CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

DG Hisham Kata Gambarnya Diedit Untuk Iklan

11-10-2021 12:04 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 4244| Komen: 11|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham memaklumkan menerusi ciapannya di Twitter bahawa ada individu yang menyalahgunakan gambarnya.
Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham memaklumkan menerusi ciapannya di Twitter bahawa ada individu yang menyalahgunakan gambarnya.

Gambar asal adalah Hisham memegang buku berkenaan penyakit diabetes tetapi telah diubah menjadi produk pengiklanan oleh pihak tidak bertanggungjawab.



Foto :Twitter

Pengguna Twitter turut berkongsi pengalaman mereka mengenai hal yang sama.

"Ramai kena esp Facebook promo/adverts, even my Prof DS friend. They simply photoshopped the photo of a famous person holding , as if endorsing their products. Pls make a police report or better still Sue them."



Selain itu, ada juga yang menjelaskan bahawa teknologi memang pelbagai, lalu meletakkan beberapa keping KP yang sudah disunting.




Setakat artikel ini ditulis, tiada tindakan yang diambil, atau DG redha? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote merrissa 11-10-2021 12:50 PM


kalo dtgkan mudarat ambillah tindakan
Quote Suchi 11-10-2021 12:58 PM
Teringat group Edit apa hari ini? kat fb. merapu2 je org editkan gambo org. Lain yg di minta lain yg dapat
Quote Normabaru 11-10-2021 01:00 PM
hahaha ni klaka..dia ni muka ade sikit mcm hitler.lol
Quote Cik_jantung 11-10-2021 01:05 PM
Edited by Cik_jantung at 14-1-2022 12:35 PM

..........
Quote djzara81 11-10-2021 01:38 PM
Kalo gambar kita dicuri & edit without consent mmglah patut buat polis report. Cer org curi gambo ko pastu tibe gambo ko promote sex toy or ubat kuat, sure marah khenn.
Quote shernazz 11-10-2021 03:05 PM
Suchi replied at 11-10-2021 12:58 PM
Teringat group Edit apa hari ini? kat fb. merapu2 je org editkan gambo org. Lain yg di minta lain yg ...

Iols suka kedaigambar69 buat
Dia forumner cari..
Dah 10 tahun kot iols follow dia kat fb..
Lawak gila..
Quote Suchi 11-10-2021 03:27 PM
shernazz replied at 11-10-2021 03:05 PM
Iols suka kedaigambar69 buat
Dia forumner cari..
Dah 10 tahun kot iols follow dia kat fb..

Haah tp dia skrg ni mcm kurang dh kot buat edit gambar tu.
Asalnya kat porem kan dia buat.
Quote shernazz 11-10-2021 04:33 PM
Suchi replied at 11-10-2021 03:27 PM
Haah tp dia skrg ni mcm kurang dh kot buat edit gambar tu.
Asalnya kat porem kan dia buat.

Haah..
Darinforum juga dia buat tu..
Bz kots..
Quote nakkomenjugak 11-10-2021 08:52 PM
Sekali promote ubat kuat ubat kasi nalla
Tak memasal dg yang kena
Quote OyaTonggek 11-10-2021 09:27 PM
suka ambil kesempatan dalam kesempitan golongan ni
Quote kotakominami 11-10-2021 11:42 PM
Yang nie i percaya edit{:smile

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 08:24 PM GMT+8 , Processed in 0.177963 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top