Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
5487
View
95
Reply

"Spain Dengan Sepanyol Tak Sama Ke?" -Netizen Kutuk Kapsyen Bodoh Aliff Syukri

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-12-2017 12:45 PM | Show all posts |Read mode
Dulu dikecam gara-gara tak faham Bahasa Inggeris, sekarang Aliff Syukri menjadi bahan kutukan lagi.

Agaknya memang usahawan kosmetik ini sengaja suka mencari perhatian dengan menulis kapsyen yang dianggap bodoh oleh netizen.

Buktinya baru-baru ini dia ada memuat naik satu video di Instagram yang memaklumkan akan berangkat ke tiga buah negara untuk menjalani penggambaran klip video Abang Nak Tegur.

[ig]https://www.instagram.com/p/BcPhxqsnW8g/?hl=en&taken-by=aliffsyukriterlajaklaris[/ig]


"#abangnaktegur sampai ke 3 negara sekarang kami nak ke spain sepanyol,matrik dan banyak lagi."

Disebabkan itu ramai netizen menjadikannya sebagai bahan lawak. Siap ada yang bertanya di mana letaknya negara Matrik, Spain dan Sepanyol.

Foto: IG Aliff Syukri



Antara komen:

"Betulkan ejaan tu..eja video asyik salah je..anak buah aku 5 tahun pandai mengeja dgn betul..ejaan lain jgn kira lah terabur baq hang..dato ni jutawan tapi sng diperbodohkan. #openyoureyes

"Nak masuk matrik mana xtau"

"Spain - sepanyol sme je"

"Wow dato..mentang2 smlm cakap umur ada tak mcm 18 tahun harini dan2 nak masuk matrik semula..cayalah dato."

Foto: IG Aliff Syukri


Selain itu ramai yang menggesa Aliff Syukri untuk mengambil kelas bagi memantapkan lagi ilmu pengetahuan am dan memperbaiki penguasaan bahasanya.

Alahai Datuk, dah boleh dah dengar apa kata peminat, untuk kebaikan diri sendiri juga kan?-CARI
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
matrik ala2 keanu reaves ke
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Matrik? Ke Madrid, the capital of Spain? {:question
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 02:59 PM | Show all posts
nak masuk matrik kena tunggu lepas result spm keluaq la
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 03:03 PM | Show all posts
Matrik is Madrid? hamagad gampangnya matador ponen nih.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Omg....harta tak  boleh beli ilmu gitu{:nose
Hujung2 bodo gak yg ko sajikan{:teatime
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 03:30 PM | Show all posts
Daripada dia buang masa pergi 3 negara semata nak buat video clip, baik dia abiskan masa 2 minggu belajar membaca dan menulis kot.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
dah promo lgbt smpai matrikulasi spain sepanyal knape plak dato bodoh?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 03:34 PM | Show all posts
kolej matrikulasi kole pilah
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 03:43 PM | Show all posts
jumpa Cristiano Ronaldo ko tulis pula Kolestrol Nanhado
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kah kah kahhhh

Kau dah kenapaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Heols ni sejenis bangang kot..Kata selebriti gitu, sila tambah ilmu..
Dah la berlagak..
Ye la ye la rezki heols ( sebelum meols dikecam acik bawang )
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 03:53 PM | Show all posts
Tak dapek nak tolong la kalau diri sendiri pilih tunjukkan kebodohan tanpa ada usaha nak belajar. Kalau dia gugel dulu pun aku leh mahap
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ahahahahhhahahahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 04:18 PM | Show all posts
ni la org kaya paling budus dlm donia
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 04:32 PM | Show all posts
BebeQ replied at 7-12-2017 03:30 PM
Daripada dia buang masa pergi 3 negara semata nak buat video clip, baik dia abiskan masa 2 minggu be ...

Dia tak pandai pun byk duit you... mmg study pun jenis slow... die yg mengaku dlm program tv die dulu...rezeki dia still jadi jutawan...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha..matrix tu madrid ke...hihi
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduhai.  Moga anak2 tak menurun iq abahnya. Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 04:43 PM | Show all posts
mohon dia hire PA yg celik BI utk update segala mala aktiviti dia..ada yg kata dia diklesia, tak jadi lah nak kata bodoh ke dia
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 04:55 PM | Show all posts
Atuk ni dyslexia . ada prob writing/spelling/reading. Anak heols pun sama katanya.

"krumusic sponser vid sampai ke 3negara skrg kami nak ke spain spanyol,matrik dan banyak lagi."

spain spanyol,matrik - Heols x letak "comma" antara spain & spanyol.  Tp letak sebelum Matrik.  Ai think heols nak mention negara spain in malay n english. like Japan Jepun.

So ai think heols nak tulis  Kru music sponsor vid sampai ke 3negara. Skrg kami nak ke Madrid , Spain (sepanyol) dan byk lagi.

sekian my 3cent
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 05:08 PM | Show all posts
dato terlajak boddddddh
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak guna pakai Rolex sampai dua atau jalan satu duni kalau tak celik ilmu
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 05:17 PM | Show all posts
aduhhh dia ni memang buat2 bodoh utk tarik perhatian...kalo tak sendu la produk dia....dalam 2 minggu sekali mesti dia akan buat isu hahaha kesiannnn
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 05:20 PM | Show all posts
borrow replied at 7-12-2017 04:55 PM
Atuk ni dyslexia . ada prob writing/spelling/reading. Anak heols pun sama katanya.

"krumusic spo ...

sbb dia dikatakan dyslexia..ai pun faham camtu la kot maksud dia
setengah org pun mmg camtu kan sebut in english dlu pastu baru bahasa dan sebaliknya cam kita ckp dgn kwn2..
selalu ai yg ckp ngan org tua n budak2...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 05:22 PM | Show all posts
borrow replied at 7-12-2017 08:55 AM
Atuk ni dyslexia . ada prob writing/spelling/reading. Anak heols pun sama katanya.

"krumusic spo ...

sila mohon jadi PA datok fonen ini sister

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052736s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list