CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Presiden Brazil Pun Kena Makan Piza Tepi Jalan Sebab Tak Vaksin

22-9-2021 02:34 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2607| Komen: 21

Description: Menikmati piza di tepi jalan gara-gara tidak mematuhi syarat untuk dine in seperti ditetapkan kebanyakan premis perniagaan di New York, Amerika Syarikat (AS).
Menikmati piza di tepi jalan gara-gara tidak mematuhi syarat untuk dine in seperti ditetapkan kebanyakan premis perniagaan di New York, Amerika Syarikat (AS).

Itu yang berlaku kepada Presiden Brazil, Jair Bolsonaro yang menolak vaksinasi Covid-19.


Gambar tersebut dikongsi delegasi beliau yang mengiringi pemimpin tersebut menjelang Perhimpunan Agung PBB (UNGA) ke-76 pada minggu ini menerusi Twitter pada Isnin dan turut memaparkan kapsyen sinis ‘makan malam mewah’ di kota metropolitan itu.


Kredit foto: New York Post

Pada minggu lalu, bandar raya New York melaksanakan vaksinasi mandatori yang memerlukan individu menunjukkan sijil imunisasi Covid-19 untuk memperoleh akses di tempat awam.

Bagi mengekang penularan wabak itu, kerajaan tempatan turut mengemukakan surat kepada Presiden UNGA, Abdulla Shahid dan menekankan tentang keperluan vaksinasi mandatori.


Abdulla yang pada mulanya menyokong syarat wajib itu bagaimanapun mengubah keputusan apabila beliau menyatakan sijil vaksinasi tidak diperlukan, sekali gus membolehkan Bolsonaro menyertai mesyuarat peringkat tertinggi agensi antarabangsa tersebut. 


Sumber: Sinar Harian
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jahcomel 22-9-2021 02:50 PM
heavennnn gitu mkn tepi jalan....
Quote doubleharmonic 22-9-2021 03:13 PM
selayaknyalah khens? asalkan kau tak meroyan macam acik royani tu sudah
Quote mbhcsf 22-9-2021 03:17 PM
wow bagusnya penguatkuasaan...so harapnya beliau tak pi UN jerit discrimination lah kan

kat US yg hak asasi bagai tu pun , kuatkuasakan perintah ini ye?

Quote krustykrab 22-9-2021 03:19 PM
jahcomel replied at 22-9-2021 02:50 PM
heavennnn gitu mkn tepi jalan....

Heaven ler kalau tmpt tunegara yg beriklim sejuk
Quote jahcomel 22-9-2021 03:20 PM
krustykrab replied at 22-9-2021 03:19 PM
Heaven ler kalau tmpt tunegara yg beriklim sejuk

jgn mkn tepi longkang udah lerrr
Quote delia3003 22-9-2021 04:12 PM
Bukan ke sblm ni ada sorang pelakon sendu yg kawen dgn warga US yg dah blah ke US bukan main lagi canang takde diskriminasi kat sana. Rasanye salah laporan ni
Quote JessePinkman 22-9-2021 04:13 PM
mbhcsf replied at 22-9-2021 03:17 PM
wow bagusnya penguatkuasaan...so harapnya beliau tak pi UN jerit discrimination lah kan

kat US y ...

Hang apa khabar? Selalu menjerit orang lain fail statistik, tapi kawan hang sendiri tegur yg hang baca graph pun salah.

Kahkahkahkahkah.
Quote Dwdrum 22-9-2021 04:22 PM


Bagus lah sedar diri
Quote Artemesiaa 22-9-2021 04:31 PM
delia3003 replied at 22-9-2021 04:12 PM
Bukan ke sblm ni ada sorang pelakon sendu yg kawen dgn warga US yg dah blah ke US bukan main lagi ca ...

Kat sinun lain state lain rulesnya tak hairan ada tempat bebas ada tidak
Quote twins 22-9-2021 04:44 PM
delia3003 replied at 22-9-2021 04:12 PM
Bukan ke sblm ni ada sorang pelakon sendu yg kawen dgn warga US yg dah blah ke US bukan main lagi ca ...

kat US tu kan banyak states.... lain2 states governor dia berkuasa untuk tetapkan undang2 states masing2.... ingat tak masa tahun lepas ada states awal2 dah lockdown ada yg selamber badak konon kebal taknak lockdown.... yg retis sendu tu dia pindah pegi states yg paling degil rakyatnya kat US tu.... sebab tu dia bangga sangat... dia sendiri pun tak lepas tu kalau nak ke tempat2 yg undang2 ketat... dia pun tak der berann nak post kalau dia kena halau punnn...
Quote delia3003 22-9-2021 05:22 PM
twins replied at 22-9-2021 04:44 PM
kat US tu kan banyak states.... lain2 states governor dia berkuasa untuk tetapkan undang2 states m ...


Ye, iols tau tu sama jugak kat Oz macam kes sekatan sblm ni tapi pelakon sendoo tu bukan main lagi kutuk negara sendiri, puji negara orang. Harap anak sakit ke dia sakit jangan balik Malaysia. Duduk ler kat sana. Dah hujan emas katenye
Quote insulin 22-9-2021 05:27 PM
selayaknyalah. degil sangat, kan....
Quote Fortiori02 22-9-2021 06:49 PM
krustykrab replied at 22-9-2021 03:19 PM
Heaven ler kalau tmpt tunegara yg beriklim sejuk

Hahaha.. Kalo kat Msia berpeluh gak ketiak tu..
Quote TeropongThaico 22-9-2021 10:29 PM
Quote EjenAlisya2 22-9-2021 11:20 PM
Nasib la. Kalau kat mesia mau berkicap keti kome weh. Tp boleh mkn dlm kete buat cam minah viral tik tok tu. Mak mkn kedai dia mkn dlm kete. Parking tepi kedai. Boleh la hulur2 lauk bagai
Quote nakkomenjugak 23-9-2021 01:36 AM
Hehehe relax2 je naaa makan luar
Tak koserrrr nak jadik karen
Quote faraway1 23-9-2021 02:50 AM
Hari tu jejalan 3 beranak..

Daughter lapar lah pula, so mak dan anak makan Pizza best best, my husband tunggu kat tangga aje..

Muka sedih aje rasa dipinggirkan anak bini tapi sapa suruh tak vaccine...
Quote ultra78 23-9-2021 06:54 AM
Di Malaysia org politik akan dijemput masuk.
Quote aderaderker 23-9-2021 07:07 AM
At least dia tak melalak "Do you know who am I" and "I want to see your manager" kat Pizza restaurant tu kan?
Rules are rules.
Tak kisah la ko tu sapa...

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2021 05:14 AM GMT+8 , Processed in 0.083774 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top