CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Selamba Goreng Kuih Sambil Celup Tangan Dalam Minyak Panas

23-9-2021 07:43 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2743| Komen: 24

Description: Jakarta – Seorang wanita di wilayah Jawa Tengah mengagumkan orang ramai apabila mempunyai kemampuan mencelup tangannya ke dalam kuali berisi minyak panas semasa menggoreng kuih bakwan, lapor Suara.co ...
Jakarta – Seorang wanita di wilayah Jawa Tengah mengagumkan orang ramai apabila mempunyai kemampuan mencelup tangannya ke dalam kuali berisi minyak panas semasa menggoreng kuih bakwan, lapor Suara.com, semalam.


Sri Rejeki, 55, yang menjual kuih tradisional Indonesia itu di Pasar Windusari, Kabupaten Magelang, berkata bahawa dia sudah melakukan aksi itu sejak 2017.

Menurut Sri, pada mulanya dia berasa sakit apabila mencelup tangan ke dalam minyak panas ketika menggoreng bakwan, tetapi rasa itu hilang dengan sendiri apabila kerap dilakukan.


Foto: Suara.com

“Ketika awal-awal melakukan aksi ini, tangan saya berasa sakit juga.

“Namun apabila sudah terbiasa, rasa sakit itu semakin berkurangan malah tangan saya juga tidak pernah melecur meskipun mencelup tangan dalam minyak panas,” katanya.


Tambah wanita itu, aksinya yang bersahaja menggoreng bakwan menggunakan tangan turut membantu dalam melariskan jualannya hingga mampu menjual sehingga 12 kilogram adunan bakwan sehari.

“Ada pembeli yang sanggup beratur untuk membeli bakwan hanya untuk melihat sendiri saya mencelup tangan ke dalam minyak panas,” kata Sri. – CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kyozsamurai 23-9-2021 08:42 AM
ak rasa tgn dia dah hilang deria sakit tu....dah stiap hari dok mencelup dalam minyak panas
Quote Knowlee 23-9-2021 08:44 AM
Pernah tercelup hujung jari dalam minyak panas masa goreng ayam. Terus jirus dgn air paip nonstop. Tapi lepas tu takde parut apa pun. Lega rasa... Kalau minyak panas percik ke tangan tu beria pulak berparutnya.
Quote kuzaime 23-9-2021 09:19 AM
Knowlee replied at 23-9-2021 08:44 AM
Pernah tercelup hujung jari dalam minyak panas masa goreng ayam. Terus jirus dgn air paip nonstop. T ...

Memang betul pun jenis yg terpercik tu kadang sampai berparutlah jugak. Lama nak hilangnya. Maybe sebab x cuci cepat2 dgn air. Kalau cepat2 lalukan air kat tempat yg terkena minyak tu, elok xde gelembung2 @ kulit pedih

Quote Kurex 23-9-2021 09:43 AM
Eeeeeeee geli ok
Quote noor2 23-9-2021 09:53 AM
Ko mmg x de berita dlm negara dah ke wartawan...asal boleh tepek berita asal boleh dpt duit....asyik la berita indon yg tah apa2
Quote kakikuDibibirmu 23-9-2021 10:59 AM
Friska madu jusa c minus tersenyum sinis
Quote Cece1234 23-9-2021 11:11 AM
Xpaham nape nak kene masuk tgn dlm minyak panas..
Quote ninjago 23-9-2021 11:23 AM
nak tengok rupa tangan dia camne lepas beribu2 kali celup dlm minyak panas tu
Quote R2D2 23-9-2021 11:26 AM
best la jadi Editor CARI
main tempek berita
tapi kalau views tak cecah 1,000 views
duit tak dpt
aduhh
susah la mcm ni
kena create berita thread sensasi la mcm ni



Quote nononcrux 23-9-2021 11:44 AM
power gila gorang sambil celup tangan.. fuhh
Quote KamikuP 23-9-2021 03:26 PM
Maka seharusnya gue bilang wow gituh?
Quote Cik_jantung 23-9-2021 03:35 PM
Edited by Cik_jantung at 12-1-2022 07:27 AM

..........
Quote edayildiz 23-9-2021 04:35 PM
dah biasa agaknya..kalau kita mau terpekik terlolong..i goreng ayam pun kalau terpecik pakai mask..sbb dh pernah kena kt dahi..nasib parut dh hilang
Quote TeropongThaico 23-9-2021 06:11 PM
Geli la pulak kalau sesaja masukkan tangan gitu Maaf tak teruja
Quote riena3321 23-9-2021 06:13 PM
aku beli tepung bakwan kat mydin.brand SASA. sedap juga ala2 cucur udang
Quote helicornia 23-9-2021 06:40 PM
Dh agak berita pelik mesti dr indon
Quote helicornia 23-9-2021 06:40 PM
R2D2: best la jadi Editor CARImain tempek berita tapi kalau views tak cecah 1,000 viewsduit tak dpt aduhhsusah la mcm nikena create berita thread sensasi la ...

Gitu ke..patut la berita sampah dr indon pun abis diceduk
Quote Fortiori02 23-9-2021 08:30 PM
Knowlee: Pernah tercelup hujung jari dalam minyak panas masa goreng ayam. Terus jirus dgn air paip nonstop. Tapi lepas tu takde parut apa pun. Lega rasa... Kal ...


Iols pernah minyak terpercik kat tangan time grg ayam, kwsn yg kena tu kulit dia jd gelembung & ada air dlm gelembung tu. Lama2 baru kecut tp kulit tu jd itam. Seb bek ilang dah kesan itam tu.
Quote 3chanceno 23-9-2021 08:59 PM
Macam2 hal berita dari indon

Lihat semua komen(24)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 01:39 AM GMT+8 , Processed in 0.080336 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top