CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 15311|Reply: 114

Linda Onn Kembali BerSINAR di Sinar.FM

  [Copy link]
Post time 5-8-2016 09:54 AM | Show all posts |Read mode


Disini segalanya bermula.. Tahun 1998, ayah dan ibu teman Linda untuk audition radio Era yang masih baru. 11 tahun kemudian beralih ke Sinar fm, lepas tu keluar "rumah" kejap dan kini setelah 6 tahun, Linda kembali di tempat membesarnya nama Linda Onn. Rindu betul kafe ni..tempat kita lari2 dulu terkejar2 beli air time tengah on air hehe. Habis on air, terkejar utk tv show pulak. Oh memori! Esok, Sabtu 6 Ogos, Linda kembali ke udara di @sinarfm pukul 8 pagi - 12 tghari dan ulangan Ahad 8 - 12 mlm dalam Sinar 40 bersama @hefnysahad . #rindu #memories #onair #sinarfm #LOatWork #radio #radioAnnouncer


Kredit: IG @lindaonn7
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:05 AM | Show all posts
Yeayy
ok sangat dia ni, suara sedap lemak-lemak
yang penting dia pandai handle on air
tak terpekik terjerit2

ok dengar sinar, bye hot fm
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:15 AM | Show all posts
yay justice for abang lori!!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:15 AM | Show all posts
LO down masa dia kendalikan session yg ada rap2 konon tu..ke mashup ke ape. tak best time tu. lain2 dia antara yg best.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:17 AM | Show all posts
Welcome back  LO.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
toxicated replied at 5-8-2016 10:15 AM
LO down masa dia kendalikan session yg ada rap2 konon tu..ke mashup ke ape. tak best time tu. lain2  ...

Urban di era bersama linda
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:20 AM | Show all posts
Yeay!!!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-8-2016 10:22 AM | Show all posts


I'm back! Cuba teka radio apa? Dengar ok! Sabtu 8 pagi - 12tghari (ulangan Ahad 8 mlm - 12 mlm). #radioHost #radio #announcer #LOatWork #penyampaiRadio #positiveEnvironment #better #happy #onair


Kredit ig @lindaonn7; banyak lagi pics dan LO ada bagi hints sebelum ni rupanya.. welcome back LO.. ingatkan masuk Kool.FM
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-8-2016 10:22 AM | Show all posts
#positiveenvironment



suria dia tak sebut pun kan kat gambar yang cafe astro tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:24 AM | Show all posts
ok la ada linda onn...dah naik bernanah telinga aku dengar salleh yaakob jd dj...asyik nak menyampuk bila org bcakap...huhhhh....merapu xtentu pasal...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-8-2016 10:27 AM | Show all posts
pusak_lanji replied at 5-8-2016 10:24 AM
ok la ada linda onn...dah naik bernanah telinga aku dengar salleh yaakob jd dj...asyik nak menyampuk ...

aku pernah call suria time LO belanja lagu.. mintak lagu bahu ke bahu..gelak je dia..ahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Stkt ni dia handle carta sinar je kan? Ttp nak sheols handle slot ptg isnin-jumaat. Tp nnt nk letak Cik Piah ngn Abg Jem celah mana plak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:40 AM | Show all posts

suria bawah astro gak ke? bukan rasernya..
tu kan kafe kat astro
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:40 AM | Show all posts
Sudah lah ko LO
Dedulu masa kat Sinar tetiba gi Suria kenmain statement ko
Ckp genre Sinar & lagu2 Sinar tak sesuai dgn jiwa dia
Konon retro sangat lah, sheols acah muda time tu
Ha sekrg ko balik ke sana balik
Sinar je yg kesian kutip ko
Last2 jilat ludah sendiri balik
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:47 AM | Show all posts
Edited by kucen_miang at 5-8-2016 11:04 AM
pusak_lanji replied at 5-8-2016 10:24 AM
ok la ada linda onn...dah naik bernanah telinga aku dengar salleh yaakob jd dj...asyik nak menyampuk ...

suwitttttt   







Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:52 AM | Show all posts
yeahh best

tp klu bole nak tiap hari masa petang balik keja
bole release tension layan coleteh LO
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:53 AM | Show all posts
Edited by Lavender_Violet at 5-8-2016 10:55 AM

Ni aku paste extract dari kenyataan LO satu ketika dulu masa mula2 join Suria FM


"Bekerja di Suria FM merupakan suatu cabaran besar buat saya kerana selama ini saya sudah agak lama bekerja di stesen-stesen radio yang 'besar' seperti Era dan Sinar FM. Lagi pun, saya sudah agak lama dengan AMP (syarikat yang mengendalikan Era dan Sinar FM).

"Saya anggap ini sebagai 'angin perubahan' dalam kerjaya saya. Sudah sampailah pula masanya untuk saya sayangkan diri saya pula," katanya ketika ditemui Hits selepas majlis pengumuman senarai penyampai Suria FM di Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Jelas Linda, dia tidak menafikan berasa berat untuk meninggalkan rakan-rakannya di Sinar FM yang dianggapnya seperti keluarganya tetapi terpaksa demi kerjayanya.

Sambil tidak menafikan, Sinar FM kurang memberi kepuasan kepada dirinya menyebabkan dia mengambil keputusan nekad meninggalkan stesen radio itu selepas kontraknya tamat pada November tahun lalu.

"Saya anggap orang-orang di sana (Sinar FM) sebagai keluarga saya sendiri tetapi keputusan untuk diri saya juga harus dibuat. Saya ambil masa hampir sebulan sebelum mengambil keputusan untuk tidak menyambung kontrak di Sinar FM.

Rasa ketinggalan
"Saya sebenarnya pernah rasa 'down' (kecewa) masa mula-mula ditukarkan dari Era ke Sinar FM. Namun, selepas beberapa bulan saya mula rasa ketinggalan dengan muzik-muzik baru kerana Sinar FM lebih banyak menyiarkan lagu-lagu retro.

"Sebab itu, apabila kontrak saya dengan Sinar FM tamat dan Yusry Abu Samah (Ketua Pegawai Penyiaran Suria FM) menawarkan kerja sebagai penyampai baru di Suria FM saya anggap ia suatu peluang keemasan," ujarnya berterus terang.



Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/ ... 2.htm#ixzz4GQH3jjQC
© Utusan Melayu (M) Bhd
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:58 AM | Show all posts
Lavender_Violet replied at 5-8-2016 10:40 AM
Sudah lah ko LO
Dedulu masa kat Sinar tetiba gi Suria kenmain statement ko
Ckp genre Sinar & lagu2 ...

sekarang umur dia dah naik
memang sesuai lah dia dengan sinar

seronok i dengar suara dia kat radio tadi tau

abang2 lori mesti lagi seronok
hahahhahahaahhahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:05 AM | Show all posts
Lavender_Violet replied at 5-8-2016 10:53 AM
Ni aku paste extract dari kenyataan LO satu ketika dulu masa mula2 join Suria FM

Rasa ketinggalan
"Saya sebenarnya pernah rasa 'down' (kecewa) masa mula-mula ditukarkan dari Era ke Sinar FM. Namun, selepas beberapa bulan saya mula rasa ketinggalan dengan muzik-muzik baru kerana Sinar FM lebih banyak menyiarkan lagu-lagu retro.




sekarang dah sesuai la ngan retro suka dia dari fara yg bingit tu

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Lavender_Violet replied at 5-8-2016 10:40 AM
Sudah lah ko LO
Dedulu masa kat Sinar tetiba gi Suria kenmain statement ko
Ckp genre Sinar & lagu2 ...

Skrg Sinar dah rebrand. Bkn lagi muzik retro terbaik tp menyinari hidupmu dan mula main lagu2 mainstream campur2 dgn lagu lama. Tp mmg aiol pn xstuju Linda keluar dari Sinar dulu sbb masa tu Sinar sgt strong line up, dr trio sinar pagi smp ke Cetusan hati dan dedikasi, dengan iklan yang xbyk cuma pesanan komuniti yg lite2 jer, mmg sepanjang hari dan malam radio kt rumah psg sinar je time tu. Xpelah yg lepas tu nk wat mcm mana kn?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 12:06 AM GMT+8 , Processed in 0.138971 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list