CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Pasangan Umur 50 Tahun Ke Atas Nikmati Hubungan Seks Yang Lebih Memuaskan

8-10-2021 10:28 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4205| Komen: 81

Description: New York- Satu kajian mendapati bahawa pasangan yang semakin meningkat usia menikmati hubungan seks yang lebih memuaskan, lapor laman berita Suara.com hari ini.
New York- Satu kajian mendapati bahawa pasangan yang semakin meningkat usia menikmati hubungan seks yang lebih memuaskan, lapor laman berita Suara.com hari ini.

Kaji selidik tersebut dilakukan oleh firma kajian pemasaran, OnePoll bagi pihak syarikat gaya hidup, LELO. Ia melibatkan 2,000 responden di Amerika Syarikat yang berusia 50 tahun dan ke atas.

Hasil kaji selidik itu menunjukkan bahawa 45 peratus golongan tersebut mengakui mempunyai  hubungan seks terbaik dalam hidup mereka seiring dengan pertambahan usia.


Foto: Shutterstock

Sejumlah 35 peratus responden pula memberitahu bahawa hubungan mereka dengan pasangan masing-masing lebih intim berbanding sebelumnya, manakala dorongan seksual adalah lebih tinggi berbanding ketika mereka muda.

Satu dalam lapan responden itu turut melakukan aktiviti seksual sekurang-kurangnya lima kali seminggu.

Separuh daripada responden yang tinggal berdua dengan pasangan selepas anak-anak memiliki kehidupan sendiri pula mengakui aktiviti seksual mereka meningkat secara signifikan.

Sementara itu, lebih satu per tiga daripada responden mengakui ingin menjadi lebih intim namun, mempunyai kekangan dari segi waktu.

Hal ini kerana 42 peratus menyatakan bahawa mereka sering bekerja  dan 39 peratus tinggal bersama orang lain atau sering bersama keluarga.

“Meskipun kita jarang melihat warga emas mempamerkan sikap romantik secara terbuka, ini tidak bermaksud mereka tidak menikmatinya,” kata Ketua Pegawai Pemasaran LELO, Luka Matutinovic.

Dalam pada itu, beberapa responden mengakui bahawa aktiviti bersiar-siar pada waktu malam bersama pasangan dapat meningkatkan kemesraan, selain perlunya untuk saling mengingatkan bahawa mereka masih saling mencintai. – CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kelip2_07 8-10-2021 03:59 PM
klu kt mesia umur mcm nie tido asing2
Quote nakkomenjugak 9-10-2021 12:54 AM
Hehehe ummah luar yaaa la kot
Quote edayildiz 9-10-2021 12:59 AM
yelah kalau kt malaysia i tgk tdo bilik asing
Quote sharlenetexas 9-10-2021 01:31 AM
Bava kt bod CI tahun lepas, ada makcik masuk wad tapi sbb musim covid, SOP takleh ada orang teman dlm wad. Jadi suaminya tak sanggup berenggang dengan isteri sanggup tunggu kat tepi tingkap wad. Sweet kan.

Quote Suchi 9-10-2021 11:00 AM
kelip2_07 replied at 8-10-2021 03:59 PM
klu kt mesia umur mcm nie tido asing2

Kenapa ya padahal bukan tua sgt pun, iols tanak hubungan gini, dah tua renta pun iols nak tidur atas lengan suami.
Dlm Islam pun suami dan isteri sepatutnya tak boleh berpisah tidur.
Tp org kita umur 40 tu dah kira tua plak kalau sweet kat public ramai meluat seolah2 bercinta tu hanya utk org muda je padahal ramai je dh dekat 50 pun masih beranak kecil.
Bila dah warga emas lagi laa tiba dah takleh tidur sama2 laki bini.
Tiba2 si isteri tidur ngn cucu, si atuk plak tidur kat sofa je.
Eh idaklaa ye lagi dah tua lagi lah nak berkepit.
Patutlah drama apatah dulu yg arwah Yasmin Ahmad buat tu jd kontroversi.
Kisahnya atuk nenek yg masih romantis, mandi pun sama2 dlm bilik mandi.
Tp org kita takleh terima pasangan warga emas masih berkasih syg.
Aneh tul..
Quote zie_indah 9-10-2021 08:41 PM
Mak mentua n pak mentua tido bilik lain2
Tp arwah mak ayah i smpai hujung nyawa dok sbilik mula2 tu pelik gak tgk ayah mk mentua asing bilik
Quote pyropura 10-10-2021 02:27 AM
Betul tuh, penah nutoh dgn.acik kokesen 50+thn., sampai sakit pinggang dibuatnya walau i mude belia.  Woman on top lar
Quote makadek 10-10-2021 03:29 AM
Ye ke mcm tak je
Quote stingermaxim 10-10-2021 07:24 AM
edayildiz replied at 9-10-2021 12:59 AM
yelah kalau kt malaysia i tgk tdo bilik asing

Tengah piyed itewww...bukankewww agama sendiri sebut usah 'bersama' isterimu dlm keadaannya ber paip bocor?
Quote stingermaxim 10-10-2021 07:31 AM
makadek replied at 10-10-2021 03:29 AM
Ye ke mcm tak je

You obviously  need to spice up your sexual experience then, if you ain't have enough and want more......may want to consider applying to be a swinger?....boleh dapatkhen borang dari  stockists greentea atau kim.....







Kahkahkahkahkahkah
Quote makadek 10-10-2021 07:57 AM
pyropura replied at 10-10-2021 02:27 AM
Betul tuh, penah nutoh dgn.acik kokesen 50+thn., sampai sakit pinggang dibuatnya walau i mude belia. ...

Lalu lak kau ...acik kokusen tu gundu tak
Quote naina 10-10-2021 07:57 AM
kelip2_07 replied at 8-10-2021 03:59 PM
klu kt mesia umur mcm nie tido asing2

Eh betollah. Mak bapak aku pun tido asing2 dari aku kecik dah nampak cmtu..bapak tdo luar merata riti. Mak dalam bilik. Skng anak2 dah kawin semua still tado asing. Padahal boleh je nak tido sama katil apa semua ada. Mak iols prefer tido kat katil single lagi. Hahaha
Quote makadek 10-10-2021 08:01 AM
Abg ipar aku masing2 60+ dh tidur asing2


Laki aku lak 2 3 thun pertama kawin pn tidur asing2 hikmah dia skit badn tk leh tidur kat bawah.. Dpt la merasa tdo dgn laki
La ni pn laki aku nk menghala ke arah org2 tua
Belum 50 lg ..kehidupan dlm bilik kmi tk best

Kdg2 sbb tu kita tgk ada psngn tau2 nk bercerai
Dpn org mereka la terpaling
Walhal dlm bilik la penyimpan rahsia besar mereka.
Quote makadek 10-10-2021 08:03 AM
stingermaxim replied at 10-10-2021 07:31 AM
You obviously  need to spice up your sexual experience then, if you ain't have enough and want mor ...

Berdosa
Allah
Allah
Allah
Quote stingermaxim 10-10-2021 08:51 AM
makadek replied at 10-10-2021 08:03 AM
Berdosa
Allah
Allah

Perhaps sex toys .....? greentea has drawers and closets of them...you may rent or purchase harga mur mur kawan2  darinya....she is stockist on these products too...ranging from clips to sledgehammers....your other half can be orientated on its usage...so you need not do it by yourself....






Kahkahkahkahkahkahkah
Quote stingermaxim 10-10-2021 08:53 AM
makadek replied at 10-10-2021 08:01 AM
Abg ipar aku masing2 60+ dh tidur asing2



Now your other half  tidur bersebelahan mak ayahnya?

The hell?
Quote Diamje 10-10-2021 09:05 AM
Suchi replied at 9-10-2021 11:00 AM
Kenapa ya padahal bukan tua sgt pun, iols tanak hubungan gini, dah tua renta pun iols nak tidur at ...

Untungla suchi pasangan bg kerjasama     me umur 30 an dh tido asing..nk tggu 50 an.. rumah pon boleh asing agaknya..
Quote makadek 10-10-2021 09:05 AM
stingermaxim replied at 10-10-2021 08:51 AM
Perhaps sex toys .....? greentea has drawers and closets of them...you may rent or purchase harga  ...

Tq sting libido aku pn dh mula nk low
Bermakna sex is not my 1st priority
Aku ok je dgn life skg since laki aku treat aku like pwincess just enough
Aku tak lapar nonek ok
Quote stingermaxim 10-10-2021 09:14 AM
makadek replied at 10-10-2021 09:05 AM
Tq sting libido aku pn dh mula nk low
Bermakna sex is not my 1st priority
Aku ok je dgn life sk ...

Indeed...ini yg dinamakhen fasa terakhir dlm hubungan...companionship more than anything else.....

Memang dah putus haidh kewww?The drive ain't there anymore?

Lihat semua komen(81)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 06:26 AM GMT+8 , Processed in 0.175296 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top