CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Patutlah Murah, Suami Isteri Terkejut Beli Rumah 'The Exorcist' Rupanya

8-10-2021 01:53 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4104| Komen: 33

Description: Sepasang suami isteri terkejut selepas mendapati rumah baharu yang dibeli mereka pada harga murah sebenarnya merupakan kediaman yang menjadi inspirasi pembikinan filem seram, The Exorcist.
Sepasang suami isteri terkejut selepas mendapati rumah baharu yang dibeli mereka pada harga murah sebenarnya merupakan kediaman yang menjadi inspirasi pembikinan filem seram, The Exorcist.


Kredit foto: The Sun

Ia membabitkan adegan seorang paderi Kristian melakukan exorcism (upacara menghalau roh jahat) terhadap seorang remaja lelaki.

Beberapa kejadian seram itu memberi inspirasi penghasilan filem The Exorcist pada 1973 serta novelnya yang paling laris pada 1971.



Lapor Daily Star, Danielle Witt dan Ben Rockey-Harris pada mulanya menemukan rumah tiga bilik itu pada tahun lalu.

Mereka mendakwa rumah tersebut hanya berharga sebanyak AS$377,000 (RM1.5 juta), jauh lebih rendah berbanding nilai pasaran AS$500,000 (RM2.09 juta).



MailOnline melaporkan, pasangan itu menyangka mendapat tawaran harga yang murah lalu teruja membeli rumah tersebut pada Ogos lalu tanpa usul periksa.

“Namun, pasangan itu kemudian mendapat tahu mengenai sejarah rumah yang mengerikan dalam talian,” jelas laporan itu.



Sementara itu, pasangan berkenaan memberitahu mereka tidak berasa takut dengan sejarah rumah terbabit.

Namun, pemilik itu memandang serius mengenai peristiwa pelik yang berlaku di rumah tersebut.


Sumber: Utusan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 8-10-2021 02:07 PM
Edited by dua_chzy at 8-10-2021 02:35 PM

Apa punya laporan berita tergantung habis pemalas nak mampus punya cara penulisan. Terpaksaaa jugak kan nak kena korek, kena gali berita dalam bahasa omputeh jika mahukan laporan terperinci? Tau la gaji wartawan ciput tapi jangan la tulis berita umpama budak darjah 5 baru nak belajar membuat karangan berbentuk deskripsi pelaporan sesuatu peristiwa dek!
Quote trexxxxxi 8-10-2021 02:21 PM
Ai takmau komen banyak sebab kak chazey sudah ulas
Cari rezeki biaq ala kab ba ro ka tonnnn
Quote Skuau 8-10-2021 02:29 PM
aku bersangka baik dgn penulis/wartawan ni....belum abis dia tulis...dh kena langgar pemandu mabuk....
Quote tikusmontok 8-10-2021 03:13 PM
Org yg sama selalu tepek citer indon.
Quote namr 8-10-2021 03:22 PM
Comel la rumahnya
Quote kucingitam 8-10-2021 03:40 PM
tapi cantik rumahnya...
Quote slyfynx 8-10-2021 03:46 PM
Eh, wartawan cari ni x bayar nk langgan utusan kot, that's why berita separuh je.
Eh, tugas ko bukan copy paste je, cari la dr sumber lain.
Kalau tkt copy dari laman lain, baik ko jadi Raline je
Quote meow_tompok 8-10-2021 03:47 PM
Edited by meow_tompok at 8-10-2021 03:49 PM

sapa2 yg nak beli rumah / tanah kat malaysia ni pun tgk2 kawasan tu bakal tenggelam tak tahun 2030.
Ada owner  yg dah nak jual rumah bila tau area rumah dia bakal terkesan
https://odisi.my/2019/11/7460/  



Quote Adrif 8-10-2021 04:12 PM
meow_tompok replied at 8-10-2021 03:47 PM
sapa2 yg nak beli rumah / tanah kat malaysia ni pun tgk2 kawasan tu bakal tenggelam tak tahun 2030.  ...

oh my.

patut la antara benda kita dituntut belajar, antaranya berenang.

I patut siap sedia bisnes kapal atau rumah terapung ni.

tongkang ke..
Quote Acikgomen 8-10-2021 04:19 PM
trexxxxxi replied at 8-10-2021 02:21 PM
Ai takmau komen banyak sebab kak chazey sudah ulas
Cari rezeki biaq ala kab ba ro ka tonnnn

Kakton mana pulak ni
Quote violetungu 8-10-2021 04:43 PM
Pernah husband aku di offer rumah sekali dgn dusun durian bagai..teruja laki aku cerita murah sangat.aku cakap better xpayah..mesti ada sebab tu murah sgt..tah2 di bagi nya sekali penunggu dusun tu.. je la
Quote olezzeli17 8-10-2021 04:45 PM
Acikgomen replied at 8-10-2021 04:19 PM
Kakton mana pulak ni

Keberkatan.. hehehe.. 2-3 Kali jugak try baca ejaan tu tadi..
Quote supernaturalee 8-10-2021 04:51 PM
trexxxxxi replied at 8-10-2021 02:21 PM
Ai takmau komen banyak sebab kak chazey sudah ulas
Cari rezeki biaq ala kab ba ro ka tonnnn

mak adeef bf opie sangat uols


Quote ninja9 8-10-2021 04:58 PM
murah pun harga juta2.. memang kat sana harga rumah semua atas satu juta kah.  murah2 ni barangkali keluar dari fikiran orang2 kaya.. termasuklah wartawan ni
Quote Nenasketum 8-10-2021 05:00 PM
Artikel ke-2 dari Utusan Malaysia yang pelik. Pertama aritu artikel lelaki Sinjaporean yang kena penjara 29 tahun. Ni anak kroni bangsat Umno mana lah punya kije
Quote kakikuDibibirmu 8-10-2021 05:04 PM
Kenalah ada kap ba ro kap alip ta nun kabarokatan
Quote TeropongThaico 8-10-2021 05:34 PM
Cantik rumahnya... Suka dgn rumah yg luas gini
Quote mejaputih 8-10-2021 05:43 PM
ninja9 replied at 8-10-2021 04:58 PM
murah pun harga juta2.. memang kat sana harga rumah semua atas satu juta kah.  murah2 ni barangkali  ...

itu la...mahal jugak tu harga mcm tu...
Quote tumpanglalu74 8-10-2021 06:19 PM
Ni baru the exorcist..

[youtube]VIv7x1SmsCs[/youtube]
https://youtu.be/VIv7x1SmsCs

[attach]595318[/attach]

This is not Taylor Swift BTW..  But who is she?

Search: Anton LaVey (bapak dia)

Lihat semua komen(33)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 04:38 AM GMT+8 , Processed in 0.072808 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top