CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Dah Boleh Rentas Negeri, Balik Kampung Dan Melancong. Tapi Jangan Lupa SOP! - PM

10-10-2021 03:14 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 6724| Komen: 148

Description: Saat yang ditunggu-tunggu rakyat Malaysia akhirnya sudah tiba.Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob pada Ahad petang mengumumkan bahawa perjalanan rentas negeri akan dibenarkan bermula Isnin ...
Saat yang ditunggu-tunggu rakyat Malaysia akhirnya sudah tiba.

Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob pada Ahad petang mengumumkan bahawa perjalanan rentas negeri akan dibenarkan bermula Isnin.

Foto: The Star

"Alhamdulillah, menurut Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), kadar vaksinasi lengkap populasi dewasa telah mencapai 90 peratus.

"Oleh itu seperti yang dijanjikan tentang rentas negeri berdasarkan vaksinasi dua dos, maka dengan ini saya mengumumkan bahawa rentas negeri dibenarkan oleh pihak kerajaan.

"Kebenaran dan kebebasan ini akan bermula pada esok (Isnin). Maka, esok bebaslah. Ini yang ditunggu-tunggu masyarakat," ujarnya.

Dalam pada itu, Ismail Sabri turut mengingatkan orang ramai agar terus mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) walau dimana jua mereka berada. -CARI

SumberL mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote batmana 10-10-2021 03:16 PM
esok dh mcm squid game , pandai2 jaga diri smua..
Quote naina 10-10-2021 03:19 PM
Makanya SJR dah takda lah ya..
Quote delsmomm 10-10-2021 03:19 PM
selamat hari raya semua yg xsempat balik raya dengan mak ayah itu hari..

utk seswaikan dgn gmbr hiasan..
Quote edayildiz 10-10-2021 03:23 PM
kalau lah pengumuman ni bulan lps blh la i balik
Quote allshares 10-10-2021 03:24 PM
Tahniah. Kemana kita?
Quote renko 10-10-2021 03:26 PM
Org2 kayangan lain da lama bebas sana sini..lembab punya keputusan
Quote white_musk 10-10-2021 03:27 PM
Raya hindu lah semua orang
Quote MissyMolly 10-10-2021 03:31 PM
Siyes la.. yahuuuuuu
Quote MissyMolly 10-10-2021 03:32 PM
allshares replied at 10-10-2021 03:24 PM
Tahniah. Kemana kita?

Ke londang? Ke jelobak ke jolobu.. ke mana2 la kiter ikut ajer.. sbb gembira nih koh2
Quote helle 10-10-2021 03:34 PM
Jem la umah akk minggu depan...kene bukak freezer la nampaknya...
Quote helle 10-10-2021 03:36 PM
MissyMolly replied at 10-10-2021 03:32 PM
Ke londang? Ke jelobak ke jolobu.. ke mana2 la kiter ikut ajer.. sbb gembira nih koh2

Jalan somban pilah jem dah rasanya petang ni
Quote prettyuglybabe 10-10-2021 03:37 PM
yang acah kaya tak sabar nak pi overseas pun dah boleh pi..
la ni pandai-pandai la korang jaga diri sendiri..
kalau sayang diri, ikut sop or tangguh dulu nak berjalan..
kalau rasa travel cikcur lagi penting, tak boleh nak kata apa la..
yang sakit yang mati, korang and family korang juga..
yang penting kalau ada duit ada masa nak travel, jangan memekak nak kena bayar swab test or kuarantin..
Quote kelapaparut 10-10-2021 03:41 PM
white_musk replied at 10-10-2021 03:27 PM
Raya hindu lah semua orang

iols mmg syak umno dr dulu pro hindu, dgn kes adib tutup, kuil da berani ceroboh tanah masjid, dan deepavali br nak bukak sekatan rentas negeri, nmpk sgt..
Quote Suchi 10-10-2021 03:41 PM
Ahh iols berangan nak jadi org ke 90% tu sapa plak potong line haku huhuhu

Emm tanak balik lg nk tunggu biar dh cukup 2 dos n cukup tempoh mateng.
Barulah syok nk jjcm pun, harap mil iols tak bising suh balik minggu nih.
Quote MissyMolly 10-10-2021 03:41 PM
helle replied at 10-10-2021 03:36 PM
Jalan somban pilah jem dah rasanya petang ni

Aik bole lepas dah ke chuols?
Quote mbhcsf 10-10-2021 03:43 PM
TAHNIAH MALAYSIANS...


kitajagasemua

selamat  rentas and menziarahi ibu bapa...

tapi inshaa ALLAH ....most adults dah vaccinated and keluarga kat hometown pun  dah  i think semua , termasuk anak anak buah yg remaja pun kan...

sebagai ikhtiar yang berterusan...


patuhilah SOP.

pakai facemask juga better KN95

yg singgah ke R&R belilah  dettol air freshner supaya kalau  terpaksa pi toilet u all sembur dulu  kat pemegang door knob  tu...sembur je udara ...


wow highway kembali meriah ...
Quote uori 10-10-2021 03:45 PM
harap2 sedara mara mak aku udah2 menempek umah mak aku duaploh empat jam. orang tua tu dah lah ada kanser dan sakit tiga serangkai. hanat2 ni memang tak makan saman, jenis berkampung umah mak aku macam takde hari, dari subuh sampai ke malam, ramai pulak tu, haram sorang aku tak kenai sangat. tak masuk lagi jadikan umah mak aku port sementara nak ke langkawi sebab dekat jeti. aku letih nak layan. hanat
Quote manehnya 10-10-2021 03:45 PM
Hari ni last la dpt keluar jalan dgn aman, x da org luar, pasni lg jammed lah penang!!

Hampa x payaj mai la png ni bkn ada apa pun, nasik pun x sedap, p la lepak lgkawi nuuuu
Quote pagaruyung 10-10-2021 03:58 PM
Balik laa duluuu…stay safe semuaa..

Lihat semua komen(148)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 04:12 AM GMT+8 , Processed in 0.066585 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top