CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Alahai, Jenuh Polis Nak Pujuk Pemuda Merajuk Motor Tiada Road Tax Dirampas

8-10-2021 02:23 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3103| Komen: 13

Description: Tular video di TikTok menunjukkan seorang pemuda ditahan pihak berkuasa gara-gara motosikal yang dibawa tidak mempunyai cukai jalan.
Tular video di TikTok menunjukkan seorang pemuda ditahan pihak berkuasa gara-gara motosikal yang dibawa tidak mempunyai cukai jalan. 

Justeru, polis memberi pilihan untuk mengambil dahulu dokumen tersebut bagi mendapatkan semula kenderaannya itu.


Kredit foto: TikTok

Bagaimanapun, pemuda tersebut kelihatan cukup berat untuk meninggalkan motosikalnya.

Bukan saja 'merajuk', dia juga menangis kerana tidak sanggup melakukannya. 

Rupa-rupanya, motosikal itu merupakan harta yang cukup disayanginya. Malah, dia sanggup untuk tidur di balai polis jika perlu untuk bersama-sama motor kesayangannya itu.






Macam tu sekali punya setia, kalau dengan awek macam mana agaknya. 


Sumber: Kisah Dunia

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 8-10-2021 02:39 PM
Awek? Moto tu la awek dia dunia akhirat dol.
Quote hareeeesah 8-10-2021 02:41 PM
Terhibur aku hahahahaha.. gaya gangster tp suara kemik
Quote jazaa100 8-10-2021 02:42 PM
Mgkin motor tu dibeli arwah mak dia....

Quote eyansss 8-10-2021 02:49 PM
nak tau apa kesudahan...  polis mengalah atau dia mengalah...  hahaha...
Quote Fortiori02 8-10-2021 02:53 PM
Ngan rambut karat, muka cam gengster, rupanya dlm hati ada taman, syg betul ko ye kat motor dik...
Quote Adrif 8-10-2021 04:02 PM
Fortiori02 replied at 8-10-2021 02:53 PM
Ngan rambut karat, muka cam gengster, rupanya dlm hati ada taman, syg betul ko ye kat motor dik...

sejenis nak acah gengster, nak nampak manly, nak lepak dengan member2 la ni kut

kawan abang aku ada sorang macam ni dulu, gigih la nak nampak dia punya jantan tu, main motor bagai.
tapi tu la, orang nya baik, cakap pun lembut, tak tinggi suara. senyum pun manis la orang kata.

sekarang jadi polis, kawen beranak pinak
last time jumpa pun still camtu, senyum jaa, cakap pun very the polite.
bila ingat zaman sekolah dia, rasa cam sia-sia je dia punya try hard tu.
sebab personaliti dia, dia takut orang ingat dia tu ummah lemari, tapi jantan tulen ya
Quote Fortiori02 8-10-2021 05:16 PM
Adrif replied at 8-10-2021 04:02 PM
sejenis nak acah gengster, nak nampak manly, nak lepak dengan member2 la ni kut

kawan aba ...


Wah tertarik aku ngn jejants lemah lembut, tp tulen ni ya, lelagi yg muka pun helok, sejuk hati & mara memandang

Tp bese laki2 gini dah kawen and besenye bini2 depa queen kontrol mcm kes ex boss aku
Quote norawestallen 8-10-2021 07:05 PM
Moto tu nyawa dia dah
Quote Manjalalu 9-10-2021 12:19 AM
Dlm hati ada taman baiii
Quote nakkomenjugak 9-10-2021 12:36 AM
Jenis bawak motor masuk rumah
As long motor tu depan mata dia
Quote gideoncross 10-10-2021 12:10 PM
Llaki camni xkn ada awek haha.
Quote susukambingbest 10-10-2021 12:22 PM
Adrif replied at 8-10-2021 04:02 PM
sejenis nak acah gengster, nak nampak manly, nak lepak dengan member2 la ni kut

kawan aba ...

Sllunya didikan fmily dia mcm tu. Msti jnis mak ayah ckp lemah lmbut dgn ank2
Quote gummiebear 10-10-2021 01:27 PM
Haha comeyy kemain gengster tapi dalam hati ada taman. Minat doraemon pulak tu haha iols terhibur

so akhirnya cemana? Bapak polisi bawak heols balik ke pegi balai tido ngan motor

Lihat semua komen(13)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 02:27 PM GMT+8 , Processed in 0.098143 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top