Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
4019
View
35
Reply

THE CROWN (2016)

[Copy link]

Author: mystica       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-11-2016 12:43 PM | Show all posts |Read mode
Edited by mystica at 13-11-2016 12:46 PM



The Crown
is an American-British television drama series, created and written by Peter Morgan and produced by Left Bank Pictures for Netflix. The show is a biographical story about the early reign of Queen Elizabeth II of the United Kingdom. The first season, comprising 10 one-hour episodes, was released in its entirety on November 4, 2016. Reception to the series was generally positive, with critics praising cast performances, direction, writing, cinematography, production values, and relatively accurate historical accounts of Queen Elizabeth's reign. A second season has been commissioned.









hii ada sapa2 layan series ni? baru keluar dekat netflix bulan ni. aku baru sampai episode 5. memang best!!



Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2016 04:45 PM | Show all posts
Tq lah bagitau pasal cerita ni.
Aku memang suka historical story..lagi lagi kalau babitkan british royal.
Baru nak layan episod 1.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 12:06 AM | Show all posts
biographical story ni true story ke?
apa konflik cite ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2016 12:39 AM | Show all posts
Clover_Hill replied at 13-11-2016 04:45 PM
Tq lah bagitau pasal cerita ni.
Aku memang suka historical story..lagi lagi kalau babitkan british  ...

yw hehe.. dah tgk sampai episode berapa? best tak?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2016 12:46 AM | Show all posts
net_level replied at 14-11-2016 12:06 AM
biographical story ni true story ke?
apa konflik cite ni?

ya pasal queen elizabeth II... mak prince charles, prince of wales.. nenek prince william n harry.

dia cerita pasal perjalanan hidup queen elizabeth sbg young queen. sekali sekala ada flashbacks. n tunjuk cara dia hadapi conflicts masa time tu. masalah negara, scandals etc.

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 06:43 AM From the mobile phone | Show all posts
mystica replied at 14-11-2016 12:39 AM
yw hehe.. dah tgk sampai episode berapa? best tak?

Baru takat hyde park corner.today nak layan windsor plak. Sbg peminat sejarah akan ku hadap cerita ni sampai habis walau ada lima sessions sekali pun   mcm cerita tudor,berasak ku bertukun ngadap tengok sampai sudah
.besttttt wohhh!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-11-2016 01:58 AM | Show all posts
Clover_Hill replied at 14-11-2016 06:43 AM
Baru takat hyde park corner.today nak layan windsor plak. Sbg peminat sejarah akan ku hadap cerita ...

best ke tudor? ok nanti nak tgk juga la.. dulu tak sempat nak tgk. suka period dramas n movies.

hari ni tak sempat nak sambung tgk the crown. kena tggu weekend la nampaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 06:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Clover_Hill at 15-11-2016 06:45 AM
mystica replied at 15-11-2016 01:58 AM
best ke tudor? ok nanti nak tgk juga la.. dulu tak sempat nak tgk.  suka period dramas ...


As for me,tudor sgt best,lagi lagi masa ann boleyn nak jatuhkan elizabeth the aragon ke namanya,first wife of henry.betapa gigih nya nak merampas laki org huhu..in fact i think tudor is much dramatic as compared to the crown..yg hnya berkisar internal complexity conflict.but overall both are best
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 12:16 PM | Show all posts
Clover_Hill replied at 15-11-2016 06:43 AM
As for me,tudor sgt best,lagi lagi masa ann boleyn nak jatuhkan elizabeth the aragon ke namanya, ...

based on true story la nih?
iols baru tgk opening, nampak mcm boring so tak proceed lah.
tapi kalau uols kata best kena tengok la nih.

Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
nellyberry replied at 15-11-2016 12:16 PM
based on true story la nih?
iols baru tgk opening, nampak mcm boring so tak proceed lah.
tapi ka ...

Biasanya cerita bibliografi ni based on true story,sementalah babitkan golongan prominent mcm royal family..

Cerita sebegini akan jadi best kalau kita ada desire nak tahu lebih pasal seseorang tokoh..tapi kalau minat kita lebih pada aksi,thrill,plot yang variety,cerita cenggini tak dan sepuluh minit dah mampu buat kita jadi saditive..lalok..

Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 08:39 PM | Show all posts
Clover_Hill replied at 15-11-2016 01:44 PM
Biasanya cerita bibliografi ni based on true story,sementalah babitkan golongan prominent mcm roya ...

i dah start marathon The Crown, skrg Ep.04
best!
selama ni tau yg indah2 je pasal Buckingham Palace.
rupanya banyak jugak issue.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
nellyberry replied at 15-11-2016 08:39 PM
i dah start marathon The Crown, skrg Ep.04
best!
selama ni tau yg indah2 je pasal Buckingham Pa ...

Hehe..best kan? I tinggal lagi dua episod..9&10..smlm gigih merempit dari episod 3 sampai 8..sedar sedar dah pukul 1 pagi..haiyooo.

Bila tgk cerita tu terasa kuat juga pressure yg queen lilibet alami.yelah sebab throne was inherited by coincident bilamana pak sedara dia abdicated dari tahta hanya kerana mengejar cinta seorang wanita!

Bila tgk keadaan buckingham palace,ada rasa sesuatu dlm hati.loneliness,emptiness.kalau u ada peluang pi sana dn masuk melawat that palace,u will get what i mean..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 10:35 PM | Show all posts
Clover_Hill replied at 15-11-2016 10:04 PM
Hehe..best kan? I tinggal lagi dua episod..9&10..smlm gigih merempit dari episod 3 sampai 8..sedar ...

Bila tgk cerita nih, rasa kesian jugaklah sebenarnya kat mereka sbb pegang tanggungjawab besar.
ye lah kita nampak benda yg luar je.
yg dalam tu mereka yg tanggung and tak bole senang2 nak share ngan org lain.
benda2 politik ni payah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2016 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
nellyberry replied at 15-11-2016 10:35 PM
Bila tgk cerita nih, rasa kesian jugaklah sebenarnya kat mereka sbb pegang tanggungjawab besar.
y ...

Betul,bayangkan nak berhobi pun kene dapat approval dari cabinet..alahai. Belum masuk part nak memilih pasangan hidup. Segala kena ada endorsement dan kebenaran. Serba serbi tersekat dan terkongkong...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2016 07:49 AM | Show all posts
Clover_Hill replied at 15-11-2016 10:39 PM
Betul,bayangkan nak berhobi pun kene dapat approval dari cabinet..alahai. Belum masuk part nak mem ...

i ingat semua org nak jadi King/Queen.
rupanya ada je yg walaupun lahir dlm keluarga diraja tapi xmo dok atas thrones.
maklumlah tgk dlm GOT tu semua nak berebut. hehe

banyak kena dikorbankan, sbb tulah diaorg kalau bole nak pasangan tu sesama diaorg yg ada darah diraja jugak sbb hanya golongan mereka je tahu kehidupan mcm mana.
kesian i tgk masa ep.05 tu yg King ckp "There's sight I hoped I'd never see"
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2016 06:10 AM | Show all posts
Clover_Hill replied at 15-11-2016 06:43 AM
As for me,tudor sgt best,lagi lagi masa ann boleyn nak jatuhkan elizabeth the aragon ke namanya, ...

ok dah tgk trailer the tudors. nampak mcm best. hensemnya jonathan rhys meyers tu. thanks sis.

bru habis the crown. tak nak komen apa2 lagi spoiler pula nanti hehe. tak sabar nk tgk season 2 pula.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2016 06:15 AM | Show all posts
nellyberry replied at 16-11-2016 07:49 AM
i ingat semua org nak jadi King/Queen.
rupanya ada je yg walaupun lahir dlm keluarga diraja tapi  ...

yup. agak respect dorang sebab tak gila kuasa. tgk tak cerita the king's speech? yang tu pasal king george.. bapa lilibet ni.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2016 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
ramainya ckp best..occayy,nnt nk tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2016 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang best. Made me read on Princess Margaret's love story. The real Captain Townsend so handsome. Dua hari je habis satu season.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2016 10:57 PM | Show all posts
holothurian replied at 17-11-2016 02:00 PM
ramainya ckp best..occayy,nnt nk tgk..

yess memang best. nanti kasi la review heee
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090367s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list