CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7576|Reply: 37

[Tempatan] Wajah evolusi PM Najib cuit hati rakyat Malaysia.

[Copy link]
Post time 16-3-2017 10:54 AM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 16-3-2017 02:56 AM


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 960x639.

Perkongsian evolusi wajah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.- Foto Facebook Najib Razak

SHAH ALAM - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam satu perkongsian di laman sosial miliknya berkongsi tiga perubahan wajahnya dalam satu kad.

Berkongsi di Facebook dan laman mikro Twitter rasminya, Najib berkata, paparan evolusi wajahnya itu adalah hadiah yang diterimanya daripada Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

"Evolusi saya dilihat dari kad pengenalan. Kemerosotan dan pemutihan rambut yang ketara. Hadiah daripada Jabatan Pendaftaran Negara, Malaysia. Terima kasih," tulis Najib.

Perkongsian Najib itu menerima lebih 24,000 'like' dan lebih 2,300 'shares' setakat berita ini ditulis.

Pelbagai komen netizen juga dapat dilihat di bawah gambar yang dimuat naik Najib.

Nik Suryati Ibrahim menulis, "memang lain sungguh Datuk Seri," sementara menurut Khairullah Hairudin pula, "sungguhpun begitu, Datuk Seri tetap kacak lagi bergaya. Semoga panjang umur."

Tidak kurang juga yang menganggap ia bahan jenaka. Pemilik akaun Facebook menggunakan nama Haji Mohd Azhar Zamri menulis, "Hahahaha ini lawak Datuk Seri."


Tanggungjawab JPN

Untuk makluman, JPN adalah sebuah Jabatan di bawah Kementerian Dalam Negeri. Ia bertanggungjawab mendaftar peristiwa-peristiwa penting setiap individu seperti maklumat kelahiran, kematian, pengangkatan (proses anak angkat), perkahwinan dan perceraian.

Di samping itu, JPN juga bertanggungjawab dalam menentukan taraf kewarganegaraan dan seterusnya mengeluarkan dokumen identiti individu dalam bentuk kad pengenalan kepada mereka yang layak.

JPN ditubuhkan selepas Peraturan-peraturan Darurat (Kawasan - kawasan Pendaftaran) 1948 dikuatkuasakan sebagai salah satu langkah untuk menentang ancaman keselamatan.

Peraturan-peraturan ini memerlukan semua penduduk supaya mendaftar dan memperolehi kad pengenalan apabila mencapai umur 12 tahun ke atas.


http://www.sinarharian.com.my/nasion...akyat-1.643847



%5BIMG%5D%5B/IMG%5D%5BIMG%5D%5B/IMG%5D




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-3-2017 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by OmJualGas at 16-3-2017 11:13 AM

Wajah kesayangan hamba......teringat pula itu lagu hail amir....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:09 AM | Show all posts
bambi tuan tanah...  kau tempek gambar kepit tu terus hilang mood nak rasa nyaman pagi ni....  
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:13 AM | Show all posts
segak pm kita
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Handsome bergaya
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:18 AM | Show all posts
kepit2 pun  2.6 bil beliyau mampu rembat dekkk
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Kepit telur nan kecil.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:40 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-3-2017 11:55 AM | Show all posts
Modngengade replied at 16-3-2017 11:18 AM
kepit2 pun  2.6 bil beliyau mampu rembat dekkk

slalu kena kepit dek kak mah.... iols paham derita ahjib nih,....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:57 AM | Show all posts
my18 tu umur 18 tahun ke... apasal nmpak macam 48 tahun....?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:59 AM | Show all posts
Gagah perkasa sungguh gaya PM kesayangan Malaysia ni mengepit
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:01 PM | Show all posts
dinopower replied at 16-3-2017 03:55 AM
slalu kena kepit dek kak mah.... iols paham derita ahjib nih,....

ketat lagi ke barang kak mah tu dekkk?
kakak syak telan satu tan jamu sari rapat pun tk kan ketat dah

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:05 PM | Show all posts
Modngengade replied at 16-3-2017 12:01 PM
ketat lagi ke barang kak mah tu dekkk?
kakak syak telan satu tan jamu sari rapat pun tk kan ketat ...

ape guna intan permata sis....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:05 PM | Show all posts
kaki xberbedungkah mase kekecik
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
wakakakakaka..I igtkan gmbr sepak bola tu yg legend..rpnye gmbr yg last tu lg legend..nampak sisi feminim dlm diri bijan btw, ade lg satu gmbr kan..yg heols injured mengerang kesakitan smbl bersimpuh manja tu...ala yg pki jersey milo tu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:07 PM | Show all posts
hahahha..komen masing2..menghiburkan hati..

gambar kepit tetap ada..tu je evolusi yg kekal bersama PM
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-3-2017 12:12 PM | Show all posts
Dia menghina penduduk Kapit, Sabah...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:28 PM | Show all posts


memang dah nasib Malaysia untuk dapat PM yang suka buat gaya kepit kaki camtu, nak buat camne lagi bro? terima je la apa yang ada.

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:37 PM | Show all posts
gambar kepit tue mmg spoil..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:37 PM | Show all posts
Kimak betul, ai rase macam nak tampo2 jer skrin neh haa
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 07:20 PM GMT+8 , Processed in 0.302670 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list