CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Ustazah Asmak Husin Tegur Grafik Alat Sulit Wanita Sebagai Kempen

19-9-2021 02:16 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 19112| Komen: 205|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Pendakwah terkenal, Ustazah Asmak Husin menyelar kempen yang dianjurkan satu jenama tuala wanita.



Pendakwah terkenal, Ustazah Asmak Husin menyelar kempen yang dianjurkan satu jenama tuala wanita.

Bersama badan bukan kerajaan (NGO) Muslimah, mereka mendakwa syarikat tersebut telah menjatuhkan maruah wanita menerusi rekaan alat sulit wanita di pembungkusan produk dan juga di media sosial sebagai bahan kempen produk mereka.

Justeru, mereka menuntut syarikat tersebut menurunkan kempen itu.

Bagaimanapun, pengguna Twitter merasakan yang Ustazah terlalu memberikan reaksi berlebihan. Ianya bukan menggambarkan alat sulit tetapi bunga yang sememangnya ada di dunia!


Foto : Twitter

Menurut Ustazah Asmak lagi, pihak syarikat telah pun memberikan penjelasan, namun ia masih tidak mencukupi kerana ada lagi video berkenaan kempen itu yang belum diturunkan.

Ianya menimbulkan kepelikan dalam kalangan netizen yang merasakan sebenarnya tiada isu pun.


Foto : Twitter

Rata-rata netizen berpendapat ianya hanya grafik, kenapa perlu terasa sensitif?



Foto : Twitter

Namun, ada juga yang bersetuju dengan Ustazah Asmak bahawa rekaan tersebut sebenarnya memang mahu menimbulkan kekecohan.



Jadi, anda rasa macam mana? - CARI

Bagus

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kasibiman 19-9-2021 02:23 PM
Aku tak nampak pon bayang burit walopon tahu produk ini utk burit.
Quote lwyl 19-9-2021 02:23 PM
Tak ada rasa apa-apa. Ada masalah ke letak gambar itu?

Quote little_sis 19-9-2021 02:25 PM
Perasan gak packaging baru libresse ni tapi idak le aku tgk betul2 bunga jenis apa, coraknya etc.. sbb rasa mcm corak bunga aje.. biasa je
Quote nikaido 19-9-2021 02:27 PM
Dgn gambar bunga pun dah bising. Btw salahkan ahli botani/taksonomist yg namakan spesis tu clitoria
Quote sukacactus 19-9-2021 02:33 PM
Ya Allah! Pasal ni je ke
So maknanya kena tundukkkan pandangan ke kalau selisih dgn pakaging libresse or bunga telang tu
Quote Reira77 19-9-2021 02:36 PM
Eleh yg duk jual ubat kuat jamu dgn tertonggek tonggek billboard sebesar alam tkde pulak bising.
Quote sharlenetexas 19-9-2021 02:36 PM
Tak suka libresse. Gam tak kuat. Mudah tercabut.

Tgh buat koleksi bunga telang. Yang biru dah lama ada. Putih baru ada. Nak warna ungu muda.
Quote RatuDunia94 19-9-2021 02:43 PM
Banyak lagi isu semasa yg lebih kritikal dr gambar bunga telang menyerupai pepek ustazah asemak ni..
Quote edayildiz 19-9-2021 02:43 PM
tajamnya mata setazah ni..tu bunga telang kot tula otak biru asyik fikir tu jer..btw cantik ler packaging baru..i suka libresse


Quote deathacker 19-9-2021 02:47 PM
Celah bedah mana yg nmpk mcm tuuut tu. Aku tgk biasa je mcm bunga. Ke aku ni x de seni. Entah lah.
Quote Skuau 19-9-2021 02:48 PM
kreatif &  berimaginasi tinggi....packaging yg penuh imaginasi,berdaya maju dan apa2 jer la.....
Quote n3ar 19-9-2021 02:57 PM
Bukan syarikat ada sebut memang dorang buat rekaan camtu sebab nak ada awareness di kalangan wanita ke camne ntah
Quote awanearisu 19-9-2021 02:59 PM
Sudah ciptaan yang Esa begitu rupanya bunga telang. Nak diubah bagaimana?
Quote Kurex 19-9-2021 03:06 PM
Habis tu kau nak bungkusan macam kotak sanita era 90an ke??
Kalau bunga ni apa pulak? Tompok2 dekat celah kangkang ke?
Semua benda tak kena dekat mata ostad ostajah..
Quote Decaffeinated 19-9-2021 03:07 PM
kalau sarung condom buat design pisang boleh tak?

Quote kelapaparut 19-9-2021 03:08 PM
at least setazah da bg marketing free kat libresse, skrg semua org cari nak special edition ni
Quote tupai 19-9-2021 03:08 PM
Benda camni pun nk jd isu, nmpk sgt otak tu asyik pikir lucah semua benda nmpk melucah..yg iklan ubat kuat, ubat ketat yg terang2 promot sexual activities tu x nak bising....
Quote azimodin 19-9-2021 03:08 PM
Rasanya kalau guna warna asal bunga telang xde la nampak macam alat sulit. Ni dibubuhnya warna pink2 siap ada dot kecik tu, menyerlahkan lagi sipi2 kemaluan
Quote syamzana 19-9-2021 03:08 PM
rumah mak iola berlambak bunga telang ni. tak pernah plak terfikir gambaran pepek. habis la jejanz mai umah mak iols kene jalan tunduk mau terlanggar tembok tangga. dah la pokok ni keliling tangga kiri kanan ada

Lihat semua komen(205)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 12:51 PM GMT+8 , Processed in 0.067958 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top