Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1711
View
10
Reply

[Tempatan] Komputer Dalam Timbunan Sampah Di Luar Kedutaan Korea Utara

[Copy link]

Author: seramado       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-3-2017 12:50 PM | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: Tiga komputer riba dan komputer meja tanpa pemacu cakera padat telah dibuang diluar pejabat Kedutaan Korea Utara di sini.
Komputer yang kelihatan rosak itu dilihat berada di luar premis itu bersama longgokan sampah pada pagi Ahad.
Turut dibuang adalah bunga, pembesar suara dan beberapa barangan lain.

Barangan itu dipercayai dibuang pada awal pagi Ahad.
   


Polis Malaysia percaya dua lelaki yang mempunyai kaitan dengan pembunuhan Kim Jong-nam masih bersembunyi di dalam kedutaan itu.
Mereka adalah setiausaha kedua Hyon Kwang-song, 44 dan pekerja Air Koryo, Kim Uk-il, 37.

Waran tangkap telah dikeluarkan terhadap Uk-il dan surat permohonan untuk mendapatkan kerjasama Kwang-song juga telah dihantar menerusi Wisma Putra.
Selain itu, suspek ketiga, Ri Ji-u, 30 yang dikenali sebagai James juga sedang diburu pihak berkuasa negara ini.
Jong-nam dibunuh di KLIA2 selepas diserang dua wanita menggunakan senjata kimia, agen saraf VX ketika menunggu penerbangan ke Macau pada 13 Februari lalu.

Pada 1 Mac lalu, warga Vietnam, Doan Thi Huong dan rakyat Indonesia Siti Aisyah telah didakwa kerana membunuh mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Read more at http://www.mstar.com.my/berita/b ... FoDyghiuzqmMUBer.99

komputernk.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
tiga komputer riba tu touch screen punya ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sampai bila lah dorang nak menyorok tu.
kalu memang tak terlibat mcm yg duta korut katakan mengapa takut nak dedah diri. nak tunggu sampai lima tahun ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon sekor2 mampos kebuluran dalam tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 02:00 PM | Show all posts
dah beli komputer baru la tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 02:07 PM | Show all posts
jgn dia guna EMP radiation gali lubang tanah dah lah
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 02:13 PM | Show all posts
sampah pun jadi berita..... pun intended....

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 11:27 AM | Show all posts
sampah je pun...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 11:41 AM | Show all posts
nasib baik sampah...kalau depa berak kat luar kedutaan apakah masuk berita??
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:00 PM | Show all posts
bila nak abis kes ni ekk....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 10:07 PM | Show all posts
komputer riba tu, cubala amik, pstu tabur serbuk , scan cap jari,
ntah2 mmg ada suspek punye cap jari.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068045s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list