CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Terlolong Suruh Jerit 'Aku Nak Kaya' Masa Bagi Talk Macam Kena Rasuk!

2-10-2021 06:09 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 6719| Komen: 66|Original author: Oleh: LilRose

Description: Kecoh di TikTok mengenai video tular memaparkan seorang wanita terjerit-jerit seperti histeria ketika majlis dipercayai seminar perniagaan.
Kecoh di TikTok mengenai video tular memaparkan seorang wanita terjerit-jerit seperti histeria ketika majlis dipercayai seminar perniagaan.




Kredit foto: TikTok

Menerusi video itu, difahamkan wanita berkenaan menjerit terlolong 'Aku nak kaya' dipercayai untuk memberi motivasi atau semangat kepada tetamu yang hadir.

Rata-rata warganet kurang senang dengan tindakan wanita terbabit menjerit-jerit sedemikian rupa.



"Nak kaya tak perlu terjerit-jerit. Guna akal, semangat, doa dan usaha.

"Jangan terlalu taasub untuk menjadi kaya.

"Kena rasuk dengan hantu duit," antara komen netizen.



Kredit foto: TikTok

Kasihan abang bersut kelabu di sebelahnya yang hanya memerhatikan sahaja wanita itu terlolong bagai kerasukan.

Betul ke ini keadaan kebiasaan di talk perniagaan yang mengajak orang ramai menjadi kaya? - CARI

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih
1

Lawak
4

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote adm7 2-10-2021 06:15 PM
Isu semasa ke?
Dah lama gila video ni kat internet.
Dah nak PMS ke?belum meet kpi jumlah topik yg dibuka?
Quote Rdizz 2-10-2021 06:28 PM
Teruknya, mcm kena rasuk, ada jugak org mcm ni
Quote Skuau 2-10-2021 06:31 PM
Edited by Skuau at 2-10-2021 06:39 PM

lu mau KAYA berapa...satu loli pung wa boleh hantar maa-Auntie Rosy lor..
Quote umbut 2-10-2021 06:37 PM
Setakat jerit2 pastu xda usaha ilmu modal.. baik takyah.. semua kena scam
Quote nakkomenjugak 2-10-2021 06:56 PM
Itu laa kot si kebal hanak hekan tokvid dok sebut2 kesurupan sampai baling2 duit kat orang hehehehe


Acik ni kalau jadik ketua cult sesuai sangat. Takpun pelakon berlakon kesurupan setan. Haa terus menang best actress kooooo! Acik maya karin pun boleh kemurungan ponti sheol tak sehebat acik nehh
Quote KamikuP 2-10-2021 07:05 PM
Tolong bagi satu tin kaya jenama yeos baru ada akai akak ni
Quote Kurex 2-10-2021 07:09 PM
Daha dh pasal ni suatu ketika dulu
Quote JohnyEnglish 2-10-2021 07:10 PM
Nah kaya.         
[attach]594391[/attach]
Quote Normabaru 2-10-2021 07:58 PM
JohnyEnglish: Nah kaya.          594391

hahahaha...penat2 jerit..sebotol je ko bg?
Quote HuoJingJue 2-10-2021 08:15 PM
biasa la kalo join seminar2 bayar murah cmni..
kalo nak kongsi tips kena upgrade bayaran..kelas asing2..
setakat bayar murah abis masa seharian pakat duk share pengalaman jek..
biasanya yg isu yg duk petik..duk umah flat..hutang keliling pinggang..bla bla bla..
Quote kakigebang 2-10-2021 08:19 PM
mak sapa la ni
Quote I.K.A888990 2-10-2021 08:34 PM
ni kena rasuk ke apa ni
Quote whadda 2-10-2021 09:17 PM
Ape masalah kau terjerit2 camtu.. dah macam citer2 dalam church dok bagi semangat kat penganutnye

Yang lurus terikut ikut kat bawah

Yang ade kesedaran boleh nampak tersenyum sinis kat bawah
Quote 234126 2-10-2021 09:39 PM
iol cukup tak suka sejenis yg motivasi hidup ni duittttttttttt je. Sikit2 sebut pasal duit, nak kejar business nak duit, nak kerja keras utk duit duit duit nak kejar target sales untuk duit. Buat itu ini semua aim utk dapat duitttt. Allahu

Life memang perlukan duit takda duit mmg tak makan tak hidup la kan tapi jangan la peghak taksub sangat. Imej pulak bertudung masing2. Rengsa betul laa nengok iol mute je insta puak puak tu. Lemas
Quote ReginaGeorge 2-10-2021 09:41 PM
Bertuhankan duit. Kayooo... Aku kayooo...
Quote suefai 2-10-2021 09:50 PM
Brother kot kelabu tu pakar motivasi/pakar otak rasanya tu...Dr.Rizal Abu Bakar
Quote gideoncross 3-10-2021 12:27 AM

Ni kaya yg paling legend skli hahahaha.
Quote gideoncross 3-10-2021 12:28 AM
umbut replied at 2-10-2021 06:37 PM
Setakat jerit2 pastu xda usaha ilmu modal.. baik takyah.. semua kena scam

Last2 yg dpt bnyk duit c tukng bgi smangat tu lh, yg dtg smuanya jdi rugi.
Quote gideoncross 3-10-2021 12:29 AM
whadda replied at 2-10-2021 09:17 PM
Ape masalah kau terjerit2 camtu.. dah macam citer2 dalam church dok bagi semangat kat penganutnye

...

Klau iol jerit2 camtu, konfem lpas tu sarut suara pstu dmam pnas pun naik.

Lihat semua komen(66)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 05:01 AM GMT+8 , Processed in 0.070010 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top