CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pesan KJ - "Ulang, Hafal Dan Hadam"

8-10-2021 04:54 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3460| Komen: 19

Description: Ulang, hafal dan hadam prosedur operasi standard (SOP) menjelang pembukaan sempadan negeri tidak lama lagi.
Ulang, hafal dan hadam prosedur operasi standard (SOP) menjelang pembukaan sempadan negeri tidak lama lagi.

Pesanan itu dibuat Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin berikutan hanya tinggal 0.9 peratus sahaja untuk mencecah sasaran 90 peratus populasi dewasa lengkap divaksin bagi membolehkan rentas negeri dibenarkan.




Beliau turut mengingatkan masyarakat supaya meningkatkan penilaian kendiri dengan melaksanakan Ujian, Lapor, Maklum, Kuarantin dan Dapatkan Rawatan (TRIIS) sebelum pulang ke kampung atau pergi melancong.

Sementara itu beberapa pengikutnya berkata, kit ujian kendiri masih lagi mahal dan bagi keluarga yang mempunyai anggota ramai akan menyebabkan kos yang tinggi.



Kredit foto: The Star

Sebelum ini, Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memaklumkan aktiviti merentas negeri akan dibenarkan sebaik tahap vaksinasi populasi dewasa negara mencapai 90 peratus.

Sementara itu, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Datuk Seri Alexander Nanta Linggi berkata, harga siling borong dan runcit baharu bagi kit ujian pantas antigen Covid-19 akan diumumkan bulan depan.


Sumber: Suara Merdeka


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kakikuDibibirmu 8-10-2021 04:56 PM
You ulang saya saman!
Quote uori 8-10-2021 04:59 PM
aku tak yakin dengan rakyat malaysia nih.
dorang dilahirkan untuk langgar peraturan, bukan patuh.

langgar pastu merempan

Quote ninja9 8-10-2021 05:03 PM
merentas negeri di ulang-ulang ni adalah godaan pentadbiran kerajaan kpd golongan yang tak nak vaksin..  tetapi kita semua kena ingat angka 90 peratus itu cuma angka, ianya boleh berubah dengan cara backing yang berlainan pulak. jangan mengharap sangat k..
Quote white_musk 8-10-2021 05:04 PM
Itulah kelemahan rakyat malaysia..

Buka sempadan negeri automatik boleh berkenduri katanya
Quote delia3003 8-10-2021 05:34 PM
kat kampung2 tu rasa nak ke peniaga2 kedai makan check MySj, lagikan kat Klang Valley pun byk kedai yg tak check status pengunjung.
Quote honeybee1802 8-10-2021 05:43 PM
Mcm kaedah nak study peksa ja...haha..
Quote jfq 8-10-2021 05:44 PM
Rebus manual SOP pastu minum air rebusan tu. Lekat sikit kat kepala otak
Quote Suchi 8-10-2021 06:00 PM
Ntahlaa rasanya better takyah kecoh2 sgt iols suka elemen kezutan yg tetiba berbanding hari2 duk ratip tau2 tak jadi kawen
Kan dah malu.. diam2 sudahlaa
Bila sudah sampai masa buatlaa pengumuman serentak.
Tapi jangan ada plot twist yg menyakitkan hati plak.

Nengok memasing dh pakat borong saliva test tu, yg dah siap kemas bag bagai.
Ummah hindu pasti tersenyum lebar kerna tahun ni raya tidak diperantauan lagi
Quote violetungu 8-10-2021 07:08 PM
Aku tertunggu2 jgk bila nak boleh rentas ni..naik meluat plak hari2 repeat benda yg sama..

Kalau buka pun aku xbalik lg kot kg,memikirkan perangai mak pak sedara mesti lepas umum macam ayam lepas reban..
Quote kakikuDibibirmu 8-10-2021 07:17 PM
And I keep hitting repeat burung pipit

[youtube]EgT_us6AsDg[/youtube]
Quote LadyCarefree 8-10-2021 10:43 PM
Kat IG berlambak gang2 retis berjimba tanpa sop. Yg dok shooting pon sama. Social distancing? Apa tu? Gitu.
Quote Meiizu 9-10-2021 12:09 AM
Bagi jelah kitorang rentas.
Selama ni pkp abcdefgh sampai ajm pun kes naik jugak.vvip kesana kesini
Yg nak bkurung tu duklah diam2
fadeup lah double standard.
Ehh ter ot plak
Quote nakkomenjugak 9-10-2021 12:12 AM
Edited by nakkomenjugak at 9-10-2021 12:13 AM

Well rules are made and meant to be broken

Pepatah terkenal ummah malaya

Quote edayildiz 9-10-2021 12:26 AM
euuw x aci lah sbb org yg sambut deepavali taun ni blh beraya ngn family..krismas pun blh
.bila sampai turn raya melayu kes mencanak naik balikk.kalau thn dpn salam perantauan lg..mksdnya raya kali ketiga lah diperantauan
Quote Manjalalu 9-10-2021 12:34 AM
Mesti ngeri yg fasa2 ttntu jea blh rentas nii
Quote delia3003 9-10-2021 12:35 AM
edayildiz replied at 9-10-2021 12:26 AM
euuw x aci lah sbb org yg sambut deepavali taun ni blh beraya ngn family..krismas pun blh
.bila sam ...

Kan, sejak pandemik ni macam tu ler pattern. Asal raya je kena kurung, dah 2 tahun. Next year kena kurung lagi mau ada yg mengamuk
Quote edayildiz 9-10-2021 12:39 AM
delia3003 replied at 9-10-2021 12:35 AM
Kan, sejak pandemik ni macam tu ler pattern. Asal raya je kena kurung, dah 2 tahun. Next year kena ...

rasanya mmg kita akan raya kt perantauan lg la next year
Quote white_musk 9-10-2021 04:50 PM
Rezeki diorang lah dapat raya bersama keluarga.... Sepatutnya adik2 bersyukurlah dapar juga beraya di rumah daripada beraya "di sana"
Quote supernaturalee 9-10-2021 06:56 PM
ninja9 replied at 8-10-2021 05:03 PM
merentas negeri di ulang-ulang ni adalah godaan pentadbiran kerajaan kpd golongan yang tak nak vaksi ...

ianya boleh berubah dengan cara backing yang berlainan pulak. jangan mengharap sangat k.. "


Agree
Tp nk tau jgk ape plot twist tu
Mmmmm

So far perasan x
X smpi 1% dh pun tp blh plk jd berhari2 nk reach 90% tu

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 10:19 AM GMT+8 , Processed in 0.081387 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top