. Berani heolsss. Dah la sendu makin sendu nnti
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:51 PM | Show all posts
i terfikir gambar tok lip sukri tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
smeetasmitten replied at 12-2-2018 01:47 PM
kenapa i terfikir KJ letak gambar staf dia tidur

Sama!!!     
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ramai public figure yg disyaki.. sape ek.. princedinzly, kj , alif shukri, bangjat, hmm..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 01:57 PM | Show all posts
Edited by sora13 at 12-2-2018 02:00 PM

awal, gambar chuols bercium molot dgn scha yg chuols post dulu2 tu kira macam mana tu? mcm mana pulak status sindir2 chuols tuh? jgn nak holier-than-thou sgt
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Aduradura at 12-2-2018 02:02 PM

Poyo la awal laki binik ni,belakang kaki perli org, sindir org, menyibuk hal org....the real definition of pakcik/makcik bawak versi retiss, lol hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk cermin dlu la...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:10 PM | Show all posts
awal dah sendu kot..sian dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
please la, kau pun mengajar young gen menjadi pondan memerli sana sini yach.. btw, bukan hairul azreen ke? almaklumlah hairul azreen SENTIASA LUPA yg dia tahu dia pelakon aksi ngeri jadi dia PERLU buat aksi tak kira dimana jua hairul berada, demi menuntut kehendak profisinyahhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:31 PM | Show all posts
adakah prince chiki chiki bom bom? Btw, awal you pun bukan baik sangat ... kaki sentap dan kuat sindir netizen jugak!
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:31 PM | Show all posts
Dia bercakap pasal kaka lopak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:33 PM | Show all posts
sepesen seme retis choiiii acah good good aje
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:38 PM | Show all posts
taksukapeanut replied at 12-2-2018 01:47 PM
iols pulak terpikir dia cakap pasal queen wannabe

errr...siapa kah queen wannabe itu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
die ngate chiki chiki bumbum ke..ke fatiya..nape die tak tego bff die lofa yg tgh hangat issue supplement utk baby tu..tu lg bahaye dr cikicikibum
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:40 PM | Show all posts
Orix replied at 12-2-2018 05:44 AM
Motif I terus trigt Princhqy ? Ttbe trigt gosip Awal n Princhqy suatu ketika dahulu :fun ...

meolls pun trus imagine abam ciki cumi cumi jah..
btol apa awal cakap tuh
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sora13 replied at 12-2-2018 01:49 PM
awal,  kawan baik kau post baby boleh makan supplement, kau tak nasihatkan ke?

Hahaha ni betol
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:41 PM | Show all posts
sora13 replied at 12-2-2018 05:49 AM
awal,  kawan baik kau post baby boleh makan supplement, kau tak nasihatkan ke?

bff comolot lagi..
helok tag trus bff heolls tu kt statement heolls tuh
brrr
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:44 PM | Show all posts
Tuju pada diri sendiri kot ??

Bukan ke dia pun pernah post gambar mesra2 dgn wife ??

Then gambar2 yang mengundang pedo ??
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 02:47 PM | Show all posts
sora13 replied at 12-2-2018 01:49 PM
awal,  kawan baik kau post baby boleh makan supplement, kau tak nasihatkan ke?

dia dgn bini dia dan kawan baik dia sama-saka kuat menyindir,
peribahasa ada mengatakan "baling batu sembunyi tangan''
semalam bini ko baru menyindir pasal #hotcouple

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062008s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list