CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Dengan Doa Dia Hilang Rasa Sakit Saya,"-Elyana Terima Kunjungan Ebit Lew

14-10-2021 01:41 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 6593| Komen: 117|Original author: Oleh: Saiful

Description: Elyana gembira menerima kunjuangn Ebit Lew ke rumahnya.
Elyana gembira menerima kunjuangn Ebit Lew ke rumahnya.

Kata penyanyi yang menghidap kanser limfoma tahap empat sejak 10 tahun lalu itu terharu apabila pendakwah itu sendiri meluahkan hasrat untuk menziarahinya.


Kredit foto: IG


"Petang semalam saya dapat panggilan daripada pihak ustaz Ebit yang mengatakan dia nak sangat datang menziarahi saya. Ustaz sendiri sebut nama Elyana.

"Bila dapat tahu, memang sangat berbesar hati. Saya pula baharu saja selesai buat kimoterapi beberapa hari lalu. Badan masih tak kuat lagi.

"Tapi bila dengar ustaz nak datang, tiba-tiba rasa satu semangat baharu masuk. Ustaz datang lepas waktu Maghrib siap bawa banyak buah tangan.

"Dengan doa dia, hilang rasa sakit saya. Bila sakit, jiwa gembira... Insya-Allah mental dan fizikal jadi kuat," katanya kepada mStar Online.



Elyana juga ada memuat naik gambarnya bersama Ebit Lew.

"Sebenarnya saya berterima kasih sangat dengan ustaz datang memberi doa, buah tangan dan tak disangka juga pihaknya turut memberi sedikit sumbangan."

Elyana kini dalam proses untuk pulih daripada kesan rawatan kimoterapi.



"Buat masa sekarang, saya tengah 'enjoy' rasa kesan kimoterapi... macam biasa la, badan rasa panas, pening dan rasa mual.

"Tapi Alhamdulillah saya okay. Mungkin salah satu sebab doa daripada orang sekeliling sama ada yang kenal mahupun tidak. Tidak putus orang berdoa.




"Minggu hadapan saya akan sambung rawatan kimoterapi dan saya harap dapat pulih cepat daripada kesan sekarang sebelum mula rawatan."-CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 14-10-2021 01:54 PM
euwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
Quote slyfynx 14-10-2021 01:58 PM
Sesungguhnye aku menahan diri dr memberi komen yang x baik
Quote Cik_jantung 14-10-2021 02:00 PM
slyfynx replied at 14-10-2021 01:58 PM
Sesungguhnye aku menahan diri dr memberi komen yang x baik

Takyah la tahannnn.. aku pun nk komen jugakk nih.. mengepit retiss ajer skrg Yaa... Thick skin
Quote trexxxxxi 14-10-2021 02:16 PM
Edited by trexxxxxi at 14-10-2021 04:20 PM

To El, ai bersimpati

(Done bertenang)
Quote RatuDunia94 14-10-2021 02:18 PM
Lainnya muka Elyana.. statement pon.. melebihi Tuhan lak Ebitlew ni..
Quote azwanaliori 14-10-2021 02:26 PM
Dah kenapa format komen cari ni mcm bodoh je
Quote wak_pijah 14-10-2021 02:31 PM
slyfynx replied at 14-10-2021 01:58 PM
Sesungguhnye aku menahan diri dr memberi komen yang x baik

Same here, walau ku sangat simpati dgn elyana.
Quote awex^returns 14-10-2021 02:38 PM
aku suka ko Elyana
aku simpati musibah sakit yang menimpa ko
tapi statement ko macam hebat sangat si lesung ni
macam kalau dia tak doa, sakit ko teruk ke
mak ko ada, bapak ko ada, laki ko pon ada
doa derang lebih afdhol dari doa si lesung ni
geli ketiak aku baca
Quote kucingitam 14-10-2021 02:51 PM
huish...dia tu bukan tuhan dik...berapa ramai rakyat msia yang doakan kau..adekah ko nak cakap doa  mak ayah kau tak didengari tuhan, tapi ebit doa je terus dibalas? aduh...
Quote JohnyEnglish 14-10-2021 02:52 PM

Disrectpectful
Kredit -1000
Quote rbmy 14-10-2021 03:00 PM

ermmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Quote wak_pijah 14-10-2021 03:05 PM
azwanaliori replied at 14-10-2021 02:26 PM
Dah kenapa format komen cari ni mcm bodoh je

Ha ah mobile version, very limited view gitu. List of threads pun takde. Komen takleh nampak siapa. Tah pape dah 2 kali kot haritu sekali. Solar flare ke hape tiberhh

Kalau desktop ok je boleh view.
Quote lil_honey 14-10-2021 03:08 PM
doa orang lain buat ko makin sakit ke macam mana? tanya je
Quote trexxxxxi 14-10-2021 03:12 PM
wak_pijah replied at 14-10-2021 04:05 PM
Ha ah mobile version, very limited view gitu. List of threads pun takde. Komen takleh nampak siapa ...

Mobile version problem sekarang
Sila layari menggunakan desktop version
Quote Rockafella 14-10-2021 03:14 PM
Edited by Rockafella at 14-10-2021 03:38 PM

Bawa bertenang sis...
Quote Dorotheas 14-10-2021 03:20 PM
Edited by Dorotheas at 14-10-2021 03:36 PM

Kesian elyana..
Quote mamajawie 14-10-2021 03:22 PM
tiber lak aku meluat ngan statement si elyana ni..ko jangan nak agongkan sangat si lesong batu ni..dia tu aku x paham acaner bleh jadi ostad padahal sepatah haram ayat arab tak penah dia ulas
Quote Rockafella 14-10-2021 03:23 PM
Edited by Rockafella at 14-10-2021 03:36 PM

Tahanlah diri anda dari memuat naik komen yang tak sepatutnya.
Quote KamikuP 14-10-2021 03:30 PM
Ketahuilah dewasayu bahawa dmagae has been done .. euwwww euwww and euwwwww

Lihat semua komen(117)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 05:41 AM GMT+8 , Processed in 0.073196 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top